Istrien rundt på cykel

Kroatien | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3-4

Oplev Kroatiens skønne natur, charmerende kultur og deres smagfulde køkken på et spændende cykeleventyr gennem smukke og maleriske landskaber.

In stock
Travel Code
CYC-001
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Cykl gennem romersk inspirerede byer og veneziansk byggestil
blue encircled check Smag på det istrinske køkken med gode vine og olivenolier
blue encircled check Besøg kunstnernes by Grožnjan, og nyd jazzmusik fra vinduerne
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Kom med på et spændende cykeleventyr rundt på Istrienhalvøen i Kroatien. Du cykler langs både øst- og vestkysten, med afstikkere ind i landet gennem smukke landskaber, hvor gamle landsbyer og maleriske byer afløser hinanden. Du kommer gennem fantastiske dale med floder og skove, og op ad bjergenes skrå sider hvor vejen bugter sig gennem tunneller, over broer og viadukter, og mellem vingårde og olivenlunde. På denne tur kommer du gennem middelalderbyerne Grožnjan og Motovun, beliggende på bakketoppe med imponerende udsigter. Du besøger de tidligere romerske kolonier Porec og Pula, hvor de imponerende spor fra det romerske rige endnu er at finde. Nyd den smukke natur, den charmerende kultur og det smagfulde istrinske køkken med gode vine og olivenolier. Du har mulighed for at rejse når det passer dig bedst da vi har afrejse hver dag i perioden.

Kort

down v arrow

Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow
1. dag. Ankomst til Porec
Porec er en spændende og smuk by, hvor spor fra tidligere store kulturer findes overalt. Gå gennem den gamle bydel med det romerske forum, fine huse fra forskellige historiske perioder og ikke mindst den berømte Euphrasius Basilika. 
Sidst på eftermiddagen eller først på aftenen er der informationsmøde samt udlevering af lejede cykler.

2. dag. Porec til Buje, 72 km / 724 højdemeter
Efter et kort smut ind i landet cykler du tilbage til kysten, med dets dejlige bugter og skønne udsigter over grønne vinmarker og skyggefulde olivenlunde. Fortsæt til Višnjan (244 meter over havet.), en lille flække hvor du finder et af verdens fem vigtigste observatorier. Efter flodens udløb kommer du til Novigrad, en hyggelig by med masser af restauranter. Næste stop på turen er Umag, igen en herlig by hvis historiske centrum fortæller om tiden som veneziansk republik. Fortsæt langs kysten til Savudrija, Istrienhalvøens nordligste punkt, og herfra ind i landet og et par korte stigninger i området omkring Buje.  

3. dag. Buje til Buzet, 54 km / 845 højdemeter
I dag fortsætter du tværs over Istrien, jævnt opad mod Grožnjan (280 meter over havet) – en typisk middelalderby, beliggende på en bjergtop. Den gamle bymur omkranser de fine, gamle huse og den smukke St. Vitus og Modestos barokkirke. Byen er kendt som ”Kunstnernes by”, og her er et væld af små gallerier, mens alt fra klassisk musik til jazz høres ud af de åbne vinduer. Fortsæt videre op til Šterna, smukt beliggende 371 meter over havet på et stort plateau gennemskåret af vandløb. Videre til Oprtalj (378 meter over havet) med sine smalle gader, små butikker, smukke venezianske huse, portaler og overdækkede passager. Fra byens loggia, som mange mener er den smukkeste på Istrien, er der en unik udsigt over halvøen. Herfra går turen ned til Buzet (87 meter over havet) kendt som ”Trøflernes by”. 

4. dag. Buzet til Labin, 67 km / 1204 højdemeter
Dagen starter med en udfordrende stigning op til Prodani og herfra videre til den maleriske middelalderby Draguc (417 meter over havet), smukt beliggende med gamle stenhuse og kirker. Herefter følger belønningen med en herlig nedfart mod Pazin (278 meter over havet). Pazin er i dag kulturelt, handels- og uddannelsescentrum for hele det centrale Istrien. På kanten af en 130 meter dyb afgrund og på toppen af en grotte ligger byens gamle slot, som i dag huser flere museer. Fra Pazin kommer du gennem Gracišce, hvor indgangen til byen ligeså godt kunne befinde sig i en stille afkrog i Venedig. Herfra cykler du op gennem Kršan (320 meter over havet) til Labin. 

5. dag. Labin til Pula, 53 km / 560 højdemeter
Dagens to stigninger ligger inden for de første 20 km og går gennem Rašsa, den første moderne mineby, og Barban (350meter over havet), hvorfra du kan nyde en dejlig nedfart til Pula. Undervejs kan du besøge ”Liburna”, et naturreservat med fremavlede nyttedyr, bl.a. nogle meget sociale æsler. Beliggende på syv bakketoppe med et mægtigt amfiteater ligger Pula, den største by på Istrienhalvøen. Besøg den gamle bydel, Sergius Triumfbue og den berømte arena.  

6. dag. Pula til Rovinj, 61 km / 591 højdemeter
Først cykler du langs kysten og derefter ind i landet mod Rovinj. Undervejs cykler du gennem flere romersk inspirerede byer. Bale er opstået omkring et gammelt romersk fort langs Via Flava, den gamle romerske vej som forbandt Trieste med Pula. Herfra går det opad mod Svetvincenat (317 meter over havet) med det grandiose Morosini-Grimani-citadel med tårne, kirke, loggia, 1500-tals renæssancehuse og byens cisterne i midten. Byen er et typisk eksempel på veneziansk byggestil, og det var også her at en af Istriens sjældne hekseretssager fandt sted i det 17 århundrede. Dagen slutter med en herlig nedkørsel til den charmerende kystby Rovinj.

7. dag. Rovinj til Porec, 60 km / 787 højdemeter
En mose, sjældne fugle og en fjord er blandt dagens højdepunkter. Fra Rovinj cykler du opad og ind i landet til Kanfanar (281 meter over havet). Det bugter sig op og ned til Limski Kanal, bugten med stejle skråninger der skærer sig ind – det er et betagende syn. Det går videre op og ned gennem små flækker, og indimellem kan du være heldig at have udsigt til havet. De sidste kilometer til Porec cykler du ad en sti langs havet, med mulighed for et forfriskende bad i det klare vand.

8. dag. Hjemrejse
Efter morgenmaden tjekkes der ud fra hotellet. 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3-4

down v arrow

Følges dagsprogrammet, vil dag 5 starte med en hård stigning, men her kan der bestilles transfer.
Du cykler udelukkende på asfalteret vej. Ruten følger hovedsageligt små veje med begrænset trafik med enkelte distancer på større veje. Der må dog forventes lidt mere trafik i højsæsonen (juli og august). Terrænet er bakket og velegnet for cyklister i nogenlunde god form.

Indkvartering

down v arrow

Dit ophold inkluderer overnatning på 3-stjernede hoteller med morgenmad inkluderet. Din første og sidste nat vil blive brugt på Hotel Poreč . Herefter begiver du dig mod Buje, hvor du overnatter på idylliske Guesthouse La Parenzana . Efter et skønt ophold på Guesthouse La Parenzana går turen mod Buzet, hvor du skal overnatte på Hotel Fontana . Dit næste hotel er Hotel Peteani i smukke Labin, her overnatter du din fjerde nat. Turen går nu til historiske Pula, hvor du skal bo på Hotel Amfiteater . Turen går nu til Rovinj, hvor du skal bruge din anden sidste nat på hyggelige Hotel Villa Lili .

OBS: disse er ikke en garanti, ved udsolgt på de nævnte hoteller, bookes andre af samme standard.


 

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Der kan lejes hybrid/trekking-cykler med 27 gear og håndbremsere. Cyklerne er udstyret med bagagebærer, styrtaske eller kortholder, lappegrej, ekstra slange, pumpe, cykelcomputer, flaskeholder samt cykelhjelm. Muligt at leje GPS og ekstra cykeltasker.
Det er også muligt at leje racercykel og elcykel.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:

 • Pula Lufthavn og videre med offentlig transport til Porec, eller tilkøb af transfer. Se busser mellem Pula og Porec.
 • Venedig Lufthavn og videre med båd til Porec (begrænset sejlperiode), eller med tog til Trieste. Herfra er der busforbindelse til Porec.
 • Treviso Lufthavn og videre med privat transfer til Porec (kan bestilles hjemmefra), eller med bus til Venedig og færge herfra til Porec. 
 • Zagreb Lufthavn og videre med bus til Porec.
 • Milano Lufthavn, herfra med tog til Venedig og derfra videre med færgen til Porec. Alternativt med tog til Trieste og bus herfra til Porec.

Kør selv:
I bil er der ca. 1500 km fra den danske grænse til Porec. Videoovervåget parkering ved hotellet skal bestilles hjemmefra og betales på stedet.
Desværre er det ikke muligt at parkere campingvogn ved hotellet. Her må benyttes privat parkeringsplads i byen.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Klima

down v arrow

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse 3*

Fra 11.598,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 3*

Fra 8.798,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad 
 • Baggagetransport
 • Detaljeret rutebeskrivelse og kort på engelsk
 • Infomøde
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra og til Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje
 • Racercykel
 • Elcykel
 • Leje af GPS
 • Transfer fra/til lufthavn (se priser under "Bestil")
 • Ekstra nat inkl. morgenmad
  • Pula
  • Rovinj
Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Fiore Tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Fiore Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden