Vinområdet ved Alsace

Tyskland | Cykelkrydstogt med MS Olympia | Sværhedsgrad 1

Scenisk cykelkrydstogt i betagende Alsace. MS Olympia sejler på Rhinen gennem både den franske og tyske del af Alsace, Strasbourg-Mainz og Mainz-Strasbourg. 

In stock
Travel Code
KR-62
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkDomkirken i Speyer, på UNESCOs verdensarvsliste
blue encircled check Byen Heidelberg med en af Tysklands ældste borgruiner
blue encircled check Udsigt til Tysklands største vinområder
calendar icon7 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Oplev den berømte cykelrute langs Rhinen med udsigt til bølgende flodstrøm, uberørte flodsenge og skove med rig flora og fauna. Cykelruten fører jer gennem charmerende landsbyer og områder, hvor der dyrkes vin. Derudover byder ruten også på kulinariske og kulturelle oplevelser, både når den står på cykling i land, og når du sejler med den skønne flodbåd MS Olympia. 

Turen går mellem Strasbourg/Kehl ved den fransk-tyske grænse over Rhinen og til den tyske storby Mainz gennem et af Tysklands største vinområder. Her kan du tage på dejlige cykelture langs ruter i det overkommelige terræn langs den flade flodbred. Undervejs passerer du gennem et utal af charmerende gamle byer, hvis historier strækker sig helt tilbage til romertiden. Vinen er særligt fremtrædende her, og du finder også en lang række af borgruiner fra gamle forsvarsværker langs Rhinens breder. 

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Program fra Strasbourg til Mainz:

Dag 1: Ankomst til Strasbourg (Kehl).
Check-in kl. 16.00 og måske kan der findes tid til at gå på opdagelse i denne skønne by på ankomstdagen.

Dag 2: Strasbourg til Gambsheim/Freistett, bådtur Gambsheim - Germersheim, cykling ca. 18 km
Efter morgenmaden er der mulighed for at gå på opdagelse i Strasbourg, Alsace’s hovedstad. Nyd den unikke franske atmosfære og et utal af charmerende kanaler, der passerer gennem byen. Du cykler langs Rhinen til slusen ved Gambsheim, hvor skibet venter på dig. Derfra sætter skibet kurs mod Germersheim. Under sejladsen kan du nyde et glas vin på dækket eller salonen, imens du fordøjer dagens indtryk.

Dag 3: Germersheim - Speyer, cykling ca. 22 km
Dagens cykeletape går gennem uspoleret natur langs Rhinens bredder. Du kan se frem til at besøge den gamle fæstningsby, Germersheim med sine mange maleriske pladser og hjørner. Du fortsætter videre til etapemålet, domkirkebyen Speyer, hvor domkirken hører til UNESCO's verdens kulturarv.

Dag 4: Speyer – Mannheim, cykling ca. 28 km
En kort cykeletape i dag, hvor der kan slappes mere eller mindre af på båden eller i dette skønne område på den tohjulede. Første del går langs den ”gamle” Rhinen- flod igennem nationalparker, søer og grønne områder, før du når til forstæderne i Mannheim. Denne store moderne by, der har fået øgenavnet ”kvadratbyen”, fordi gaderne næsten alle er placeret kvadratisk, er en interessant by med en masse seværdigheder. F.eks. finder du det største barock-slots anlæg i Tyskland og vandtårnet, som er byens vartegn. Der bør være tid til lidt sightseeing i byen, hvor kajpladsen ligger meget centralt midt i byen.

Dag 5: Mannheim – Heidelberg - Mannheim, cykling ca. 52 km
En oplevelsesrig dag er i vente, først igennem ”Kurpfalz” med Schwetzingen slot og dets fantastiske park anlæg. Herfra videre igennem byerne Plankstadt og Eppelheim før du kommer til et af turens højdepunkter, byen Heidelberg med en af Tysklands ældste borgruiner højt hævet over byen, som kan ses langvejs fra. En bjergbane fører op til toppen, så der er mulighed for at komme helt derop. Det er ikke noget under, at Heidelberg har fået sin egen sang, en fantastisk by, der har det hele, så en tur igennem byen må være et ”must”. Videre leder vejen dig til den anden side af Neckar, gennem den gamle, fortryllende romerby Ladenburg. En vidunderlig by med masser af bindingsværk huse og farverige blomsterfacader, krydret med cafè liv på de skyggefulde pladser.

Dag 6: Mannheim – Worms, cykling ca. 26 km
Du forlader du Mannheim og kører forbi enge og marker, mens og videre til kejserbyen Worms. Igen en historisk by, der emmer af en tusindårig historie med kejsere, fyrster, konger, sagn og religion, og ikke mindst Rigsdagen i Worms og dommen over Martin Luther.

Dag 7: Sejlads Worms – Nierstein, cykling til Mainz, cykling ca. 20 km.
For dem der vil cykle en længere tur, er der mulighed for at cykle hele strækningen fra Worms til Mainz, ca. 60 km. Men ellers nyder man morgenen med en skøn sejlads til byen Nierstein, en af de største vinbyer med ca. 1.000 hektar omkransende vinmarker langs Rhinen. Herfra cykler du nu denne sidste dagsetape på turen helt ude langs vandet og floden, hvor cykelstierne går fra Nierstein til Mainz. Langs frodige, grønne vinmarker får du her i sidste indtryk af et af Tysklands største vinområder, og mon ikke også der er tid til lidt vinsmagning ved en af de mange vinbønder undervejs. Etapemålet er Mainz en skøn by, som indbyder til shopping og sightseeing.

Dag 8: Hjemrejse
Check-ud efter morgenmaden med mindre du har bestilt 1 uges ekstra ferie med båden videre fra Mainz til Köln.

 

Program fra Mainz til Strasbourg: 

Dag 1: Lørdag, Ankomst til Mainz. 
Check-in kl. 16.00 og måske kan der findes tid til at gå på opdagelse i denne skønne by på ankomstdagen.

Dag 2: Søndag, Mainz til Nierstein, cykling ca. 17-26 km. Bådtur fra Nierstein til Worms
For dem der vil cykle en længere tur, er det muligt at cykle hele vejen fra Mainz til Worms, ca. 60 km. Ellers starter dagens etape i Mainz og slutter i Nierstein, der er en af de største vinbyer med omkransende vinmarker på strækningen langs Rhinen på i alt ca. 1.000 hektar. Cykelturen følger floden tæt, og du får et godt indtryk af et af Tysklands største vinområder på din tur gennem frodige, grønne vinmarker. Mon ikke der også er tid til lidt vinsmagning ved en af de mange vinbønder undervejs. Om eftermiddagen er der sejlads fra Nierstein til Worms.   

Dag 3: Worms - Mannheim, cykling ca. 26 km
Du forlader kejser
byen Worms, der emmer af en tusindårig historie med kejsere, fyrster, konger, sagn og religion, og ikke mindst Rigsdagen i Worms og dommen over Martin Luther. En oplevelsesrig dag er i vente, hvor du cykler langs marker og enge og over øen Friesenheim. Skibet venter på dig ved Mannheim. Før du går ombord kan du måske nå en tur rundt i den charmerende by.

Dag 4: Mannheim - Heidelberg - Mainnheim, cykling ca. 52 km
Ruten går langs Neckarfloden op til Heidelberg. Undervejs cykler du forbi den fortryllende romerby Ladenburg med masser af vidunderlige bindingsværk huse og farverige blomsterfacader, krydret med cafè liv på de skyggefulde pladser. Tag dig til et stop her før du cykler videre til Heidelberg. Højt hævet over Heidelberg troner en af Tysklands ældste borgruiner, som kan ses langvejs fra. En bjergbane fører op til toppen, så der er mulighed for at komme helt derop. Det er ikke noget under, at Heidelberg har fået sin egen sang, en fantastisk by, der har det hele, så en tur igennem byen må være et ”must”.

Dag 5: Mannheim til Speyer, cykling ca. 27 km
Fra Mannheim følger du den "gamle" Rhinen-flod med søer og grønne områder til domkirkebyen Speyer, hvor domkirken hører til UNESCO`s verdens kulturarv.

