INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Provence - Camargue

Cykelkrydstogt fra Aigues-Mortes til Avignon eller omvendt

Det smukke og kendte Provence og Rhonefloden. Et cykelkrydstogt, hvor du nyder frisk luft, farverig natur og dufte fra cykelsadlen.

In stock
Travel Code
KR-87
Det kan du glæde dig til

Provence er fortryllende for alle sanser. Derfor er vi glade for igen i 2019 at kunne tilbyde dette cykelkrydstogt mellem Rhôneflodens udløb ved Camargue-deltaet og den gamle paveby Avignon. Turen sejles med flodbådene Caprice og L´Estello. 
Vidunderlig cykling mellem velplejede vinmarker, duftende lavendelmarker og lysende solsikker, skyggefulde olivenlunde og ranke cypresser. I kommer gennem atmosfærefyldte provencalske landsbyer, hvor platantræerne giver skygge på byens torv med de listige caféer. Ørerne fyldes af cikadernes sang, mens I langsomt bevæger jer gennem de smukke landskaber. Rhôneflodens udløb i Middelhavet, der med sine mange forgreninger har skabt le Camargue, er et paradis for et righoldigt dyreliv bl.a. lyserøde flamingoer, bøfler og vilde heste.

Da bådene er relativt små tilrådes det at bestille i god tid. 

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

PROGRAM FRA AIGUES MORTES TIL AVIGNON

1. dag. Ankomst til Aigues Mortes
Individuel ankomst til Aigues-Mortes, en middelalderlig havneby ved Rhoneflodens udløb i Middelhavet. Man kan komme ombord på båden fra kl. 18.00. 

2. dag. Aigues Mortes rundtur. Cykling ca. 55 km
Båden bliver liggende i Aigues Mortes i dag. Dagens cykeletape går gennem Camargues unikke naturområde med laguner, diger og kanaler til landsbyen Le Grau-du-Roi. Byen var tidligere en lille fiskerby, der i dag har vokset sig til en charmerende badeby med herlige, hvide sandstrande, hvor I kan tage en dukkert. 

3. dag. Aigues Mortes - Arles. Cykling ca. 25 km
Dagen starter med en kort sejltur op til Saint Gilles, hvor I springer på cyklerne for dagens cykeltur til Arles, en spændende by med krogede gader, skønne pladser og smukke gamle bygninger. Romerne kom til Arles tidligt, og satte deres uundgåelige præg på byen, bl.a. med den lille atmosfærefyldte arena, der i sommerperioden ikke mere har fodring af løver på plakaten, men ublodig tyrefægtning på fransk maner med tyre opdrættet i Camarguen.
Arles er også Van Goghs by. Han kom hertil i 1888 og udødeliggjorde den smukke egn, med sine dramatiske og udtryksfulde malerier. Egnen er smuk, landskaberne er jordnære, farverne bløde, lyset er klart og vinden lun - og fra naturens hånd er det farvelagt med gule solsikker, grønne skyggefulde frugthaver, blomstrende grøftekanter og gyldne kornmarker.
En kort cykeltur bringer os til den gamle træbro, som van Gogh udødeliggjorde i et af sine billeder. Båden lægger til kaj ved Rhôneflodens bred midt i det centrale Arles. 

4. dag. Arles - Vallabreguès. Cykling ca. 55 km
I dag cykler vi til den lille bjergkæde Alpillerne og den forskansede by les Beaux de Provence, pittoresk og højt beliggende. Senere fortsætter vi til Saint Remy de Provence endnu en herlig provencalsk by med platantræer, krogede gader, skyggefulde pladser og egen triumfbue. Van Gogh boede i Saint Remy i en periode og mange af hans farvestrålende billeder er inspireret af de smukke landskaber med forrevne klippelandskaber, lavendelmarker og olivenlunde. Båden lægger til kaj ved Rhôneflodens bred i den lille provencalske by Vallabreguès. 

5. dag. Vallabreguès - Aramon. Cykling ca. 35 km
Ad småveje cykler I til Berbentane med slottet der ligger tæt ved hvor Rhone og Durance floderne løber sammen. I fortsætter til det imponerende kloster Saint Michel de Frigulet og videre til middelalderlandsbyen Boulbon. Om eftermiddagen sejles der videre til Aramon, hvorfra der er en smuk udsigt til det skaldede bjerg Mont Ventoux. 

6. dag. Aramon - Avignon. Cykling ca. 40 km
Dagens étape går til det storslåede bygningsværk akvædukten Pont du Gard, bygget af romerne omkring starten af vores tidsregning. Broen var en del af en 48 kilometer lang vandkanal, som forsynede Nîmes med rent drikkevand, og vand til fontænerne. Pont du Gard er 275 m lang, 49 m høj og 6 m bred, således at den også kunne bruges som bro over floden. Da Nîmes i år 1448 blev ramt af et jordskælv, blev store dele af byen ødelagt, undtagen de romerske bygninger og akvædukten. 
I returnerer til båden i Aramon og sejler til pavernes by, Avignon, hvor båden lægger til ved Quai de la Ligne ved siden af den berømte bro Pont St. Bénezet, som har inspireret til sangen Sur le pont d'Avignon. 

7. dag. Avignon rundtur. Cykling ca. 30 km
Dagen starter på den anden side af floden Rhone, og for at komme herover krydses øen Île de la Barthelasse. Herfra starter dagens etape, hvor man cykler i et smukt landskab mellem vinmarker og frugtplantager. Før I returnerer til båden besøger I "kardinalernes by" Villeneuve Les Avignon. Der vil også være tid til at gå på opdagelse i Avignons historiske centrum.   

8. dag. Check-ud
Hjemrejse efter morgenmad kl. 9.00. 

PROGRAM FRA AVIGNON TIL AIGUES MORTES

1. dag. Ankomst i Avignon
Individuel ankomst og ombordstigning i Avignon kl.18. Båden ligger fortøjet ved kajen Quai de la Ligne ved siden af den berømte Pont St. Bénezet.

2. dag. Avignon, rundtur (cykling ca. 30 km)
Dagen starter på den anden side af floden Rhone, og for at komme herover krydses øen Île de la Barthelasse. Herfra starter dagens etape, hvor man cykler i et smukt landskab mellem vinmarker og frugtplantager. Før I returnerer til båden besøger I "kardinalernes by" Villeneuve Les Avignon. Der vil også være tid til at gå på opdagelse i Avignons historiske centrum.  

3. dag. Avignon - Aramon (cykling ca. 40 km)
Om morgenen sejler I til byen Aramon, hvor I starter dagens cykeltur. I lægger Aramon bag jer og cykler gennem det bakkede landskab, forbi vinmarker og gamle landsbyer. Dagens étape går til det storslåede bygningsværk akvædukten Pont du Gard, bygget af romerne omkring starten af vores tidsregning. Broen var en del af en 48 kilometer lang vandkanal, som forsynede Nîmes med rent drikkevand, og vand til fontænerne. Pont du Gard er 275 m lang, 49 m høj og 6 m bred, således at den også kunne bruges som bro over floden. Da Nîmes i år 1448 blev ramt af et jordskælv, blev store dele af byen ødelagt, undtagen de romerske bygninger og akvædukten. 
Overnatning i Aramon med en smuk udsigt over det skaldede bjerg Mont Ventoux.

4. dag. Aramon - Vallabrègues (cykling ca. 35 km)
I starter dagen med at sejle til Vallabrègues, en smuk provencalsk landsby ved Rhônes flodbred. Herefter cykler I til den middelalderlige landsby Barbentane, hvor floderne Rhône og Durance løber sammen. Så går det op ad bakke mod det storslåede kloster Saint Michel de Frigulet. Efter at have nydt stilheden er der behagelige 4 km ned ad bakke til den middelalderlige landsby Boulbon. Overnatning i Vallabrègues.

5. dag. Vallabrègues - Arles (cykling ca. 55 km)
Denne etape bringer dig til Saint Remy de Provence, Nostradamus’ fødested og en herlig provencalsk by med platantræer, krogede gader, skyggefulde pladser og egen triumfbue. Van Gogh boede i Saint Remy i en periode og mange af hans farvestrålende billeder er inspireret af de smukke landskaber med forrevne klippelandskaber, lavendelmarker og olivenlunde. Til sidst cykler I til den lille bjergkæde Alpillerne og den forskansede by les Beaux de Provence, pittoresk og højt beliggende. Herfra går det 4 km ned ad til landsbyen Paradou

6. dag. Arles - Aigues-Mortes (cykling ca. 25 km)
I dag er hele morgenen dedikeret til at besøge Arles, en spændende by med krogede gader, skønne pladser og smukke gamle bygninger. Romerne kom til Arles tidligt, og satte deres uundgåelige præg på byen, bl.a. med den lille atmosfærefyldte arena, der i sommerperioden ikke mere har fodring af løver på plakaten, men ublodig tyrefægtning på fransk maner med tyre opdrættet i Camarguen. Arles er også Van Goghs by. Han kom hertil i 1888 og udødeliggjorde den smukke egn, med sine dramatiske og udtryksfulde malerier. Egnen er smuk, landskaberne er jordnære, farverne bløde, lyset er klart og vinden lun - og fra naturens hånd er det farvelagt med gule solsikker, grønne skyggefulde frugthaver, blomstrende grøftekanter og gyldne kornmarker. Der vil også være mulighed for at deltage i en guidet rundtur. 
Efter frokost cykler I til slusen Saint Gilles, og derfra sejler I til Aigues Mortes for overnatning.

7. dag. Aigues Mortes, rundtur (cykling ca. 55 km)
Båden bliver liggende i Aigues Mortes i dag. Dagens ret flade cykeletape går gennem Camargues unikke naturområde med laguner, diger og kanaler til landsbyen Le Grau-du-Roi. Byen var tidligere en lille fiskerby, der i dag har vokset sig til en charmerende badeby med herlige, hvide sandstrande, hvor I kan tage en dukkert. 

8. dag. Aigues Mortes – check ud og hjemrejse
Hjemrejse efter morgenmad kl. 9.00. 


Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1-2

Turen går i et blidt terræn med enkelte stigninger. To af cykeldagene er næsten helt flade. De øvrige dage vil landskabet være lidt mere kuperet men stadig overkommeligt. I alt er der ca. 620 højdemeter fordelt over de i alt 240 km. 
Dagsetaperne er på mellem 25 og 55 km ad cykelveje og landeveje med ringe trafik. 95% af ruten er på asfalt. 

Der er engelsktalende cykelguide med på hele turen, så hver dag kan du vælge mellem en guidet tur i en gruppe eller cykle på egen hånd efter de udleverede kort og turbeskrivelser (det skal oplyses ved bestilling, hvis du ønsker at cykle på egen hånd). 

Indkvartering

Hele ugen bor I ombord på en af de charmerende flodbåde Caprice eller MS L'Estello, som minder meget om hinanden. Ved reservation får vi bekræftelse på hvilken af bådene I er booket på, men Girolibero forbeholder sig ret til at ændre det inden afrejse. 

Caprice har 11 kahytter på ca. 7-8 m2 (1 singlekahyt, 2 dobbeltkahytter og 8 twin kahytter). Sengene er hhv. 190 x 80 cm og 190 x 140 cm. Alle kahytter har 3 koøjer (inklusiv badeværelset), air condition og eget bad og toilet. Der er god skabsplads, eludtag og et stort spejl.
Der er et stort opholdsrum delt op i restaurant og lounge med bar. De store vinduer giver masser af lysindfald. 

MS L'Estello betyder på provencalsk stjerne. Båden er 39 m lang, 5,2 m bred og har 10 dobbeltkahytter (1 med dobbeltseng og 9 med to senge). Alle kahytter er med eget bad og toilet samt air-condition og har 2 koøjer (kan ikke åbnes.). Sengene er 190 cm lange (enkelte køjer er 200 cm lange). 

Desuden har båden en dejlig opholdsstue med behagelige sofaer, lænestole og en bar. Separat spiseafdeling samt et dejligt soldæk. Både opholdsstuen og spiseafdelingen har aircondition og store vinduer, så her er vidunderligt at tilbringe eftermiddagen og aftenen med udsigt til Rhôneflodens bredder over en kølig drink, mens dagens cykeloplevelser udveksles og fordøjes.  

Gratis WiFi i restaurant/bar. 
For begge både gælder at der hele sæsonen igennem bor man mange forskellige nationaliteter sammen. Dette giver en sjov og hyggelig atmosfære ombord, - under de forskellige måltider eller i baren, når dagens cykeloplevelser udveksles på mange sprog mellem nye og gamle cykelvenner. Fra midt formiddag til sidst eftermiddag rengøres båden, maden købes ind og forberedes og personalet får tid til et lille hvil. Det er derfor ikke muligt at blive ombord på båden i dette tidsrum. Vil man springe en cykeldag over, vil det enkelte dage være muligt at tilmelde sig en udflugt (mod gebyr) med den tilknyttede minibus, der også sørger for assistance til cyklisterne, hvis der opstår problemer undervejs i løbet af dagens cykeletape. 

Cykel og cykeludstyr

Udlejningscyklerne er unisexcykler med 27 gear, udstyret med bagtaske, vandflaske samt lås.
Det er også muligt at leje el-cykel. 
Hvis I vælger at cykle på egen hånd, vil udlejningscyklerne også være udstyret med en styrtaske eller kortholder og et lille reparationssæt  (skal oplyses på forhånd). 


Hjelm kan lejes. Den bestilles hjemmefra.

Pga. sparsom plads ombord er det kun muligt at medbringe egne cykler på turen efter forudgående bekræftelse. På denne tur frarådes det at medbringe egne cykler, da det er ret besværligt at få dem med til turens udgangspunkt. 

Hvordan kommer jeg frem?

Du skal selv finde frem til startstedet. Ønsker du flyrejse kan du med fordel rejse ud til Marseilles, Montpellier eller Lyon og herfra tage toget til Avignon eller via Nîmes til Aigues Mortes. Du kan få et overblik over flymulighederne på eksempelvis Momondo.
Det er også muligt at tage toget, se eventuelt De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn for priser og tider.

Kører du i egen bil må du selv sørge for P-plads i 8 dage og transfer retur til startstedet med direkte tog. Navne på P-pladser oplyses i rejseinformationen som fremsendes ca. 3 uger før afrejse.Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltkahyt bad/toilet - pris pr. person

Fra 9.798,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt bad/toilet

Fra 7.498,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad/toilet 
 • Daglig rengøring og skift af håndklæder midt i ugen
 • Helpension - morgenmad, selvsmurt madpakke til cykelturen, 3-retters aftenmenu
 • Kaffe og te ombord
 • Detaljeret rutebeskrivelse og kort
 • Guidebog
 • Engelsktalende cykelguide
 • Følgebil til nødsituationer
 • Guidet besøg i Arles
 • Havneskatter


Tillæg:

 • Cykelleje
 • Leje af elcykel
 • Glutenfri eller vegansk kost 
 • Ekstra nat inkl. morgenmad
  • Avignon
  • Aigues Mortes

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.


Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Giro Libero og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Giro Libero.
Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden