INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Fra vinmarker til Arcachonbugt

Frankrig - Cykelferie på egen hånd

Et mekka for skaldyrs- og fiskespisere. Nem cykeltur gennem Bordeaux's vinmarker, forbi små fiskerlejer og ud til atlantens kæmpeklitter og store dønninger.

In stock
Travel Code
CYF-355

Det kan du glæde dig til

En nem og meget varieret cykeltur der først følger Garonnefloden gennem de smukke vinmarker i Entre deux Mer og Sauterne, siden via skyggefulde pinjeskove i Parc Regional de Gascogne frem til Arcachonbugten, der giver råvarer til de mange fiskerestauranter, for til sidst at nå frem til Atlanterhavets klitter efter Arcachon. 

Det er en ferie med noget til både øjne og mave. Landskaberne veksler mellem frodige vinmarker over plantager og skove, til kysternes friske saltfyldte luft. I starten følger du Garonnefloden, der løber igennem nogle af Frankrigs fornemmeste vindistrikter. Især områdets hvide vine klæder alt godt fra havet, som faldbydes ved de små restauranter langs Arcachonbugten.

Her er tid til både vinsmagning, samt til at dvæle over en dejlig frokost undervejs. Eller hvad med en dukkert i Atlanterhavets bølger?

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst
Ankomst til Bordeaux og transfer med taxa fra lufthavn eller banegård til din indkvartering ved Cadillac eller Rions (inkl.), der ligger sydvest for Bordeaux, ikke langt fra Garonnefloden. Indkvartering i Rions f.eks. på Domaine Pascaud, en 200 år gammel herregård, "Relais des Remparts" eller i Cadillac på "l'hotel de Chateau de la Tour". Er der fuldt optaget på disse 3 indkvarteringer bor man på én af de mange andre fine guesthouses i området. Alle indkvarteringer ligger omgivet af vinmarker i området omkring Rions og Cadillac. Aftensmaden spises enten på restaurant eller i dit guesthouse.

2. dag. Til Saint-Macaire. 40 km. 
En dag i "Entre-Deux-Mere" i vinmarkernes tegn, gennem Premières Côtes de Bordeaux til Cötes de Bordeaux Saint Macaire-området. Undervejs er der flotte udsigter ud over Garonnedalen samt mulighed for et besøg i den lille landsby Cadillac med slottet. Turen går også forbi Chateau Malromé, hvor maleren Henri de Toulouse-Lautrec boede. Indkvartering i den gamle middelalderby Saint-Macaire på f.eks. det charmerende L'Abricotier. Er her fuldt optaget, kan du bo på Maison Darroze i Langon.

3. dag. Til Origne. 45 km. 
I dag krydser du Garonnefloden og cykler ad små snoede veje gennem det berømte Sauterne vinområde. Du kommer forbi det berømteste af alle Sauternes vinslotte nemlig Chateau Yquem. Kommer du i vinhøsten, kan du opleve hvordan druerne her høstes manuelt, hvilket kun er noget man ofrer på Grand Cru-vinene. Turen fortsætter til Budos og langs den lille flod Ciron, gennem charmerende landsbyer som Leogats og Nouaillan. Herfra til Balizac, hvor le Landes og Gascognes Naturpark begynder. Indkvartering på charmerende guesthouse i Origine, enten "La Maison Rose" eller "La Cuillère à Pot".

4. dag. Til Le Barp. 35 km. 
Vinmarkerne forlades og duften af pinjeskov og hav fylder sanserne. Et godt sted at holde hvil er lagunerne ved Gât-Mort eller Hostens søerne. Herfra går det ad cykelsti gennem pinjeskov og lynghede til den lille snoede vej og byen le Barp. Indkvartering på Mr Bourrissoux's lille 2* Hotel le Résinier med pool. Vælger du at spise din aftensmad her, serveres den på den skyggefulde terrasse.

5. dag. Til Arcachon. 50 km. 
Dagen starter med cykling gennem pinjeskoven ad cykelsti til Mios. Herfra går det ad småveje gennem pinjeskovene, der langsomt åbner sig efterhånden som man nærmer sig havet og le Teich, et stort vådområde og fuglereservat med bl.a isfugle og silkehejre. Turen fortsætter langs kysten til Gujan Mestras med de 7 hyggelige østershavne. Tag en pause ved en af de små fiskerhytter, og "nap" en østers og et glas køligt hvidvin, før du fortsætter rundt i bugten til Arcachon med hvide sandstrande og friske Atlanterhavs bølger.
Indkvartering f.eks på det 3* Hotel Roc i Arcachon.
Har du lyst til mere cykling kan vi anbefale en tur på ca 20 km til Europas højeste klit, Dune du Pilat på 114 m.

6. dag. Hjemrejse
Hjemrejse fra Arcachon (tog Arcachon-Bordeaux ikke inklusiv. Har du bestilt en ekstra dag er der mulighed for at tage færgen til Cap Ferret og cyklle langs bugtens anden side (cykel + færge er inklusiv i prisen for ekstra natten).

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 1-2

En nem tur i et stort set jævnt terræn med korte dagsetaper ad cykelstier og små biveje. 
Før afrejse får du tilsendt en hotelliste samt nogle generelle informationer om turen på dansk. Ved ankomst til første hotel får du udleveret udførlig turbeskrivelse på engelsk samt detaljerede kort over ruten.

Indkvartering

Du bor 3-4 nætter på charmerende chambres d'hôtes (guesthouse) og 1-2 nætter på hyggelige 2-3* hoteller. Alle værelser har bad og toilet. Turen er med morgenmad samt aftensmad dag 1, dag 2 og dag 3.

At bo på "Chambre d'Hotes" er ofte en helt speciel oplevelse. Man bor på en lille privat indkvartering, hvor en stolt og entusiastisk vært tager imod. Man spiser godt og lokalt med vin fra værtens kælder, og under aftensmåltidet går snakken ofte på kryds og tværs mellem stedets gæster og værten.

Cykel og cykeludstyr

Udlejningscyklerne har 21 gear og håndbremser. Herrecykler til mændene og damecykler til kvinderne.
Cyklerne er udstyret med bagagebærer, 1 sæt bagtasker, styrtaske eller kortholder.
Mindst én cykel pr værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.
Cykelhjelm er inkluderet.

Også muligt at leje elcykel (kun med håndbremser), barnecykel og anhænger til børn - SKAL bestilles hjemmefra.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Man flyver til Bordeax. Derfra er der transfer inkl. til den første indkvartering.

Tog:
Du kan også taget toget, som går via Paris og videre med TGV Bordeaux. Se mere hos De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn
Der er transfer inkl. fra Bordeaux banegård til den første indkvartering.

Kør selv:
I bil er der cirka 1800 km fra Danmark og der er gratis parkering ved første indkvartering.
Ved hjemrejse tager man toget retur til Bordeaux (ikke inkl.). Der er transfer inkl. fra Bordeaux banegård til starthotellet, hvor bilen holder parkeret.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 8.298,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 5.998,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag fra 1. april til 31. oktober 2020
 • Hver dag fra 1. april til 31. oktober 2021
Prisen inkluderer:
 • 5x overnatning inkl. morgenmad
 • 3x aftensmad (dag 1, dag 2 og dag 3)
 • Bagagetransport 
 • Kort og rutebeskrivelse på engelsk 
 • Transfer fra Bordeaux banegård eller lufthavn til første indkvartering

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra og til Danmark
 • Eventuelle turistskatter
 • Tog fra Arcachon til Bordeaux (ikke inkl.). Dog er der taxa inkl. fra Bordeaux banegård tilbage til din bil

Tillæg:

 • Cykelleje: 950 kr.
 • Elcykel: 1590 kr.
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Bordeaux: dobbeltværelse 720 kr. pr person/enkeltværelse 1230 kr. pr person
  • Arcachon inkl. cykelleje og færge: dobbeltværelse 1290 kr. pr person/enkeltværelse 1830 kr. pr person

Børnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Evazio og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Evazio. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden

Loading...