Cykelferie rundt om Luberonbjergene

Frankrig | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

En middelsvær tur med start og slut i den spændende by Aix-en-Provence. Smukke landskaber og charmerende provencalske byer accompagneret af provencalske lyde og dufte.

In stock
Travel Code
CYF-08
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev historiske slotte, fine gamle huse og krogede gader
blue encircled check Bliv klogere på kunstneren Van Gogh og hans inspiration
blue encircled check Nyd de naturskønne omgivelser omkring Luberonbjergene
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Fra Aix-en-Provence går det nordpå gennem et fortryllende landskab af farver, dufte og lyde. Du cykler gennem hyggelige byer, der ligger smukt og strategisk på skråninger, mens vinmarker, lavendel, frugt og oliven danner en smuk kulisse - og her er næsten altid solskin. Gordes ligger højt og smukt på en klippetop og Roussillon lyser op med sine gule og røde okkerbrud. Lacoste blev kendt for sit slot, hvor Maquis de Sades boede – i dag er slottet og det meste af byen sat i fornem stand, og ejet af den berømte modeskaber Pierre Cardin. Luberonbjergene består af 2 bjergmassiver, Grand og Petit Luberon, adskilt af en smal kløft Combe de Lourmarin. Hele området blev i 1977 udlagt til naturpark, som strækker sig fra Manosque i øst til Cavaillon i vest, og fra Gordes i nord til Pertuis i syd - i alt 152.000 hektar fordelt på 60 kommuner. Glæd dig til en fantastisk cykelferie i Provence.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag Ankomst til Aix-en-Provence 
Aix er en charmerende fransk provinsby med brede boulevarder og et hyggeligt gammelt centrum. Cézane er født og opvokset i Aix, og i området omkring Aix har han hentet inspiration til mange af sine malerier. Nyd en café au lait eller en pastis på en af byens mange hyggelige caféer. 

2. dag Til Pertuis ca. 55 km 
Fra Aix cykler man nordpå til Durancefloden og byen Silvacaine, hvor en lille afstikker bringer dig til det smukke cistercienser kloster. Vejen snor sig videre til Lourmarin, der bestemt også er et stop værd med sit slot og sine fine gamle huse og krogede gader. 

3. dag Til Apt ca. 60 km 
En smuk tur med skønne udsigter op og ned gennem nationalpaken til Cereste. Herfra snor vejen sig langs bjergryggen til Apt. 

4. dag Til Isle-sur-la-Sorgue ca. 55 km 
Gennem nationalparken til Bonnieux, en charmerende by der ligger klinet op ad klippeskråningerne. Videre til Lacoste og Menerbes, før man ruller ind i romantiske Isle-sur-la-Sorgue. Byens gamle centrum er omkranset af vandløb og gamle vandmøller. 

5. dag Til St. Rémy ca. 35-55 km 
I dag krydser man Durancefloden og cykler via melonbyen Cavaillon til St. Rémy de Provence. Byen har en hyggelig bykerne med specialbutikker for bl.a. olie, vin og provencestoffer. Den er omgivet af en ringgade med platantræer fra Napoleontiden, der giver skygge for de udendørs borde ved caféer og restauranter. Gå til turistinformationen og få materialer om Van Gogh. Han boede her i mange år og mange af hans smukkeste billeder er motiver fra denne egn. 

6. dag Til Salon ca. 45-55 km 
En smuk og øde tur gennem bjergkæden ”Alpillerne” til Salon de Provence – endnu en charmerende og typisk Provence-by med smalle gader og skyggefulde pladser. Tag evt. en afstikker undervejs til den fantastiske fæstningsby ”les Beaux de Provence”.

7. dag Til Aix ca. 50 km
Dagens etape går gennem flækkerne Pélissane, Lambesc og Eguilles tilbage til Aix-en-Provence. 

8. dag. Hjemrejse
Hjemrejse efter morgenmad.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

En middelsvær tur med lettere og middelsvære bakker, så du skal gerne allerede have god erfaring med at cykle og være i en god grundform. Du cykler ad fredelige småveje og asfalterede sideveje, dog må der påregnes noget trafik, når man skal ind og ud af de større byer - især omkring Avignon. Turen er skiltet. Ved ankomst til starthotellet får du en detaljeret rutebeskrivelse og et kort på engelsk.

Indkvartering

down v arrow

Du indkvarteres på 2- og 3-stjernede hoteller på værelser med bad og toilet. Morgenmaden er inkluderet. De 2-stjernede hoteller er fine, små hoteller med ægte fransk charme, mens de 3-stjernede er mere moderne og enkelte udstyret med pool og air-condition. Der kan ikke tilkøbes halvpension - men hver aften er der mange valgmuligheder for at vælge sin egen yndlingsrestaurant.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Du kan vælge mellem en 7-gears cykel med fodbremse, cykel med 21 gear og håndbremser, premium cykel med 30 gear eller en elcykel. Alle cykler er udstyret med bagagebærer, bagtasker, styrtaske samt lås, pumpe og lille reparationssæt.

Det er desværre ikke muligt at leje en barnecykel (mindste stelstørrelse er 28" og passer til personhøjde fra omkring 148 cm.

Det er heller ikke muligt at leje cykelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er lettest er flyve til Marseille. Alternativt Paris, Lyon eller Nice. Herfra fortsættes med tog. Der kører tog via Paris til Aix-en-Provence. Se mere hos De Franske Jernbaner og Deutsche Bahn

Kør selv:
I bil er der omkring 1900 km fra Danmark til Aix-en-Provence, hvor der er gratis parkering ved hotellet. Parkering arrangeres ved ankomst og kan ikke bestilles hjemmefra.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 9.898,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.798,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Startdage hver lørdag i sæsonen
 • For grupper på min. 4 personer giver vi gerne tilbud på valgfri startdag (ikke gældende fra midten af maj til midten af august)
Prisen inkluderer:
 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Kort og rutebeskrivelse på engelsk og informationsmateriale
 • GPS-ruter kan fås ved forespørgsel
 • Infomøde
 • Nødtelefon

Ikke indkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Turistskatter

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Ekstra nat inkl. morgenmad i Aix-en-Provence

  Agentforbehold:

  Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Rückenwind, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Rückenwind. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

  Gå til toppen af siden