INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Vinområdet ved Alsace

Cykelkrydstogt med MS Arkona

MS Arkona sejler i 2019 seks ture på Rhinen gennem både den franske og tyske del af Alsace, Strassbourg-Mainz og Mainz-Strassbourg. 

In stock
Travel Code
KR-62
Vinområdet ved Alsace

Dette er en "gammel" tur der er blevet revideret og nu sejles af MS Arkona. 
Den berømte cykelrute langs Rhinen med udsigt til bølgende flodstrøm, uberørte flodenge og skove med rig flora og fauna.
Cykelruten fører jer gennem charmerende landsbyer og områder, hvor der dyrkes vin. Derudover byder ruten også på kulinariske og kulturelle oplevelser.

Dagsprogram

I 2019 er der følgende afgange fra Strasbourg til Mainz: 

25. maj, 6. juli og 20. juli. 

I 2019 er der følgende afgange fra Mainz til Strasbourg: 

18. maj, 29. juni og 13. juli.

Dag 1, Ankomst til Strasbourg (Kehl).
Check-in mellem kl. 15.00 og 17.00 og måske kan der findes tid til at gå på opdagelse i denne skønne by på ankomstdagen.

Dag 2, Bådtur fra Strasbourg til Gambsheim / Gambsheim/Freistett - Plittersdorg, cykling ca. 40 km
Morgenmaden nydes imens båden sejler. Når I ankommer til slusen i Gambsheim/Freistett starter dagens etape langs Rhinen op til Plittersdorf, hvor båden holder til for natten. Ønsker man en længere cykeltur, vil det være muligt at starte dagens etape in Kehl, hvorfra der er ca. 60 km. til Plittersdorf. 

Dag 3, Bådtur fra Plittersdorf - Germersheim, Germersheim - Speyer, cykling ca. 25 km
Tidlig morgen sejler skibet til Germersheim, hvor dagens cykeletape starter. Du kan se frem til at besøge den gamle fæstningsby, Germersheim med sine mange maleriske pladser og hjørner. Du fortsætter videre til etapemålet, domkirkebyen Speyer, hvor domkirken hører til UNESCO`s verdens kulturarv siden 1981.

Dag 4, Speyer – Mannheim, cykling ca. 20 km
En kort cykeletape i dag, hvor der kan slappes mere eller mindre af på båden eller i dette skønne område på den tohjulede. Første del går langs den ”gamle” Rhinen- flod igennem nationalparker, søer og grønne områder, før du når til forstæderne i Mannheim. Denne store moderne by, der har fået øgenavnet ”kvadratbyen”, fordi gaderne næsten alle er placeret kvadratisk. Og en interessant by med en masse seværdigheder. F.eks. det største barock-slots anlæg i Tyskland og vandtårnet, som er byens vartegn. Der bør være tid til lidt sightseeing i byen, hvor kajpladsen ligger meget centralt midt i byen.

Dag 5, Mannheim – Heidelberg, cykling ca. 45 km
En oplevelsesrig dag i vente, hvor du cykler langs en del af bifloden Neckar til Heidelberg. Men først igennem ”Kurpfalz” med Schwetzingen slot og dets fantastiske park anlæg. Herfra videre igennem byerne Plankstadt og Eppelheim før du kommer til et af turens højdepunkter. Byen Heidelberg med en af Tysklands ældste borgruiner højt hævet over byen, som kan ses langvejs fra. En sejlbane fører op til toppen, så der er mulighed for at komme helt derop. Ikke noget under, at Heidelberg har fået sin egen sang, en fantastisk by, der har det hele, så en tur igennem byen må være et ”must”.

Dag 6, Heidelberg – Worms, cykling ca. 45 km
Du forlader nu den historiske by, Heidelberg, på en vidunderlig rute langs med Neckar floden indtil du kommer til den gamle fortryllende romerby, Ladenburg. En vidunderlig by med masser af bindingsværk huse og farverige blomsterfacader, krydret med cafè liv på de skyggefulde pladser. Tag dig til et stop her før du cykler videre langs med Neckar floden forbi Mannheim og videre til kejser byen Worms. Igen en historisk by, der emmer af en tusindårig historie med kejsere, fyrster, konger, sagn og religion, og ikke mindst Rigsdagen i Worms og dommen over Martin Luther.

Dag 7, Sejlads Worms – Nierstein, cykling til Mainz, cykling ca. 20 km.
For dem der vil cykle en længere tur, er der mulighed for at cykle hele strækningen fra Worms til Mainz, ca. 60 km. Men ellers nyder man morgenen med en skøn sejlads til byen Nierstein, En af de største vinbyer med omkransende marker på Rhinen strækningen med ca. 1000 hektar vinmarker. Herfra cykler du nu denne sidste dagsetape på turen helt ude langs vandet og floden går cykelstierne fra Nierstein til Mainz. Langs frodige , grønne vinmarker får du her i sidste indtryk af et af Tysklands største vinområder, og mon ikke også der er tid til lidt vinsmagning ved en af de mange vinbønder undervejs. Etapemålet er Mainz, også en skøn by, som indbyder til shopping og sightseeing.

Dag 8, Hjemrejse
Check-ud efter morgenmaden med mindre du har bestilt 1 uges ekstra ferie med båden videre fra Mainz til Köln.

Mainz til Strassbourg: 

Dag 1. Lørdag, Ankomst til Mainz. 
Check-in mellem kl. 15.00 og 17.00 og måske kan der findes tid til at gå på opdagelse i denne skønne by på ankomstdagen.

Dag 2, Søndag, Mainz til Nierstein, cykling ca. 20 km. Bådtur fra Nierstein til Worms
For dem der vil cykle en længere tur, er der mulighed for at cykle fra Mainz til Worms, ca. 60 km. Dagens etape starter i Mainz og slutter i byen Nierstain. En af de største vinbyer med omkransende marker på Rhinen strækningen med ca. 1000 hektar vinmarker. Du cykler turen helt ude langs vandet og floden.
Langs frodige, grønne vinmarker får du her indtryk af et af Tysklands største vinområder, og mon ikke også der er tid til lidt vinsmagning ved en af de mange vinbønder undervejs. Om eftermiddagen er der sejlads fra Nierstein til Worms. 

Dag 3, Worms til Heidelberg, cykling ca. 45 km
Du forlader kejser byen Worms. En historisk by, der emmer af en tusindårig historie med kejsere, fyrster, konger, sagn og religion, og ikke mindst Rigsdagen i Worms og dommen over Martin Luther. En oplevelsesrig dag i vente, hvor du cykler langs en del af bifloden Neckar til Heidelberg. Du cykler forbi den frotryllende romerby Ladenburg. En vidunderlig by med masser af bindingsværk huse og farverige blomsterfacader, krydret med cafè liv på de skyggefulde pladser. Tag dig til et stop her før du cykler videre til Heidelberg. Byen Heidelberg med en af Tysklands ældste borgruiner højt hævet over byen, som kan ses langvejs fra. En sejlbane fører op til toppen, så der er mulighed for at komme helt derop. Ikke noget under, at Heidelberg har fået sin egen sang, en fantastisk by, der har det hele, så en tur igennem byen må være et ”must”.

Dag 4, Heidelberg til Mainnheim, cykling ca. 47 km
Via Eppelheim og Plankstadt cykler du igennem regionen ”Kurpfalz” med Schwetzingen slot og dets fantastiske park anlæg. Derfor cykler du videre til dagens destination, Mannheim. Denne store moderne by, der har fået øgenavnet ”kvadratbyen”, fordi gaderne næsten alle er placeret kvadratisk. Og en interessant by med en masse seværdigheder. F.eks. det største barock-slots anlæg i Tyskland og vandtårnet, som er byens vartegn. Der bør være tid til lidt sightseeing i byen, hvor kajpladsen ligger meget centralt midt i byen.

Dag 5, Mannheim til Speyer, cykling ca. 20 km
Fra Mannheim følger du den "gamle" Rhinen flod med søer og grønne områder til domkirkebyen Speyer, hvor domkirken hører til UNESCO`s verdens kulturarv siden 1981.

Dag 6, Speyer til Germersheim, cykling ca. 25 km. Bådtur fra Germersheim til Plittersdorf
Du kan i dag se frem til at besøge den gamle fæstningsby, Germersheim, med sine mange maleriske pladser og hjørner. Du cykler igennem uberørt og grøn natur på turen til Germersheim. Der er sejlads under middagen til byen Plittersdorf, hvor I holder til natten over. 

Dag 7, Plittersdorg til Gambsheim/Freistett, cykling ca. 40 km, bådtur fra Gambsheim til Strasbourg (Kehl)
Dette er turen sidste cykeletape, hvor du cykler langs Rhinen og dens blide slette indtil du når slusen Gambsheim/Freistett, hvor skibet venter på dig og sejler dig til Kehl. Kehl er forbundet med en bro til Strasbourg, hovedbyen i Alsace. Der vil være lidt tid til at slentre lidt rundt i Strasbourg og nyde synet af de små historiske bindingsværkshuse, eller nyde en kop kaffe på en af byens cafeér, mens du fordøjer turens oplevelser. 

