Med tog på Raumabanen til Fjordnorge

Stig ombord på denne unikke togrejse og oplev en af Norges smukkeste togruter

Hop ombord på et pragtfuldt togeventyr til naturskønne Fjordnorge og kulturrige Trondheim. Kør på en af Norges smukkeste togstrækninger, Raumabanen, over 32 broer, gennem 6 tunneller og i 655 m. højdeforskel.

In stock
Travel Code
TOG-NO-005
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Raumabanen med 32 broer og 6 tunneller i 655 m. højdeforskel
blue encircled check Mulighed for afrejse fra alle danske togstationer
blue encircled check Rejs med skønt nattog mellem Trondheim og Oslo
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png Tog
clock icon5 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Stig ombord på denne unikke togrejse og oplev en af Norges smukkeste togruter - den fascinerende Raumabane, hvor du vil opleve storslået natur og ingeniørkunst af en anden verden. I Åndalsnes i den nordlige del af Fjordnorge, indbyder høje fjeldtoppe og blikklare fjorde til skønne vandreture og udeliv, inden turen afrundes i kulturbyen Trondheim. Som prikket over i’et kan du se frem til en nat ombord på et af Norges fremragende nattog, hvor du kommer sovende frem til pulserende Oslo.

Kort

down v arrow


*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Med tog fra København til Oslo
Fra morgenstunden stiger I på toget på København H og krydser Øresund. Mulighed for tilslutning fra provinsen (dog uden pladsreservation). Turen går langs den svenske vestkyst til Göteborg, hvor I har et skift og en lille pause, inden turen fortsætter til Oslo med ankomst om eftermiddagen.  I indkvarteres på et hotel i gangafstand fra togstationen og kan derefter tilbringe en aften i den norske hovedstad.

Dag 2 - Oslo – Dombås – Åndalsnes
Afgang fra Oslo ved middags-/eftermiddagstid mod fjordbyen Åndalsnes via Dombås. Turen byder på vild og smuk natur, og I vil på strækningen Dombås-Åndaæsnes komme til at køre på Raumabanen, som er en af Europas smukkeste ruter. På turen kører I på hele 32 broer, gennem 6 tunneller og oplever en højdeforskel på 655 meter. I kan med behag læne jer tilbage og nyde de smukke landskaber med majestætiske bjerge, fjorde og kontrastfulde farver. Ved de mest spektakulære panoramaer sænker toget farten, så I kan nå at få det hele med, og ved Trollstigen, Europas højeste lodrette bjergmur, er der en lille pause. Fremme i Åndalsnes overnatter I to nætter på et lokalt og charmerende hotel i kort afstand til stationen.

Dag 3 - Åldalsnes og Fjordnorge
Efter morgenmaden har I en hel dag, hvor I kan nyde og udforske den smukke by, Åndalsnes. En tur op ad vandrestien Romdalstrappen (Rampestreken) kan varmt anbefales. Rampestreken er et udsigtspunkt, som strækker sig 20 meter ud fra klippekanten og giver fantastisk udsigt over de mange høje bjerge og fjorde i Romsdal. Turen kan klares på ca. 3 timer i et roligt tempo. Har I mod på mere, så kan man fortsætte ca. 25 min yderligere til Nesaksla-bjerget, hvor udsigten er endnu mere fantastisk.
Har I derimod ikke mod på vandreturen, men gerne vil nyde de fantastiske udsigter, så kan I springe på Romsdalsgondolen i centrum af Åndalsnes, som med sine 1675 meter er den længste i Norge. Turen tager 5 minutter og på toppen finder I udsigtspunkt og en lille café/restaurant.

Dag 4 - Trondheim
Efter morgenmaden stiger I igen på toget og sætter kursen mod Trondheim. I kører igen på den fantastiske Raumabane til Dombås. I Dombås skifter I til toget, der kører mod Trondheim. Under turen kan I glæde jer til at beundre de eventyrlige fjorde og fjelde, som præger udsigten på togstrækningen. Når I ankommer til Trondheim, bliver I indlogeret på et centralt og charmerende hotel, og herefter er resten af dagen til fri afbenyttelse.

Dag 5 - Trondheim og nattog
Efter morgenmaden har I en hel dag til rådighed i charmerende Trondheim, som byder på masser af oplevelser. Norges tidligere hovedstad er en god blanding af både storby og provins med mange arv fra middelalderen. Et absolut must er et besøg i Nidaroskatedralen, der også kaldes “Norges Notre Dame” på grund af dens gotiske stil. Katedralen betragtes som den mest hellige bygning i hele Norge. Ved siden af domkirken ligger Ærkebispegården, hvor man kan se Norges kronjuveler. I nærheden findes byens gamle bro, Gamle Bybroa, over Nidelven. Den markerer indgangen til det gamle Hansestad-kvarter Bakklandet. Kvarterets farverige træhuse, der står på pæle langs elven, huser nu trendy spisesteder. Sidst på aftenen stiger i på nattoget mod Oslo. Indkvartering i 2-personers sovekupéer.

Dag 6 - Med tog fra Oslo til København
Om morgenen triller I ind på Oslo Sentralstasjon. Efter en lille pause, sætter I jer i toget mod København, hvor I via Göteborg ankommer om eftermiddagen.

Indkvartering

down v arrow

I Oslo bor I på det 4-stjernede Clarion Hotel The Hub eller tilsvarende.
I Åldalsnes bor I på det 3-stjernede Grand Hotel by Classic Norway
I Trondheim bor I på det 3-stjernede Comfort Hotel Trondheim eller tilsvarende.

Forventede togtider

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i togruter og -tider. 

Dag 1:
København → Göteborg  Kl. 07.30 - 11.20

Göteborg → Oslo   Kl. 12.15 - 16.05

Dag 5-6:

Trondheim → Oslo   Kl. 23.17 - 06.50 +1 (nattog)

Oslo → Göteborg  Kl. 07.58 - 11.45

Göteborg → København  Kl. 12.40 - 16.29

*Tider kan variere. Ønskes tilslutning fra provinsen kan afrejse fra København være senere.

Om togene og togbilletter

down v arrow

Toget på Raumabanen er gode med behagelige sæder, WiFi og toiletter.

Fra Trondheim til Oslo køres med nattog med 2-pers. kupeer og cafevogn. Kupeerne er redt op, når I stiger ombord. Der er elstik og læselys ved sengene. Toiletter forefindes i alle togvogne.
Mellem København og Oslo køres der med de velkendte regional- og IC-tog.

Togbilletten inkluderer tilslutning fra alle danske togstationer (kun på afrejse/hjemrejsedag). Det er dog gæstens eget ansvar at være på København H til rettidig afgangstid.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 11.098,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

  • Tog København – Oslo t/r
  • Tog Oslo- Åldalsnes på Raumabanen
  • Tog Åldalsnes - Trondheim
  • Nattog Trondheim – Oslo
  • Pladsreservationer på alle toge (hvor pladsreservation er mulig, ej regionaltog)
  • 1 overnatning i Oslo
  • 2 overnatninger i Åldalsnes
  • 1 overnatning i Trondheim
  • 1 overnatning i sovekupé på nattog
  • 4 x morgenmad
Gå til toppen af siden