Dag 6: Speyer til Germersheim, cykling ca. 22 km. Bådtur fra Germersheim til Gambsheim
Du kan i dag se frem til at besøge den gamle fæstningsby, Germersheim, med sine mange maleriske pladser og hjørner. Du cykler igennem uberørt og grøn natur på turen til Germersheim.
Sidst på dagen kan du slappe af ombord og nyde sejladsen til Gambsheim.

Dag 7:  Gambsheim/Freistett til Strasbourg (Kehl) , cykling ca. 18 km)
Dette er turens sidste cykeletape. Her cykler du langs Rhinen og dens blide slette, indtil du når
Alsace’s hovedstad, Strasbourg. Kehl er forbundet med en bro til Strasbourg. Der vil være lidt tid til at slentre lidt rundt i Strasbourg og nyde synet af de små historiske bindingsværkshuse, eller nyde en kop kaffe på en af byens cafeér, mens du fordøjer turens oplevelser. 

Dag 8: Hjemrejse
Check-ud efter morgenmaden med mindre, at du har bestilt ekstra nætter i Strasbourg. 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

I alt er cykelstrækningen på ca. 200 km på gode cykelstier og mindre biveje, så turen kan klares af enhver med almindelig kondition. Dagsetaperne er mellem ca. 22 og 45 km. 
Du cykler på egen hånd. Der er ingen cykelguide med ude på ruten, men der informeres hver dag af rejselederen om bord om morgendagens etape, både sværhedsgraden og om de interessante steder, man kommer forbi.

Afrejseinformationerne er på dansk. Ombord udleveres et detaljeret cykelkort på tysk eller engelsk (1 sæt pr. kahyt).

Indkvartering

down v arrow

Under din rejse til søs bliver du indkvarteret på det hyggelige og komfortable krydstogtskib, MS Olympia , der tilbyder en række faciliteter såsom en panoramasalon, en bar og en overdådig restaurant m.m. Du kommer til at bo på en af de udvendige kahytter, der alle er indrettet med et vindue, så du altid har den bedste udsigt over de skiftende og naturskønne landskaber. Du kan godt begynde at glæde dig til en fantastisk sørejse på MS Olympia, hvor du kan nyde lækre delikatesser i restauranten, udsøgt vin i baren og bare den gode stemning ombord. Dette krydstogt giver dig det perfekte pusterum fra den travle hverdag.

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

Muligt at leje 7 gears unisex bycykel med enten hånd- og fodbremser eller kun håndbremser. Vandafvisende cykeltaske er inkl. Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal). 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den. Alternativt kan du købe en ombord. Cykelhjelm er ikke et lovkrav i Tyskland.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Man kan flyve til Frankfurt og derfra tage direkte tog til Mainz. Togturen tager ca. 30 min.

Evt. returtransfer med tog på strækningen Strasbourg - Frankfurt tager ca. 2 timer og 30 min. 

Tog:
Man kan også tage toget fra Danmark til Mainz. Der er ca. 3 km fra banegården i Mainz til kajpladsen. Få mere information hos DSB Udland eller Deutsche Bahn.

Man kan med fordel bestille udrejse til startbyen og hjemrejse fra slutbyen, så sparer man returtransfer til startstedet. 

Kør selv:
I Mainz er der parkeringsplads i nærheden af kajpladsen, men det er ikke muligt at forudreservere.

Mere detaljeret info vil fremgå af afrejseinformationen.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
           

Uge 25: Startdato 15.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 28: Startdato 06.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 10.198,- DKK

Uge 29: Startdato 13.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 22: Startdato 24.05.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 23: Startdato 31.05.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 26: Startdato 21.06.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK

Uge 27: Startdato 28.06.2025 varighed 7 nætter

Fra 9.398,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost ombord, 3-retters aftenmenu 
 • Daglig rengøring af kahyt med skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Velkomstdrink
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt pr. kahyt 
 • Engelsk- og tysktalende rejseleder ombord
 • Dagligt informationsmøde
 • Afrejseinformation på dansk
 • Havne- og slusegebyrer

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport t/r Danmark
 • Drikkepenge

Tillæg: (se priser under "bestil":

 • Cykelleje

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden