Rejsebrev fra Catalonien: En skøn cykelferie med strande, mad og vin

Rejsebrev fra Catalonien: En skøn cykelferie med strande, mad og vin

Nyhed

For nyligt vendte vores kollega, Emma, hjem fra sin første cykelferie i Catalonien. Her prøvede hun kræfter med vores cykelferie Catalonien – Strande, mad og vin, som er en af vores cykelferier på egen hånd, og efter at have oplevet det skønne landskab og smagt de lækre lokale specialiteter, er det en tur hun varmt anbefaler. Er du blevet nysgerrig på hvad du kan opleve på en cykelferie i Catalonien, kan du her læse mere om Emmas oplevelser på turen. 

Rejsebrev fra Catalonien, Spanien

Det her var min første tur i Catalonien, og jeg havde ikke på forhånd forestillet mig hvilket utroligt og varieret landskab den følgende uge skulle byde på. Vi startede turen i Girona, hvorfra vi cyklede ad ruten El Carrilet, en nedlagt jernbane belagt med granitsand. Undervejs stødte vi på de gamle stationsbygninger, der også fungerede som markører for at vi var på rette vej. Det første stykke af ruten kaldes ”den grønne vej”, hvilket den bestemt også lever op til med flotte marker og åbne vidder – og langs det meste af dette stykke har man også de snedækkede Pyrenæer bagude, hvis man kigger over skulderen. Landskabet her er rig med dyreliv, og vi så bl.a. fire storke, en rævemor med unger og et stort, dødt vildsvin.

Nogle dage cyklede vi langs havet, og flere gange stoppede vi op for at nyde de betagende udsigter over klipper og hav. Vi blev hurtigt enige om at nu kunne det simpelthen ikke blive smukkere – lige indtil vi kom rundt om næste hjørne til synet af en ny nydelige lille bugt med turkisblåt vand. Da vi kom ind i landet, mødte vi et utal af små middelalderbyer, kendetegnet ved deres placering på en bakketop og med en kirke i midten. I disse hyggelige omgivelser var det svært ikke at nænne os selv kaffepauser på de små torve undervejs. På denne del af ruten var det begrænset med engelsktalende, så et par catalanske gloser var nyttige, men vi klarede os alligevel, for de lokale var både imødekommende og vittige.

Fra turen vil jeg særligt gerne fremhæve den hyggelige by Calella de Parafrugell. Her går gaderne op og ned, og restauranterne ligger ud til den lille strand, hvorfra man kan kigge ud over det åbne hav, mens man nyder en god omgang tapas. Man skal heller ikke snyde sig selv for en dukkert i Middelhavet, en frokostpause i Palamós, som er kendt for sine ”gambas” – rejer i hvidløg –, en vinsmagning på den gamle vingård Mas Oller, en gåtur i den gamle bydel på toppen af byen Pals og det ekstraordinære Dalí-museum i Figueres. Oplevelserne er mange, og turen har efterladt et helt specielt indtryk. Tilbage er der kun at sige at turen virkelig efterlever sit navn, og den kan i allerhøjeste grad anbefales til dem der interesserer sig for god mad og vin, smukke strande og betagende landskaber.

God fornøjelse fra Emma, Ruby Rejser

Tag på cykelferie i Catalonien

Vil du på samme tur som Emma, kan du her se programmet og læse mere om cykelferien Catalonien – Strande, mad og vin.

Skal du have børn med på cykelferien i Catalonien, kan vi også anbefale vores cykelferie Catalonien – også for børnefamilier, som byder på cykelstier hele vejen, korte dagsetaper og børnevenlige indkvarteringer.