INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt i cykelnationen som ikke overgås af noget andet land i Europa

Holland Sydruten, kulturbyer og kanaler

Sydruten med MS Sir Winston går igennem Hollands smukke landskaber, små hyggelige kanaler, forbi vindmøller, gennem kulturbyer og duftende, farverige blomstermarker.

3.798,00 kr
In stock
Travel Code
KR-68
Holland Sydruten

Holland som cykelnation overgås ikke af noget andet land i Europa. Nettet af cykelstier er kæmpestort, skiltningen formidabel og de flade landskaber indbyder til herlige cykelture både i de skønne kulturbyer og i oplandet med grønne marskområder og de farverige blomstrende marker.

Og netop turen her i det sydlige Holland igennem vidunderlige grønne områder betager de fleste. Her kommer du igennem det frugtbare "Hollands Have", små og store byer med spændende kulturhistorie og ikke mindst oplever du Hollands vartegn, de mange forskelligartede vindmøller langs med floder og de utallige kanaler rundt i horisonten. 
Du kommer også helt ud til kysten ved Den Haag og den gamle badeby Scheveningen med en herlig, afslappet ferie stemning, og hvor det måske er muligt at tage en "dukkert" i Nordsøen.

Især på forårsturene oplever du blomsterpragten – de milevide, farverige tulipanmarker igennem "Hollands Have", hvor du cykler langs markerne, der betager dig med hele farvepaletten, sine dufte og en ren klar luft.

Tulipaner

Du bor hele ferieugen ombord på hotelbåden MS Sir Winston, som sejler på de mange floder og små intime kanaler, som området er fyldt med. Hver dag kommer du til et nyt, spændende sted og en ny kajplads, så du langs med hele ruten får uforglemmelige oplevelser. Er benene lidt trætte en dag, kan du også vælge at blive ombord på båden og blot nyde sejlads og afslapning på soldækket.

Turen er indviduel, så du bestemmer helt selv hvor meget og hvor lidt du vil cykle i løbet af ugen. Du får udleveret gode cykelkort og som oftest finder man sammen i små grupper både ude på cykeletapen eller om aftenen i baren, hvor snakken går lystigt om dagens forskellige oplevelser. Abslout en ferieform, som tiltaler rigtig mange, og hvor man kan prioritere cykelaktivitet samtidig med total aflapning ombord på båden lige godt. Så man i vennegrupper med forskellig indgang til ferieønsker sagtens kan nyde lige netop denne ferieuge sammen på et spændende cykelkrydstogt.

Der tilbydes i løbet af ugen et udflugtsprogram, som du kan tilmelde dig, når du kommer ombord. Disse udflugter er frivillige og ikke inkluderet i prisen og betaling foretages ombord.

Vi tilbyder også cykelferie rundt om Amsterdam fra hotel til hotel med bagagetransport - se mere her

Indkvartering

MS Sir Winston er (som navnet egentlig siger) indrettet i en herlig engelsk klubstil med lædermøbler i spise- opholdssalon samt den tilstødende bar. Samtidig kan du også nyde sejladsen, den friske luft og de farverige landskaber fra det store soldæk, hvor du bare kan "flyde ud" og slappe af, mens båden stille glider ind og ud af floder og kanaler til lyden af bølgernes sagte skvulpen.

Der er plads til ca. 70 gæster ombord på MS Sir Winston og den tysk- og engelsktalende guide gennemgår hver aften morgendagens cykeletape og fortæller om de sightseeings, du passerer undervejs, men du sætter selv tempoet og bestemmer selv de pauser, du har lyst til at holde.

Båden sejler under hollandsk flag og har et personale, der servicerer dig på alle måder. Du har fuld pension under hele opholdet, som starter med en velkomstdrink. Derudover får du morgenbuffet, madpakke til cykelturen (eller lille frokost ombord), eftermiddagskaffe eller te, og 3-retters middag om aftenen. Der skiftes håndklæder og sengelinned efter behov, så alt fungerer helt som på et hotel, hvor du så bare skal nyde din ferie med opholdet ombord og lette, daglige cykeletaper.

MS Sir Winston

Kahytterne:
Der er to dæk med kahytter, øverste dæk og hoveddækket, men ALLE Kahytter har vinduer, der kan åbnes og tilstødende eget bad/ toilet. De er ca.7-8 m2 og har på gulvet enkeltstående senge (over hjørne), safe og TV .
Kahytter på øverste dæk har desuden klimaanlæg, ligesom der er klimaanlæg i både spise- og opholdssalon.

Hele ugen er der en tysk- og engelsktalende guide ombord på båden. Ikke en decideret cykelguide, som følger med ud på ruten, men en person, der kender alle cykeletaper og som hver aften informerer detaljeret om morgendagens cykeletape.

Turen er individuel, så du vil i ugens løb være sammen med gæster af mange forskellige nationaliteter.
Ruby Rejser har en samarbejdspartner i Tyskland, så det vil være meget forskelligt fra afgang til afgang hvor mange Ruby Gæster (skandinaver), der er med.

Men det sociale samvær er helt i top, og meget ofte knyttes der mange nye venskaber på tværs af alle nationaliteter ombord.

Kahyt - Hoveddæk: 

Hoveddæk

Kahyt Promenadedæk: 

Promenadedæk

Dagsprogram

1. dag. Amsterdam
Check-in mellem kl. 15.00 og 17.00. Båden bliver liggende i Amsterdam natten over, og du har derfor mulighed for tage på sightseeing i Amsterdam og opleve denne bys herlige atmosfære. 

2. dag. Amsterdam – Alsmeer – Alphen aan den Rijn, cykling ca. 42 km. 
Dagen starter med en skøn sejltur til Aalsmeer, hvor du passerer 14 broer, som alle går op for vores hotelbåd, MS Sir Winston. Fra Alsmeer starter cykeletapen, der går langs den store sø, Westernsteiner Plassen Brassemeer, til byen Alphen aan den Rijn, hvor båden har overnatningsstop denne første aften. Byen er nyligt blevet kåret til "Hollands mest grønne by", så en aftentur her er bestemt anbefalelsesværdig.

3. dag. Alphen aan der Rijn - Gouda, cykling ca. 25/45 km 
Vi sætter kursen mod byen Leiden på dagens cykeletape, og her i dette område findes de store, farverige  blomstermarker. På cyklen kan du køre en lille omvej til verdens største blomsterpark "Keukenhof" (+20 km) og evt. herfra videre mod Nordsøkysten til byen Katwijk (+45 km) og de store ferieområder. Båden venter på dig i ostebyen Gouda.
Tip: på forårsafgangene kan man også vælge at holde en cykelfri dag og så tilmelde sig busturen t/r til blomsterparken Keukenhof, hvor du så tilbringer hele dagen i verdens største blomsterpark. Se mere info i rejsefakta og prislisten

4. dag. Gouda – Rotterdam – Delft – Den Haag – Scheveningen - Rotterdam, cykling ca. 35 km eller 80 km 
Sejladsen fra Gouda til Hollands største havneby, Rotterdam nydes, mens der serveres morgenmad. I Rotterdam tilbydes der 2 forskellige dagsetaper på cykel. Den korteste tur går via den kendte porcelænsby Delft, og vælger du den længere rute går turen herefter til regeringsbyen, den Haag, inden du kommer til den charmerende, gamle badeby Scheveningen ved Nordsøen. Du kan nu vælge at cykle tilbage, eller afkorte turen ved at tage toget retur til Rotterdam, hvor MS Sir Winston ligger ved kaj og har overnatningsstop. 

Gouda

5. dag. Rotterdam – Kinderdijk - Schoonhoven, cykling ca. 43 km
19 vindmøller på rad og række er synet, der møder dig ved Kinderdijk på dagens cykeltur – en fantastisk og uforglemmelig oplevelse (UNESCO-KULTURMINDE). Der er en fin cykelstrækning til byen, Schoonhoven, der er kendt for en skøn og stemningsfyldt gammel bydel og ikke mindst sin sølvsmedekunst. Tag dig tid til en bytur rundt i denne herlige, gamle kulturby

6. dag. Schoonhoven – Utrecht. cykling ca. 40 km
Du cykler gennem smukke marskområder, inden du når byen, Oudewater. Herfra går turen gennem „Hollands gamle haver” - Hollands første havekolonier, som i tidligere tid var udflugtsmålet for Amsterdam beboerne. Etapemålet er den kendte universitetsby, Utrecht med en imponerende domkirke, som er kendt som en af de mest betydningsfulde i Holland. 

7. dag. Utrecht - Zaandam – Amsterdam, cykling ca. 30 km
Om morgenen er der sejlads fra Utrecht til Zaandam, men dagens kulturelle højdepunkt er frilandsmuseet ”Zaanse Schans”, der byder på urgamle, hollandske bygninger, vindmøller, træskomagere og osterier fra fordums tid. Du kan desuden købe hjemmelavede produkter som sennep, kager og oste lavet på "gammeldags måde". (entre til frilandsmuseet ikke inkl.). Den sidste cykelstrækning fra Zaanse Schans går gennem ferieområdet ”Twiske”, hvor du evt. kan nyde en dukkert, inden du når til Amsterdam for at tilbringe den sidste aften ombord på MS Sir Winston.

8. dag. Hjemrejse
Check-ud efter morgenmaden ca. kl. 09.30.

Rejsefakta

Hver lørdag i perioden: 31. marts - 6. oktober 2018. 

Ønsker du at rejse den 14. eller 21. april sælges turen kun som grupperejse hvor vi har inkluderet fly, transfer, cykelleje, udflugt til Keukenhof og dansk turleder 

Udflugter i 2017 (frivillige - afventer priser for 2018) . Tilmelding og betaling om bord på båden (undtagen Keukenhof som skal bestilles og betales hjemmefra)

 • Besøg på porcelænsfabrikken "Royal Delft", tirsdag 12.00. pris 12 € pr. person. Varighed ca. 1 time
 • Rotterdam havnerundfart, tirsdag 17.00, pris € 13 pr. person. Varighed ca. 75 min.
 • Kanalrundfart i Amsterdam, fredag 17.00, pris € 13 pr. person. Varighed ca. 1 time
 • Heldagstur til verdens største tulipanpark ”Keukenhof” - alle afgange i april samt 7.maj, mandag fra 09.00 til 18.00, pris 450 kr. pr.person inkl. bustransfers t/r. Skal bestilles ved reservation af rejsen! 

Ekstra overnatninger i Amsterdam
Ønsker du at forlænge din ferie med et par ekstra dage i Amsterdam er det bedst at søge på www.hotels.com.

Turprisen er excl. drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 € pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrader og kort

Du får tilsendt detaljerede rejseinformationer ca. 3 uger før afgang. Endvidere får du på båden udleveret rigtig gode oversigstkort med rutebeskrivelse af de forskellige dagsetaper på engelsk. Disse oversigtskort indeholder de meget brugte hollandske "knotenpunkte" (knudepunkter), som der cykles efter og ligeså oplysninger om rutebeskrivelsen og de små rød/hvide vejskilte, som viser vej på nettet af cykelstier. 
1 sæt materiale pr. kahyt.

Guiden informerer hver dag på et lille  informationsmøde om morgendagens cykeltape.

Hele ruten er på ca. 250 km, og hele tiden i fladt område uden bakker, så alle med normal kondi kan klare alle cykeletaper uden problemer af nogen art.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje 7-gears cykler med hånd- og fodbremser, lav indstigning og dertil cykeltasker. Se pris i prislisten.

Der kan lejes elcykler. Pris pr. uge Euro 165,00 og disse skal bestilles sammen med turen. Begrænset antal.

Cykelhjelme kan ikke lejes ombord. Skal selv medbringes, hvis man ønsker at cykle med hjelm. Men det er ikke noget krav.

Cykeltur

Hvordan kommer man frem

Tog
En nem løsning vil være togrejse t/r fra Danmark til Amsterdam. Fra Kolding eller København er der direkte forbindelse til Amsterdam Centralstation, beliggende meget tæt på kajpladsen. (Gåafstand). En ca.-pris kunne være kr. 1200, men ofte kan der spørges efter de billige "orange"billetter eller en anden rabatform (gruppe, senior). Togbilletter er billigst, jo tidligere de bestilles. Kontakt DSB udland for yderligere information. 

Fly
Ankommer du med fly, er der togforbindelser (ca. hvert 10. minut) fra Amsterdams lufthavn, Schiphol til Centralstationen. 
Eksempler på flyselskaber med direkte afgang til Amsterdam (Shiphold).
SAS: www.sas.dk 
KLM: www.klm.dk 
Norwegian: www.norwegian.dk 

Bil
Parkeringsudgifter i Amsterdam er dyre og koster fra ca. 100 Euro pr. uge. 
Der anbefales Parkhaus Oosterdok (kun for biler op til 2.10 m i højden) Pris pr. døgn 13 €.

Eller der tilbydes en reservation i Parkhaus Amsterpark ved kajpladsen. Pris 140 Euro for en uges parkering (Valet parking). Men så bliver der taget imod bilen ved ankomst, og bilen bliver bragt tilbage til kajpladsen ugen efter. Skal forud reserveres.
Self-parking   pris 90 Euro. Her kører man selv til parkeringshuset.

Bestil rejse

Uge 14: Ankomstdato 31.03.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.798,- DKK

Uge 15: Ankomstdato 07.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.998,- DKK

Uge 16: Ankomstdato 14.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 4.748,- DKK

Uge 17: Ankomstdato 21.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 18: Ankomstdato 28.04.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 19: Ankomstdato 05.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 20: Ankomstdato 12.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 21: Ankomstdato 19.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 22: Ankomstdato 26.05.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 23: Ankomstdato 02.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 24: Ankomstdato 09.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 25: Ankomstdato 16.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 26: Ankomstdato 23.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 27: Ankomstdato 30.06.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 28: Ankomstdato 07.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 29: Ankomstdato 14.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 30: Ankomstdato 21.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 31: Ankomstdato 28.07.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 32: Ankomstdato 04.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 33: Ankomstdato 11.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 34: Ankomstdato 18.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 35: Ankomstdato 25.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 36: Ankomstdato 01.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 37: Ankomstdato 08.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 38: Ankomstdato 15.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 4.748,- DKK

Uge 39: Ankomstdato 22.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 4.748,- DKK

Uge 40: Ankomstdato 29.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.998,- DKK

Uge 41: Ankomstdato 06.10.2018 varighed 7 nætter

Fra 3.798,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer/pr.person

 • Ophold med helpension som beskrevet
 • Velkomstdrink
 • Daglig kahytrengøring med skift af håndklæder/sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende guide
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.
 • Cykelforsikring

Tillæg:

 • Enk.kahyt  (2 enk. kahytter uden pristillæg, ellers 50% ekstra tillæg)
 • 7-gears uni-sexcykel, pris € 70 /525 kr. mod forudbestilling
 • Elcykel (uden fodbremse), pris € 165 / kr. 1240. Bestilles sammen med reservationen. Begrænset antal.
 • Heldags udflugt til Keukenhof med bus t/r inkl. entrebillet, 450 kr.pr. person. Bestilles sammen med reservation af rejsen. (Man kan også vælge at cykle til Keukenhof)
Udflugt til verdens største tulipanmark "Keukenhof": 
Alle afgange i april samt 7.maj, mandag fra 09.00 til 18.00, pris 450 kr. pr.person inkl. bustransfers t/r. Skal bestilles ved reservation af rejsen!

OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 

Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden