INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Holland Sydruten, kulturbyer og kanaler

Cykelkrydstogt i cykelnationen som ikke overgås af noget andet land i Europa

Sydruten går igennem Hollands smukke landskaber, små hyggelige kanaler, forbi vindmøller, gennem kulturbyer og duftende, farverige blomstermarker.

In stock
Travel Code
KR-68

Det kan du glæde dig til

Holland som cykelnation overgås ikke af noget andet land i Europa. Nettet af cykelstier er kæmpestort, skiltningen formidabel og de flade landskaber indbyder til herlige cykelture både i de skønne kulturbyer og i oplandet med grønne marskområder og de farverige blomstrende marker.

Vi kommer på turen forbi Hollands vartegn, de mange forskelligartede vindmøller, den gamle badeby Scheveningen ved Nordsøen, porcelænsbyen Delft, ostebyen Gouda, havnebyen Rotterdam og selvfølgelig hovedstaden Amsterdam, hvor turen sejlturen starter og slutter. Alt dette krydres med kajpladser i skønne kulturbyer og en heldagsudflugt til verdens største blomsterpark Keukenhof.

Foretrækker du en dag at give cykelbenene lidt afslapning kan du blive ombord og nyde sejlads og landskaber fra bådens dejlige soldæk. 

Især på forårsturene oplever du blomsterpragten – de milevide, farverige tulipanmarker igennem "Hollands Have", hvor du cykler langs markerne, der betager dig med hele farvepaletten, sine dufte og en ren klar luft.

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst Amsterdam
Check-in kl. 15.00. Sidst på eftermiddagen sejler skibet til Haarlem, hvor der lægges til for natten.

Dag 2. Haarlem - Zaandam, cykling ca. 20 km/ Keukenhof (forårsafgangene)
Haarlem er en charmerende, typisk hollandsk by med vindmøller, kanaler, trækbroer, små butikker, caféer og restauranter. Det er værd at tage en lille gåtur, inden du starter cykelturen til Zaandam. Her har du masser af tid til at foretage en omvej til f.eks. friluftsmuseet "Zaanse Schans", som blev bygget for at vise Hollands historie. Du kan desuden besøge en gammel Hollandsk landsby, en osteproducent, et værft, en træskomager. Om eftermiddagen sejler skibet fra Zaandam til Schoonhoven.

Dag 3. Schoonhoven - Rotterdam, cykling ca. 40 km
Fra Schoonhoven kan du nyde cykelturen til byen Gouda, som er berømt for sine oste. Hvis det er godt vejr, kan du tage en omvej til en forfriskende dukkert i søen Reeuwijkse Plassen. Dagens destination er Rotterdam. Når du når til Rotterdam, kan det anbefales at tage en havnerundfart.

Dag 4. Rotterdam - Delft - Rotterdam, cykling ca. 40/70 km
Der er to muligheder for dagens cykeletape. Den første fører dig til Delft, hvor du kan besøge den berømte porcelænsproduktion eller du kan cykle til regeringssædet Den Haag og Nordsøens kystby og kursted, Scheveningen. Alternativt kan du bruge dagen på at gå på opdagelse i Rotterdam.

Dag 5. Rotterdam – Kinderdijk - Schoonhoven, cykling ca. 43 km
19 vindmøller på rad og række er synet, der møder os ved Kinderdijk på dagens cykeltur – en fantastisk og uforglemmelig oplevelse og ikke uden grund fredet som UNESCO kulturarv. Det er en fin cykelstrækning til byen, Schoonhoven, der er kendt for en skøn og stemningsfyldt gammel bydel og ikke mindst sin sølvsmedekunst. Tag dig tid til en bytur rundt i denne herlige, gamle kulturby. 

Dag 6. Schoonhoven – Utrecht, cykling ca. 42 km
Denne dags cykeletape går gennem smukke marskområder, inden vi når byen Oudewater. Herfra går turen gennem „Hollands gamle haver” - Hollands første havekolonier, som i tidligere tid var udflugtsmålet for Amsterdams beboere. Etapemålet er den kendte universitetsby, Utrecht, med en imponerende domkirke, der er kendt som en af de mest betydningsfulde i Holland. 

Dag 7. Utrecht - Amsterdam, cykling ca. 50 km
Cykelturen går langs den snoede flod Vecht gennem smukke landskaber. I passerer adskillige slotte og flotte villaer.
I Amsterdam tilbringer I nu den sidste aften ombord på skibet, hvor der som regel serveres et festmåltid og måske lidt underholdning af bådens besætning. Tag eventuelt en kanalrundfart og oplev Amsterdams smukke kanaler. 

Dag 8. Hjemrejse
Det er blevet tid for hjemrejse. Check-ud efter morgenmaden

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad

Turen kategoriseres som nem med en sværhedsgrad 1. Hele ruten i fladt område uden bakker, så alle med normal kondi kan klare alle cykeletaper uden problemer af nogen art. 
Dagsetaperne er på 30-50 km med en enkelt dag hvor man kan vælge en lang etape på 85 km. Hele ruten er på mellem 200 og 300 km afhængigt af hvilke ruter man vælger. 

Ombord på båden får du udleveret rigtig gode oversigstkort og rutebeskrivelse på engelsk af dagsetaperne (de fleste ture har også materialet på tysk, så foretrækker du tysk, skal dette oplyses ved bestilling).
Holland har et særdeles veludbygget net af cykelstier. Skiltningen er fremragende med nummererede knudepunkter "Knotenpunkte" og overalt findes små 50 cm høje skilte med røde cykler, som alle henviser til specielle ruter. Cykelstierne er desuden mærket med et rundt, blåt skilt med en hvid cykel, der på hollandsk kaldes ”Fietspad”. Cyklister skal altid cykle på cykelstierne, hvor disse ”Fietspad” er angivet.

Guiden informerer hver dag på et lille informationsmøde om morgendagens cykeltape.

Indkvartering

MS Normandie
En nyere og flot båd med plads til 100 gæster. Kahytterne er blevet renoveret i vinteren 19/20, og der er en hyggelig og familiær atmosfære om bord.

På øvre dæk er der den hyggelige panoramasalon med bar, og på hoveddækket den smagfuldt indrettede restaurant.
2-sengs kahytterne er ca. 11 og enkeltkahytter er ca. 7 . Alle har store vinduer, som giver et dejligt lys ind i kahytten.
Alle kahytterne har desuden eget bad/toilet, TV, hårtørrer og pengeskab.

Begge dæk er beliggende over vandlinjen og alle kahytter er udvendige.  

Øverste dæk: Kahytterne har vinduer, der kan åbnes og regulerbart klimaanlæg. Enkeltstående senge.
Hoveddæk: Alle kahytter med vinduer og regulerbar klimaanlæg. Vinduer kan ikke åbnes. Enkeltstående senge.
ECO: Økonomikahyt placeret på øvre dæk enten forrest eller bagerst i skibet og har mere motorstøj. Disse kahytter koster mindre end de andre kahytter. 

Når båden ligger i havn, er klimaanlæg som regel ikke tilsluttet.

Normandie Normandie Normandie soldæk
Kahyt Normandie Restaurant Normandie Soldæk Normandie

Cykler og cykeludstyr

På denne tur kan man leje 7-gears cykler. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal). 
Sammen med cyklen udleveres en vandafvisende cykeltaske. 

Det er ikke et krav at cykle med hjelm i Holland, men vi anbefaler, at du gør det. Medbring din egen hjelm. 

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Ankommer du med fly til Schipol lufthavn i Amsterdam, så er der togforbindelser fra til Amsterdam banegård.

Tog:
Fra Kolding eller København er der direkte forbindelse til Amsterdam Centralstation, beliggende i gåafstand til på kajpladsen. Kontakt DSB Udland for yderligere information.

Kør selv:
Du kan også vælge at køre til Amsterdam, hvor du også kan parkere. Parkeringsmuligheder formidles i afrejseinformationerne, der tilsendes inden afrejse fra Danmark.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Holland Sydruten, kulturbyer og kanaler
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor, at du booker turen hos os, og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport. 

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kahytrengøring med skift af håndklæder/sengetøj ved behov
 • Velkomstdrink
 • Eftermiddagskaffe/te 
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt pr. kahyt (engelsk) 
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder ombord
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Havne- og slusegebyrer
 • GPS-ruter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Drikkepenge (niveauet er ca. 5€ pr. person pr. dag. Information om betaling gives ombord en af de sidste dage)

Tillæg:

 • Cykelleje: 700 kr.
 • Elcykel: 1570 kr.
 • Udflugt til Keukenhof tulipanpark: 550 kr.
  • Muligt på følgende dage: 11., 18. og 25. april samt 2. maj
 • Øvrige udflugter (bestilles ombord)

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden

Loading...