INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelferie i Alsace på tysk og fransk

Cykelferie på egen hånd i Frankrig og Tyskland

Med start og slut i Strasbourg opleves Schwarzwalds grønklædte skråninger, den frugtbare Rhinslette og de pittoreske vinbyer i kanten af Vogeserne. 

In stock
Travel Code
CYF-02
Det kan du glæde dig til

Glæd dig til en skøn cykelferie hvor du oplever det smukke landskab samt Rhin-slette. Turen starter i Strasbourg, hvor du har mulighed for at slentre rundt i de små hyggelige gader eller tage en bådtur på kanalen. Efter ankomstdagen i Strasbourg starter cykelferien i det smukke landskab, som tager dig gennem skove og åbne landskaber, forbi hyggelige vingårde, frugtplantager, skønne små byer og langs den smukke vinrute.  

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst Strasbourg
Mulighed for at slentre rundt i de hyggelige kvarterer langs floden Ill eller måske en bådtur på kanalen til Europaparlamentet. Strasbourg er blevet cyklisternes by og ad skiltede ruter føres man gennem byen på cykelstier og fortove og ”le Tram”, en moderne sporvogn, har næsten overtaget bilernes rolle.
Info-møde og udlevering af cykler mellem 16.00 og 18.00 (dog ikke søndag)
Indkvartering f.eks. på Grand Hotel eller Hotel Monopole Metropole begge ligger centralt i Strasbourg. 

2. dag. Til Ettenheim. 59 km.
Rhinen krydses og man befinder sig nu i Tyskland. Turen fortsætter ad cykelsti gennem skov og åbne landskaber til Ettenheim, med et hyggeligt gammelt centrum med fine huse i barokstil, toppede brostensgader og dejlige pladser.
Indkvartering f.eks. på det 3* Hotel Rebstock eller Hotel Heckenrosen

3. dag. Til Freiburg. 46 km.
Endnu en nem dag forbi hyggelige vingårde og frugtplantager til hyggelige småflækker. Dagens etape slutter i Freiburg, en livlig universitetsby med masser af sjove caféer og restauranter samt et rigt kulturliv. Freiburg ligger for foden af Schwarzwalds grønklædte skråninger og er efter sigende en af Tysklands varmeste og mest solbeskinnede byer.
Indkvartering f.eks. på det 3* Hotel Bischofslinde.

4. dag. Til Colmar. 55 km.
I dag krydses Rhinen igen og man er tilbage i Frankrig. Man kommer forbi Vaubans fæstningsby, Neuf-Brisach før man når Colmar, en charmerende by med smukke gamle bindingsværkshuse, meget velholdte med kunstfærdige udsmykninger, dejlige pladser og hyggelige caféer.
Indkvartering f.eks. på det 4* Grand Hotel Bristol

5. dag. Til Riquewihr. 38 km.
Fra Colmar krydser man Rhinsletten og man nærmer sig Vogeserne og de små vinbyer i bunden af bjergene. Som perler på en snor ligger de kendte vinbyer Eguisheim, Turckheim, Kaysersberg og Riquewihr. Du cykler ad cykelstier og -veje langs de vinklædte skråninger.
Indkvartering f.eks. på Hotel A l'Oriel eller Hotel les Remparts.

6. dag. Til Obernai. 49 km.
Langs den smukke vinrute snor dagens etape sig op og ned med vinmarker til begge sider og med udsigt til Vogeserne og Haut Königsbourg. Man kommer gennem endnu en række af de charmerende byer såsom Hunawihr med storkene, Ribeauvillé og Andlau med sit romanske kloster.
Indkvartering f.eks. på Hotel le Colombier eller Hotel le Kastelberg.

7. dag. Til Strasbourg. 37 km.
Gennem Molsheim, Bugattiens fædreland til Europas nye hovedstad. Fra Avolsheim følger man den smukke, skiltede cykelrute der går langs floden Bruche. Her cykles, løbes på rulleskøjter, spadseres og fiskes eller solen nydes fra én af de mange bænke langs ruten.

8. dag.  Hjemrejse
Hjemrejse efter morgenmad medmindre du har bestilt ekstra nat i Strasbourg 

Sværhedsgrad 2

En let til middelsvær tur ad skiltede cykelstier og fredelige småveje. Dag 5 og 6 møder man en del småbakker.

Indkvartering

Man bor på gode 2-4* hoteller, alle værelser har eget bad/toilet. Halvpension kan tilkøbes.

Cykel og cykeludstyr

Ønsker du at leje cykel har du følgende muligheder:

 • Unisex cykel med 7 gear og fodbremse 
 • Herrecykel med 7 gear og fodbremse (fra personhøjde 185 cm)
 • Unisex cykel med 21 gear og håndbremsere 
 • Herrecykel med 21 gear og håndbremsere (fra personhøjde 185 cm)
 • El-cykel med 8 gear 
 • Barnecykel (20, 24 eller 26 tommer med 21 gear og håndbremsere), barn/voksen tandem, anhænger

Alle cykler er udstyret med bagagebærer, bagtaske, styrtaske eller kortholder samt kilometertæller. Mindst en cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.

Hvordan kommer jeg frem?

Det er muligt at taget toget via Hamborg og Karlsruhe, turen tager godt 10 timer. Få et overblik over togmulighederne på eksempelvis De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn.
Ønsker man at flyve har Lufthansa direkte fly fra både Billund og København til Frankfurt. I forbindelse med ankomst/afgang af Lufthansas fly afgår der shuttlebus/tog til/fra Strasbourg. Når man booker flybilletten skriver man Strasbourg som rejsemål - herved bookes fly til Frankfurt og shuttle videre til Strasbourg. Alternativt kan man checke om Air France, RyanAir, SAS eller Norwegian har fornuftige fly til Frankfurt, Stuttgart eller Basel. Fra Frankfurt kører der shuttlebus til Strasbourg og fra Basel banegård SBB tager det ca 1 1/2 time med lokaltog. Du kan få et overblik over flymulighederne på eksempelvis Momondo.
I bil er der ca 1000 km. fra Danmark til Strasbourg. Parkering er muligt i et centralt belliggende parkeringshus (Parking Woodli), det koster ca. 40 euro pr. uge.

Vær opmærksom på at du ikke bør arrangere fly/tog/bus til destinationen, før efter du har booket og fået bekræftet turen hos os.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Cykelferie i Alsace på tysk og fransk
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i db. værelse med morgenmad, 8 dage - 7 nætter
 • Bagagetransport 
 • Kort og rutebeskrivelse på engelsk samt informationsmateriale


Ikke inkluderet i prisen:

 • Cykelleje
 • Halvpension
 • Transport til og fra Danmark

Tillæg:
 • Halvpension
 • Cykelleje
 • El-cykel
 • Ekstra nætter

Rabatter:

 • Opredning 0-4 år: Gratis
 • Opredning 5-11 år : 50 %
 • Opredning 12-14 år: 25 %
 • Opredning 15-99 år: 10 %
  Gælder ved opredning og 2 fuldtbetalende  på værelset

Mulige ankomst dage:
Startdage alle dage fra 6.4 til 5.10.19

OBS: 
Vi anbefaler altid at du booker og får bekræftet turen fra os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Espace Rand og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Espace Randonee. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning.

Gå til toppen af siden