Dag 8, Hjemrejse
Check-ud efter morgenmaden med mindre, at du har bestilt ekstra nætter i Strasbourg. Indkvartering

MS Arkona var en ny båd for sæsonen 2018. 

Skibet er i vinteren 2017-18 blevet ombygget til et 4-stjernet skib og fået 48 nyrenoverede kahytter. 

På øvre dæk finder I den smagfuldt indrettede salon med bar og en lys og indbydende restaurant. Det rummelige soldæk er delvis overdækket og har komfortable liggestole, hvorfra man kan nyde det forbipasserende landskab. Både hoveddækket og øvre dæk har komfortable og moderne indrettede kahytter på 11 m². Alle kahytter har separate senge, eget badeværelse med brusebad og hårtørrer, tv, pengeskab og individuelt styret klimaanlæg.

Øvre dæk: to kahytter med panoramavinduer, der kan åbnes, og 12 Premium kahytter med glasdøre og fransk altan. 
Hoveddæk: 34 to-sengs kahytter med vinduer som ikke kan åbnes. 

Premium kahyt
Premiumkahyt med fransk balkon Arkona Standardkahyt Arkona

Arkona Arkona
Restaurant Arkona Arkona
Sværhedsgrader og kort

I alt er cykelstrækningen på ca. 200 km på gode cykelstier og mindre biveje, så turen kan klares af enhver med almindelig kondition.
Dagsetaperne er mellem ca. 22 og 45 km. 

Afrejseinformationerne er på dansk. Ombord udleveres et detaljeret cykelkort på tysk eller engelsk, 1 sæt pr. kahyt.
Du cykler på egen hånd. Der er ingen cykelguide med ud på ruten, men der informeres hver dag af rejselederen om bord om morgendagens etape, både sværhedsgraden og om de interessante steder, man kommer forbi.
* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.


Hvordan kommer man frem

Man skal selv komme frem til Mainz eller Strassbourg, afhængig af dit startsted. 

Tog. Vælger du togtransport til og fra DK er det nemt. Der er kun 3 km fra banegården i Mainz til kajladsen. I Strassbourg afventer vi nærmere information for 2019. Og ved en togrejse er det oplagt at bestille udrejse til startbyen og hjemrejse fra slutbyen, så sparer man returtransfer til startstedet. Bestil evt. togbilletter ved DSB Udland og spørg efter orange billetter eller anden rabatform (gruppe, senior). Eller hos Deutsche Bahn på www.bahn.de 

Egen bil. I Mainz er der parkeringsplads i nærheden af kajpladsen, pris for 1 uges parkering ca. 160 Euro, ikke muligt at forudreservere.
I Strassbourg afventer vi nærmere information for 2019. Mere detaljeret info vil fremgå af afrejseinformationen. 

Fly. Der er mange flyrejser med SAS og Lufthansa til Frankfurt, og fra lufthavnen direkte tog til Mainz. Det tager kun ½ time og der er afgange hver halve time. 
Evt. returtransfer med tog på strækningen Strassbourg - Frankfurt tager ca. 2½ time. 
Tjek evt. www.momondo.dk 

Cykler og Udstyr

Du kan leje en velkørende 7 gears unisex bycykel specialbygget til formålet Har du præferencer for fod- eller håndbremser, skal dette opgives ved bestilling. 

Med i cykellejen følger en vandafvisende cykeltaske. 

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, men det er ikke noget lovkrav i Tyskland.

Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal - bestil i god tid). 

Bestil

Send rejseforespørgsel

Vinområdet ved Alsace
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer flg. ydelser:

 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Daglig rengøring af kahyt med skift af håndklæder/sengetøj efter behov
 • Velkomstdrink
 • Helpension - morgenmad, madpakke eller let frokost ombord, 3-retters aftenmenu 
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt pr. kahyt 
 • Engelsk- og tysktalende rejseleder om bord
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Afrejseinformation på dansk
 • Havne- og slusegebyrer

Tillæg:

 • Cykelleje: 7 gears cykel eller el-cykel
 • Dobbeltkahyt som enkeltkahyt: 3000 - 3800 kr. afhængigt af kahytstype og afrejsetidspunkt (begrænset antal)

OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Drikkepenge: 

Turprisen er excl. drikkepenge. Og på krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet, som servicerer dig hele ugen. Niveauet er ca. 5 Euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden