Provence - Camargue

Frankrig | Cykelkrydstogt fra Aigues-Mortes til Avignon | Sværhedsgrad 1-2

Tag på et fremragende cykelkrydstogt og nyd den friske luft, den farverige natur og de dejlige dufte fra cykelsadlen. Sejl ad Rhônefloden og oplev det smukke og naturskønne Provence!

In stock
Travel Code
KR-87
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSejl ad Rhônefloden ombord på en charmerende flodbåd
blue encircled checkBesøg historiske byer som 'Pavernes By', Avignon
blue encircled checkOplev Pont du Gard og andre imponerende romerske bygningsværker
calendar icon45 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Provence er fortryllende for alle sanser. Derfor er vi glade for igen at kunne tilbyde dette cykelkrydstogt i Frankrig, der sejler mellem Rhôneflodens udløb ved Camargue-deltaet og den gamle paveby Avignon. Turen sejles med flodbådene Caprice og L´Estello. 
Vidunderlig cykling imellem velplejede vinmarker, duftende lavendelmarker og lysende solsikker, skyggefulde olivenlunde og ranke cypresser. I kommer gennem atmosfærefyldte provencalske landsbyer, hvor platantræerne giver skygge på byens torv med de listige caféer. Ørerne fyldes af cikadernes sang, mens I langsomt bevæger jer gennem de smukke landskaber. Rhôneflodens udløb i Middelhavet, der med sine mange forgreninger har skabt le Camargue, er et paradis for et righoldigt dyreliv bl.a. lyserøde flamingoer, bøfler og vilde heste.

Da bådene er relativt små tilrådes det at bestille i god tid. 

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

PROGRAM FRA AIGUES MORTES TIL AVIGNON

1. dag. Ankomst til Aigues Mortes
Individuel ankomst til Aigues-Mortes, en middelalderlig havneby ved Rhoneflodens udløb i Middelhavet. I 2024 kan man komme ombord på båden fra kl. 18.00, og så er der introduktion fra turlederen og skibets besætning kl. 18.30. Fra 2025 kan man komme ombord på båden fra kl. 17.00, og så er der introduktion fra turlederen og skibets besætning kl. 18.30.

2. dag. Aigues Mortes rundtur
2024: Cykling ca. 55 km. 2025: Cykling ca. 45 km.
Båden bliver liggende i Aigues Mortes i dag. Dagens cykeletape går gennem Camargues unikke naturområde med laguner, diger og kanaler til landsbyen Le Grau-du-Roi. Byen var tidligere en lille fiskerby, der i dag har vokset sig til en charmerende badeby med herlige, hvide sandstrande, hvor I kan tage en dukkert. 

3. dag. Aigues Mortes - Arles
2024: Cykling ca. 35 km. 2025: Cykling ca. 30 km.
Dagen starter med en kort sejltur op til Saint Gilles, hvor I springer på cyklerne for dagens cykeltur til Arles, en spændende by med krogede gader, skønne pladser og smukke gamle bygninger. Romerne kom til Arles tidligt, og satte deres uundgåelige præg på byen, bl.a. med den lille atmosfærefyldte arena, der i sommerperioden ikke mere har fodring af løver på plakaten, men ublodig tyrefægtning på fransk manér, med tyre opdrættet i Camarguen.
Arles er også Van Goghs by. Han kom hertil i 1888 og udødeliggjorde den smukke egn med sine dramatiske og udtryksfulde malerier. Egnen er smuk, landskaberne er jordnære, farverne bløde, lyset er klart og vinden lun - og fra naturens hånd er det farvelagt med gule solsikker, grønne skyggefulde frugthaver, blomstrende grøftekanter og gyldne kornmarker.
En kort cykeltur bringer os til den gamle træbro, som van Gogh udødeliggjorde i et af sine billeder. Båden lægger til kaj ved Rhôneflodens bred midt i det centrale Arles. 

4. dag. Arles - Vallabreguès
2024: Cykling ca. 55 km. 2025: Cykling ca. 65 km.
I dag cykler vi til den lille bjergkæde Alpillerne og den forskansede by les Beaux de Provence, pittoresk og højt beliggende. Senere fortsætter vi til Saint Remy de Provence, endnu en herlig provencalsk by med platantræer, krogede gader, skyggefulde pladser og egen triumfbue. Van Gogh boede i Saint Remy i en periode og mange af hans farvestrålende billeder er inspireret af de smukke landskaber med forrevne klippelandskaber, lavendelmarker og olivenlunde. Båden lægger til kaj ved Rhôneflodens bred i den lille provencalske by Vallabreguès. 

5. dag. Vallabreguès - Aramon
2024: Cykling ca. 35 km. 2025: Cykling ca. 45 km.
Ad småveje cykler I til Berbentane, der ligger tæt ved hvor Rhone og Durance floderne løber sammen. I fortsætter til det imponerende kloster Saint Michel de Frigulet og videre til middelalderlandsbyen Boulbon. Om eftermiddagen sejles der videre til Aramon, hvorfra der er en smuk udsigt til det skaldede bjerg Mont Ventoux. 

6. dag. Aramon - Avignon. Cykling
2024: Cykling ca. 40 km. 2025: Cykling ca. 45 km.
Dagens étape går til det storslåede bygningsværk akvædukten Pont du Gard, bygget af romerne omkring starten af vores tidsregning. Broen var en del af en 48 kilometer lang vandkanal, som forsynede Nîmes med rent drikkevand, og vand til fontænerne. Pont du Gard er 275 m lang, 49 m høj og 6 m bred, således at den også kunne bruges som bro over floden. Da Nîmes i år 1448 blev ramt af et jordskælv, blev store dele af byen ødelagt, undtagen de romerske bygninger og akvædukten. 
I returnerer til båden i Aramon og sejler til pavernes by, Avignon, hvor båden lægger til ved Quai de la Ligne ved siden af den berømte bro Pont St. Bénezet, som har inspireret til sangen Sur le pont d'Avignon. 

7. dag. Avignon rundtur.
2024: Cykling ca.30/45 km. 2025: Cykling ca. 30/45 km.
Dagen starter på den anden side af floden Rhone, og for at komme herover krydses øen Île de la Barthelasse. Herfra starter dagens etape, hvor man cykler i et smukt landskab mellem vinmarker og frugtplantager. Før I returnerer til båden besøger I "kardinalernes by" Villeneuve Les Avignon. Der vil også være tid til at gå på opdagelse i Avignons historiske centrum.   

8. dag. Check-ud
Hjemrejse efter morgenmad. 

PROGRAM FRA AVIGNON TIL AIGUES MORTES

1. dag. Ankomst i Avignon
Individuel ankomst og ombordstigning i Avignon kl. 18. Båden ligger fortøjet ved kajen Quai de la Ligne ved siden af den berømte Pont St. Bénezet. Der er introduktion fra turlederen og skibets besætning kl. 18.30.

2. dag. Avignon, rundtur
2024: Cykling ca. 30/45 km. 2025: Cykling ca. 30/45 km.
Dagen starter på den anden side af floden Rhone, og for at komme herover krydses øen Île de la Barthelasse. Herfra starter dagens etape, hvor man cykler i et smukt landskab mellem vinmarker og frugtplantager. Før I returnerer til båden besøger I "kardinalernes by" Villeneuve Les Avignon. Der vil også være tid til at gå på opdagelse i Avignons historiske centrum.  

3. dag. Avignon - Aramon
2024: Cykling ca. 40 km. 2025: Cykling ca. 45 km.
Om morgenen sejler I til byen Aramon, hvor I starter dagens cykeltur. I lægger Aramon bag jer og cykler igennem det bakkede landskab, forbi vinmarker og gamle landsbyer. Dagens etape går til det storslåede bygningsværk akvædukten Pont du Gard, bygget af romerne omkring starten af vores tidsregning. Broen var en del af en 48 kilometer lang vandkanal, som forsynede Nîmes med rent drikkevand, og vand til fontænerne. Pont du Gard er 275 m lang, 49 m høj og 6 m bred, således at den også kunne bruges som bro over floden. Da Nîmes i år 1448 blev ramt af et jordskælv, blev store dele af byen ødelagt, undtagen de romerske bygninger og akvædukten. 
Overnatning i Aramon med en smuk udsigt over det skaldede bjerg Mont Ventoux.

4. dag. Aramon - Vallabrègues
2024: Cykling ca. 35 km. 2025: Cykling ca. 45 km.
I starter dagen med at sejle til Vallabrègues, en smuk provencalsk landsby ved Rhônes flodbred. Herefter cykler I til den middelalderlige landsby Barbentane, hvor floderne Rhône og Durance løber sammen. Så går det op ad bakke mod det storslåede kloster Saint Michel de Frigulet. Efter at have nydt stilheden er der behagelige 4 km nedad bakke til den middelalderlige landsby Boulbon. Overnatning i Vallabrègues.

5. dag. Vallabrègues - Arles
2024: Cykling ca. 55 km. 2025: Cykling ca. 65 km.
Denne etape bringer dig til Saint Remy de Provence, Nostradamus’ fødested og en herlig provencalsk by med platantræer, krogede gader, skyggefulde pladser og egen triumfbue. Van Gogh boede i Saint Remy i en periode og mange af hans farvestrålende billeder er inspireret af de smukke landskaber med forrevne klippelandskaber, lavendelmarker og olivenlunde. Til sidst cykler I til den lille bjergkæde Alpillerne og den forskansede by les Beaux de Provence, pittoresk og højt beliggende. Herfra går det 4 km nedad til landsbyen Paradou.

6. dag. Arles - Aigues-Mortes
2024: Cykling ca. 35 km. 2025: Cykling ca. 30 km.
I dag er hele morgenen dedikeret til at besøge Arles, en spændende by med krogede gader, skønne pladser og smukke gamle bygninger. Romerne kom til Arles tidligt, og satte deres uundgåelige præg på byen, bl.a. med den lille atmosfærefyldte arena, der i sommerperioden ikke mere har fodring af løver på plakaten, men ublodig tyrefægtning på fransk manér, med tyre opdrættet i Camarguen. Arles er også Van Goghs by. Han kom hertil i 1888 og udødeliggjorde den smukke egn med sine dramatiske og udtryksfulde malerier. Egnen er smuk, landskaberne er jordnære, farverne bløde, lyset er klart og vinden lun - og fra naturens hånd er det farvelagt med gule solsikker, grønne skyggefulde frugthaver, blomstrende grøftekanter og gyldne kornmarker. Der vil også være mulighed for at deltage i en guidet rundtur. 
Efter frokost cykler I til slusen Saint Gilles, og derfra sejler I til Aigues Mortes for overnatning.

7. dag. Aigues Mortes, rundtur
2024: Cykling ca. 55 km. 2025: Cykling ca. 45 km.
Båden bliver liggende i Aigues Mortes i dag. Dagens ret flade cykeletape går gennem Camargues unikke naturområde med laguner, diger og kanaler til landsbyen Le Grau-du-Roi. Byen var tidligere en lille fiskerby, der i dag har vokset sig til en charmerende badeby med sandstrande, hvor I kan tage en dukkert. 

8. dag. Aigues Mortes – check ud og hjemrejse
Hjemrejse efter morgenmad. 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1-2

down v arrow

Turen går i et blidt terræn med enkelte stigninger. To af cykeldagene er næsten helt flade. De øvrige dage vil landskabet være lidt mere kuperet men stadig overkommeligt. I alt er der ca. 620 højdemeter fordelt på de i alt 240 km. 
Dagsetaperne er på mellem 30 og 65 km ad cykelveje og landeveje med ringe trafik. 95% af ruten er på asfalt.

Der er engelsktalende cykelguide med på hele turen, så hver dag kan du vælge imellem en guidet tur i en gruppe eller cykle på egen hånd (det skal oplyses ved bestilling, hvis du ønsker at cykle på egen hånd). 

Indkvartering

down v arrow

Hele ugen bor I ombord på en af de charmerende flodbåde Caprice eller MS L'Estello, som minder meget om hinanden. Ved reservation får vi bekræftelse på hvilken af bådene I er booket ind på, men Girolibero forbeholder sig ret til at ændre det inden afrejse. 

Fra midt formiddag til sidst eftermiddag rengøres båden og gøres klar til passagererne igen kommer ombord. Vil man springe en cykeldag over, vil det enkelte dage være muligt at tilmelde sig en udflugt (mod gebyr) med den tilknyttede minibus. Ønsker du at have fridage ombord, så skal dette aftales med skibets besætning.

Caprice

Under din rejse kan du vælge at bo på Cykelkrydstogtet Caprice , der tidligere har været et fragtskib. Den sidste ombygning i 2009 bragte skibet på niveau med nutidens komfortstandarder. Caprice tilbyder komfortable kahytter, en hyggelig restauran m.m. Velkommen ombord!

L'Estello

Du kan også vælge at hoppe ombord på L'Estrello , der ligesom Caprice, er ombygget til at passe til nutidens komforstandarder. Skibets navn betyder "stjerne" på provencalsk, og det er ikke uden hrund, for mens du er på skibet, har du de flotteste udsigter til de skiftende landskaber. L'Estrello tilbyder kofrotable kahytter, en nydelig restaurant m.m.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Udlejningscyklerne er unisexcykler med 27 gear, udstyret med bagtaske, vandflaske samt lås. Det er også muligt at leje elcykel. 
Hvis I vælger at cykle på egen hånd, vil udlejningscyklerne også være udstyret med en styrtaske eller kortholder og et lille reparationssæt (skal oplyses på forhånd). 


Muligt at leje cykelhjelm. Den bestilles hjemmefra.

Det er ikke muligt at medbringe egen cykel på denne tur.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Starter turen i Avignon kan man flyve til Lyon og tage hurtigtoget (ca. 1 time). Alternativt kan man flyve til Montpellier (ca. 2-3 timer) eller Marseille (ca. 1-2 timer).
Starter turen i Aigues Mortes, så ligger Montpellier tættest på (ca. 1-2 timer). Man kan også vælge Lyon (ca. 3-4 timer) eller Marseille (ca. 2-3 timer), hvor man ofte vil tage toget via Avignon eller Nîmes.

Tog:
Det er også muligt at tage toget, se mere på De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn.

Bil:
Kører du i egen bil må du selv sørge for P-plads under opholdet samt returtransfer til startstedet.
Navne på p-pladser oplyses i rejseinformationen som fremsendes før afrejse.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltkahyt

Fra 11.998,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt

Fra 8.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning 
 • Helpension - 7x morgenmad, 6x selvsmurt madpakke til cykelturen, 6x middag
 • Velkomstdrink
 • Kaffe og te ombord
 • Linned og håndklæder
 • Rengøring og skift af håndklæder midt i ugen
 • Cykelhjelm
 • App med rutebeskrivelse, kort og GPS
 • Digitale turinformationer
 • Engelsktalende cykelguide
 • Guidet besøg i Arles
 • Guidede gåture
 • Havnegebyrer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport t/r Danmark
 • Drikkepenge
 • Middag på 6. dagen (Middag på dag 2 i 2025)
 • Museumsbesøg

Tillæg: (se pris under "bestil")

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Glutenfri eller vegansk kost

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 95 dage før afrejse. Er der mindre end 95 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Girolibero og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Girolibero. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden