INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Provence - Camargue

Cykelkrydstogt fra Aigues-Mortes til Avignon eller omvendt

Det smukke og kendte Provence og Rhonefloden. Et cykelkrydstogt, hvor du nyder frisk luft, farverig natur og dufte fra cykelsadlen.

In stock
Travel Code
KR-87

Det kan du glæde dig til

Provence er fortryllende for alle sanser. Derfor er vi glade for igen at kunne tilbyde dette cykelkrydstogt mellem Rhôneflodens udløb ved Camargue-deltaet og den gamle paveby Avignon. Turen sejles med flodbådene Caprice og L´Estello. 
Vidunderlig cykling mellem velplejede vinmarker, duftende lavendelmarker og lysende solsikker, skyggefulde olivenlunde og ranke cypresser. I kommer gennem atmosfærefyldte provencalske landsbyer, hvor platantræerne giver skygge på byens torv med de listige caféer. Ørerne fyldes af cikadernes sang, mens I langsomt bevæger jer gennem de smukke landskaber. Rhôneflodens udløb i Middelhavet, der med sine mange forgreninger har skabt le Camargue, er et paradis for et righoldigt dyreliv bl.a. lyserøde flamingoer, bøfler og vilde heste.

Da bådene er relativt små tilrådes det at bestille i god tid. 

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

PROGRAM FRA AIGUES MORTES TIL AVIGNON

1. dag. Ankomst til Aigues Mortes
Individuel ankomst til Aigues-Mortes, en middelalderlig havneby ved Rhoneflodens udløb i Middelhavet. Man kan komme ombord på båden fra kl. 18.00. 

2. dag. Aigues Mortes rundtur. Cykling ca. 55 km
Båden bliver liggende i Aigues Mortes i dag. Dagens cykeletape går gennem Camargues unikke naturområde med laguner, diger og kanaler til landsbyen Le Grau-du-Roi. Byen var tidligere en lille fiskerby, der i dag har vokset sig til en charmerende badeby med herlige, hvide sandstrande, hvor I kan tage en dukkert. 

3. dag. Aigues Mortes - Arles. Cykling ca. 25 km
Dagen starter med en kort sejltur op til Saint Gilles, hvor I springer på cyklerne for dagens cykeltur til Arles, en spændende by med krogede gader, skønne pladser og smukke gamle bygninger. Romerne kom til Arles tidligt, og satte deres uundgåelige præg på byen, bl.a. med den lille atmosfærefyldte arena, der i sommerperioden ikke mere har fodring af løver på plakaten, men ublodig tyrefægtning på fransk maner med tyre opdrættet i Camarguen.
Arles er også Van Goghs by. Han kom hertil i 1888 og udødeliggjorde den smukke egn, med sine dramatiske og udtryksfulde malerier. Egnen er smuk, landskaberne er jordnære, farverne bløde, lyset er klart og vinden lun - og fra naturens hånd er det farvelagt med gule solsikker, grønne skyggefulde frugthaver, blomstrende grøftekanter og gyldne kornmarker.
En kort cykeltur bringer os til den gamle træbro, som van Gogh udødeliggjorde i et af sine billeder. Båden lægger til kaj ved Rhôneflodens bred midt i det centrale Arles. 

4. dag. Arles - Vallabreguès. Cykling ca. 55 km
I dag cykler vi til den lille bjergkæde Alpillerne og den forskansede by les Beaux de Provence, pittoresk og højt beliggende. Senere fortsætter vi til Saint Remy de Provence endnu en herlig provencalsk by med platantræer, krogede gader, skyggefulde pladser og egen triumfbue. Van Gogh boede i Saint Remy i en periode og mange af hans farvestrålende billeder er inspireret af de smukke landskaber med forrevne klippelandskaber, lavendelmarker og olivenlunde. Båden lægger til kaj ved Rhôneflodens bred i den lille provencalske by Vallabreguès. 

5. dag. Vallabreguès - Aramon. Cykling ca. 35 km
Ad småveje cykler I til Berbentane med slottet der ligger tæt ved hvor Rhone og Durance floderne løber sammen. I fortsætter til det imponerende kloster Saint Michel de Frigulet og videre til middelalderlandsbyen Boulbon. Om eftermiddagen sejles der videre til Aramon, hvorfra der er en smuk udsigt til det skaldede bjerg Mont Ventoux. 

6. dag. Aramon - Avignon. Cykling ca. 40 km
Dagens étape går til det storslåede bygningsværk akvædukten Pont du Gard, bygget af romerne omkring starten af vores tidsregning. Broen var en del af en 48 kilometer lang vandkanal, som forsynede Nîmes med rent drikkevand, og vand til fontænerne. Pont du Gard er 275 m lang, 49 m høj og 6 m bred, således at den også kunne bruges som bro over floden. Da Nîmes i år 1448 blev ramt af et jordskælv, blev store dele af byen ødelagt, undtagen de romerske bygninger og akvædukten. 
I returnerer til båden i Aramon og sejler til pavernes by, Avignon, hvor båden lægger til ved Quai de la Ligne ved siden af den berømte bro Pont St. Bénezet, som har inspireret til sangen Sur le pont d'Avignon. 

7. dag. Avignon rundtur. Cykling ca. 30 km
Dagen starter på den anden side af floden Rhone, og for at komme herover krydses øen Île de la Barthelasse. Herfra starter dagens etape, hvor man cykler i et smukt landskab mellem vinmarker og frugtplantager. Før I returnerer til båden besøger I "kardinalernes by" Villeneuve Les Avignon. Der vil også være tid til at gå på opdagelse i Avignons historiske centrum.   

8. dag. Check-ud
Hjemrejse efter morgenmad kl. 9.00. 

PROGRAM FRA AVIGNON TIL AIGUES MORTES

1. dag. Ankomst i Avignon
Individuel ankomst og ombordstigning i Avignon kl. 18. Båden ligger fortøjet ved kajen Quai de la Ligne ved siden af den berømte Pont St. Bénezet.

2. dag. Avignon, rundtur (cykling ca. 30 km)
Dagen starter på den anden side af floden Rhone, og for at komme herover krydses øen Île de la Barthelasse. Herfra starter dagens etape, hvor man cykler i et smukt landskab mellem vinmarker og frugtplantager. Før I returnerer til båden besøger I "kardinalernes by" Villeneuve Les Avignon. Der vil også være tid til at gå på opdagelse i Avignons historiske centrum.  

3. dag. Avignon - Aramon (cykling ca. 40 km)
Om morgenen sejler I til byen Aramon, hvor I starter dagens cykeltur. I lægger Aramon bag jer og cykler gennem det bakkede landskab, forbi vinmarker og gamle landsbyer. Dagens étape går til det storslåede bygningsværk akvædukten Pont du Gard, bygget af romerne omkring starten af vores tidsregning. Broen var en del af en 48 kilometer lang vandkanal, som forsynede Nîmes med rent drikkevand, og vand til fontænerne. Pont du Gard er 275 m lang, 49 m høj og 6 m bred, således at den også kunne bruges som bro over floden. Da Nîmes i år 1448 blev ramt af et jordskælv, blev store dele af byen ødelagt, undtagen de romerske bygninger og akvædukten. 
Overnatning i Aramon med en smuk udsigt over det skaldede bjerg Mont Ventoux.

4. dag. Aramon - Vallabrègues (cykling ca. 35 km)
I starter dagen med at sejle til Vallabrègues, en smuk provencalsk landsby ved Rhônes flodbred. Herefter cykler I til den middelalderlige landsby Barbentane, hvor floderne Rhône og Durance løber sammen. Så går det op ad bakke mod det storslåede kloster Saint Michel de Frigulet. Efter at have nydt stilheden er der behagelige 4 km ned ad bakke til den middelalderlige landsby Boulbon. Overnatning i Vallabrègues.

5. dag. Vallabrègues - Arles (cykling ca. 55 km)
Denne etape bringer dig til Saint Remy de Provence, Nostradamus’ fødested og en herlig provencalsk by med platantræer, krogede gader, skyggefulde pladser og egen triumfbue. Van Gogh boede i Saint Remy i en periode og mange af hans farvestrålende billeder er inspireret af de smukke landskaber med forrevne klippelandskaber, lavendelmarker og olivenlunde. Til sidst cykler I til den lille bjergkæde Alpillerne og den forskansede by les Beaux de Provence, pittoresk og højt beliggende. Herfra går det 4 km ned ad til landsbyen Paradou.

6. dag. Arles - Aigues-Mortes (cykling ca. 25 km)
I dag er hele morgenen dedikeret til at besøge Arles, en spændende by med krogede gader, skønne pladser og smukke gamle bygninger. Romerne kom til Arles tidligt, og satte deres uundgåelige præg på byen, bl.a. med den lille atmosfærefyldte arena, der i sommerperioden ikke mere har fodring af løver på plakaten, men ublodig tyrefægtning på fransk maner med tyre opdrættet i Camarguen. Arles er også Van Goghs by. Han kom hertil i 1888 og udødeliggjorde den smukke egn, med sine dramatiske og udtryksfulde malerier. Egnen er smuk, landskaberne er jordnære, farverne bløde, lyset er klart og vinden lun - og fra naturens hånd er det farvelagt med gule solsikker, grønne skyggefulde frugthaver, blomstrende grøftekanter og gyldne kornmarker. Der vil også være mulighed for at deltage i en guidet rundtur. 
Efter frokost cykler I til slusen Saint Gilles, og derfra sejler I til Aigues Mortes for overnatning.

7. dag. Aigues Mortes, rundtur (cykling ca. 55 km)
Båden bliver liggende i Aigues Mortes i dag. Dagens ret flade cykeletape går gennem Camargues unikke naturområde med laguner, diger og kanaler til landsbyen Le Grau-du-Roi. Byen var tidligere en lille fiskerby, der i dag har vokset sig til en charmerende badeby med sandstrande, hvor I kan tage en dukkert. 

8. dag. Aigues Mortes – check ud og hjemrejse
Hjemrejse efter morgenmad kl. 9.00. 


Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1-2

Turen går i et blidt terræn med enkelte stigninger. To af cykeldagene er næsten helt flade. De øvrige dage vil landskabet være lidt mere kuperet men stadig overkommeligt. I alt er der ca. 620 højdemeter fordelt over de i alt 240 km. 
Dagsetaperne er på mellem 25 og 55 km ad cykelveje og landeveje med ringe trafik. 95% af ruten er på asfalt. 

Der er engelsktalende cykelguide med på hele turen, så hver dag kan du vælge mellem en guidet tur i en gruppe eller cykle på egen hånd efter de udleverede kort og turbeskrivelser (det skal oplyses ved bestilling, hvis du ønsker at cykle på egen hånd). 

Indkvartering

Hele ugen bor I ombord på en af de charmerende flodbåde Caprice eller MS L'Estello, som minder meget om hinanden. Ved reservation får vi bekræftelse på hvilken af bådene I er booket på, men Girolibero forbeholder sig ret til at ændre det inden afrejse. 

Caprice
Skibet har i alt 11 kahytter på ca. 7-8 (1 enkeltkahyt, 2 dobbeltkahytter og 8 twin kahytter). Sengene er hhv. 190x80 cm og 190x140 cm. Alle kahytter har 2 koøjer (kan ikke åbnes), aircondition og eget bad og toilet. Der er skabsplads, eludtag og et stort spejl.
Der er et stort opholdsrum delt op i restaurant og lounge med bar. De store vinduer giver masser af lysindfald. 

L'Estello
Navnet betyder på provencalsk stjerne. Båden har 10 dobbeltkahytter (1 dobbeltkahyt og 9 twin kahytter). Kahytterne er ca. 7-8m². Alle kahytter har eget bad og toilet samt aircondition og har 2 koøjer (kan ikke åbnes). Sengene er hhv. 190x80 cm og 190x140 cm
Desuden har båden en dejlig opholdsstue med behagelige sofaer, lænestole og en bar. Separat spiseafdeling samt et dejligt soldæk. Både opholdsstuen og spiseafdelingen har aircondition og store vinduer, så her er vidunderligt at tilbringe eftermiddagen og aftenen med udsigt til Rhôneflodens bredder over en kølig drink, mens dagens cykeloplevelser udveksles og fordøjes.

Gratis WiFi i restaurant/bar. 

For begge både gælder at der hele sæsonen igennem bor man mange forskellige nationaliteter sammen. Dette giver en hyggelig atmosfære ombord, - under de forskellige måltider eller i baren, når dagens cykeloplevelser udveksles på mange sprog mellem nye og gamle cykelvenner. Fra midt formiddag til sidst eftermiddag rengøres båden, maden købes ind og forberedes og personalet får tid til et lille hvil. Vil man springe en cykeldag over, vil det enkelte dage være muligt at tilmelde sig en udflugt (mod gebyr) med den tilknyttede minibus, der også sørger for assistance til cyklisterne, hvis der opstår problemer undervejs i løbet af dagens cykeletape. Ønsker man at blive ombord på skibet i løbet af dagen, så er det på forespørgsel, da pladsen er begrænset.

Cykel og cykeludstyr

Udlejningscyklerne er unisexcykler med 27 gear, udstyret med bagtaske, vandflaske samt lås. Det er også muligt at leje el-cykel. 
Hvis I vælger at cykle på egen hånd, vil udlejningscyklerne også være udstyret med en styrtaske eller kortholder og et lille reparationssæt (skal oplyses på forhånd). 


Muligt at leje cykelhjelm. Den bestilles hjemmefra.

På denne tur frarådes det at medbringe egne cykler, da det er ret besværligt at få dem med til turens udgangspunkt.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Det er muligt at flyve til Marseilles, Montpellier eller Lyon og tage toget herfra til Avignon eller via Nîmes til Aigues Mortes.

Tog:
Det er også muligt at tage toget, se mere på De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn.

Bil:
Kører du i egen bil må du selv sørge for P-plads under opholdet samt returtransfer til startstedet.
Navne på p-pladser oplyses i rejseinformationen som fremsendes før afrejse.Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltkahyt

Fra 10.198,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt

Fra 7.598,- DKK
Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning 
 • Helpension - morgenmad, selvsmurt madpakke til cykelturen, 3-retters aftenmenu
 • Daglig rengøring og skift af håndklæder midt i ugen
 • Kaffe og te ombord
 • Detaljeret rutebeskrivelse og kort
 • Guidebog
 • Engelsktalende cykelguide
 • Følgebil til nødsituationer
 • Guidet besøg i Arles
 • Havnegebyrer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport t/r Danmark
 • Drikkepenge
 • Museumsbesøg

Tillæg:

 • Cykelleje: 650 kr.
 • Elcykel: 1490 kr.
 • Glutenfri eller vegansk kost: 380 kr. pr person

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Girolibero og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Girolibero. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden