Vintermagi og nordlys i Luleå, Lapland

Storslået togrejse til nordlysets rige

Nordlys, hundeslædetur og et isbrydercruise venter jer på dette togeventyr til svensk Lapland. Helt heroppe vækkes alle sanser, og man føler sig ganske lille, når Laplands bredde vidder udfolder sig for øjnene.

In stock
Travel Code
KA-065
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Hundeslædetur gennem de lappiske skove
blue encircled check Storslået isbrydercruise med Artic Explorer
blue encircled check Flot togtur op gennem Sverige
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png Tog
clock icon5 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Velkommen til Nordsveriges flotteste ”Winther Wonderland”. Luleå, som er den største by i svensk Lapland, ligger nærmest klistret op af polarcirklen omringet af søer, fjorde og tyste skove, som om vinteren ligger indhyllet i en dyne af kridhvid sne. Helt heroppe viser nordlyset sig jævnligt og under de rette omstændigheder oplyses himlen nærmest magisk med grønne, blå og lilla nuancer. På denne togrejse får du Lapland helt ind under huden, når du glider gennem skove på en hundeslæde, og når du i selskab med en lokalekspert jagter nordlyset. En følelse af at være rigtig lille indtræffer formentlig, når du går ombord på en gigantisk isbryder og oplever, hvordan farvandene holdes isfri på disse breddegrader. Så bliver det ikke større! Rejs med på et vintereventyr, der efterlader minder for livet.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Nattog til Lapland
Om eftermiddagen tager I toget fra København til Stockholm. Fremme i Stockholm har I tid til at proviantere og få et måltid, inden I stiger ombord på nattoget til det nordlige Sverige. I indkvarteres i liggekupé til 6 personer med mulighed for at opgradere til sovekupé til 1, 2 eller 3 personer. I et behageligt tempo går det op langs den svenske østkyst, alt imens I falder i søvn til togets vuggende bevægelser.

Dag 2: Ankomst i Luleå og nordlysjagt
Ved middagstid triller toget ind på Luleå station. I bliver mødt af en lokal repræsentant, som kører jer til jeres hotel. I får også udleveret vinteroveralls og støvler, som I kan benytte ifm. de kommende dages udflugter. Efter indkvartering kan I se nærmere på nærområdet, inden I spiser middag på hotellet. Ved 20-tiden bliver I hentet på hotellet af en lokal nordlysguide og i bil/minivan kører I på jagt efter det fascinerede nordlys. I kommer langt væk fra byen og lysforureningen, så forholdene for at se nordlys er optimale. Den præcise rute afgøres først på selve dagen, da vejr- og nordlysudsigter er afgørende. Turen varer ca. 3 timer og inkluderer også varme drikke. 

Dag 3: Hundeslædetur
Efter morgenmaden venter en sjov og anderledes oplevelse. Med hundeslæde kører I en smuk tur gennem de sneklædte, lappiske skove. Man kører to personer på én slæde, og man kan skiftes til at styre. De energiske husky-hunde er både søde og charmerende og nyder at løbe foran slæden. Turen varer ca. 90 min og er i selskab med en lokalguide. Over middag kan I gå på opdagelse i Luleå og omegn. Her kan et besøg i Gammelstad Kirkeby anbefales. Den lille landsby blev grundlagt helt tilbage i det 15. århundrede omkring den imponerende middelalderkirke Nederluleå Kirke. I 1996 blev Gammelstad Kirkeby en del af UNESCOs Verdensarvsliste – og med rette, for man føler sig virkelig henlagt til historien, når man spadserer mellem de ældgamle huse. Fra Luleå går der jævnligt busser til Gammelstad Kirkeby, turen tager ca. 30 min. Om aftenen kan I igen holde øje med aftenhimlen og spejde efter nordlyset.

Dag 4: Isbrydercruise
En ekstraordinær stor oplevelse er på dagens program. I bliver kørt til Piteå, hvor den enorme Artic Explorer isbryder venter. I går ombord og stævner ud i det isdækkede farvand. I et roligt tempo glider isbryderen gennem vandet, mens I kan høre lyden af den solide is, der brydes af skibets stærke stævn. I løbet af det to timer lange isbrydertogt får I mulighed for at se maskinrummet og kaptajnens bro. Der vil også være et stop, hvor I kan træde ud på isen samt, iført specialdragt, tage en dukkert i den brudte sejlrende bag skibet. Over middag er I tilbage i Luleå, hvor I f.eks. kan besøge det fascinerende Teknikkens Hus, som på spændende vis skildre videnskabens udvikling gennem århundrede.

Dag 5: Afrejse fra Lapland
I har det meste af dagen til fri afbenyttelse, inden I sidst på eftermiddagen stiger på nattoget mod Stockholm. I indkvarteres i liggekupé til 6 personer med mulighed for at opgradere til sovekupé til 1, 2 eller 3 personer.

Dag 6: Stockholm til Danmark
Først på morgenen triller I ind på Stockholm centralstation. Her har I tid til en hurtig snack lidt morgenmad, inden I sætter jer i toget mod København.

Indkvartering

down v arrow

Om hotellet:

Du bor på et supercentralt og historisk hotel beliggende i hjertet af Luleå. Elite Stadhotellet Luleå åbnede sine døre for første gang i 1903 og har siden da budt gæster velkommen med en personlig og nærværende service. På hotellet finder du bl.a. den glimrende restaurant Karl August samt gastropubben The Bishop Arms. Værelserne er pænt indrettet med bl.a. bad, toilet, minibar, tv, hårtørrer og WiFi.

Forventede togtider

down v arrow

Udrejse:

14.19-19.37 København – Stockholm
21.18-11.53 Stockholm – Luleå (+1 dag )

Hjemrejse:

17.00-06.35 Luleå – Stockholm (+1 dag)
08.20-13.33 Stockholm – København (via Malmø)  

Om nattoget

down v arrow

På nattoget findes der liggekupéer med 6 senge, hvor man deler med andre rejsende. Dyner, pude og sengelinned forefindes i toget. Er man 4, der rejser sammen, kan man tilkøbe to tomsenge, så man har liggekupeen for sig selv.

Sovekupéer til 1,2 og 3 personer har egen vask, klimaanlæg og stikkontakt. Toiletter forefindes i alle togvogne.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 15.798,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 11.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

  • Tog København – Luleå t/r
  • 2 overnatninger i 6-pers. liggekupé (opgradering muligt)
  • 3 overnatninger i Luleå
  • 3 x morgenmad
  • 1 x middag
  • Nordlysjagt med lokaleekspert
  • Hundeslædetur
  • Isbrydercruise med Artic Explorer

Nordlys
Chancerne for at se nordlys på denne tur er gode. Men naturen er uforudsigelig, så desværre kan vi ikke tilbyde nordlysgaranti.

Gå til toppen af siden