INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Holland Sydruten, kulturbyer og kanaler

Cykelkrydstogt i cykelnationen som ikke overgås af noget andet land i Europa

Sydruten med MS Sir Winston går igennem Hollands smukke landskaber, små hyggelige kanaler, forbi vindmøller, gennem kulturbyer og duftende, farverige blomstermarker.

In stock
Travel Code
KR-68
Holland Sydruten

Holland som cykelnation overgås ikke af noget andet land i Europa. Nettet af cykelstier er kæmpestort, skiltningen formidabel og de flade landskaber indbyder til herlige cykelture både i de skønne kulturbyer og i oplandet med grønne marskområder og de farverige blomstrende marker.

Vi kommer på turen forbi Hollands vartegn, de mange forskelligartede vindmøller, den gamle badeby Scheveningen ved Nordsøen, porcelænsbyen Delft, ostebyen Gouda, havnebyen Rotterdam og selvfølgelig hovedstaden Amsterdam, hvor turen sejlturen starter og slutter. Alt dette krydres med kajpladser i skønne kulturbyer og en heldagsudflugt til verdens største blomsterpark Keukenhof.

Foretrækker du en dag at give cykelbenene lidt afslapning kan du blive ombord og nyde sejlads og landskaber fra bådens dejlige soldæk. 

Især på forårsturene oplever du blomsterpragten – de milevide, farverige tulipanmarker igennem "Hollands Have", hvor du cykler langs markerne, der betager dig med hele farvepaletten, sine dufte og en ren klar luft.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst Amsterdam
Check-in mellem kl. 15.00 og 17.00. Båden bliver liggende i Amsterdam natten over, og du har derfor mulighed for tage på sightseeing i Amsterdam og opleve denne bys herlige atmosfære. 

Dag 2. Rundtur ved Zaandam, cykling ca. 31 km
Om morgenen sejler I fra Amsterdam til Zaandam. Dagens etape tager dig rundt om forstadsbyen Zaandam. Dagens første stop er papirmøllen "De School-meester", som stadig er i drift og er verdens eneste vindrevne papirmølle. Herfra cykler I til museumlandsbyen "Zaanse Schans", et friluftsmuseum (entré ikke inkluderet), som blev bygget for at vise den hollandske historiske arv. Her kan I besøge en gammel hollandsk landsby, en osteproduktion, et værft, en hollandsk træskofremstilling, et bagerimuseum, Zaanse urmuseum og den unikke farvemølle, De Kat. I kan desuden købe hjemmelavede produkter som sennep, kager og oste lavet på "gammeldags måde". Entré ikke inkluderet. I forbindelse med udstillingsområdet ligger Zaans-museet, som giver et indblik i udviklingen af "Zaanstreeks" som det første industriområde. I cykler tilbage til Zaandam gennem ferieområdet Twiske.

Dag 3. Zaandam - Utrecht - Gouda, cykling ca. 40 km / Keukenhof (forårsafgangene) 
Fra Zaandam sejler båden til Utrecht, hvorfra I cykler til byen Gouda som er kendt for osten af samme navn. Kør evt. en lille omvej og besøg Hollands største slot Kasteel de Haar med den smukke slotshave.
Tip: på forårsafgangene kan man også vælge at holde en cykelfri dag og så tilmelde sig busturen tur/retur til blomsterparken Keukenhof, hvor du så tilbringer hele dagen i verdens største blomsterpark med 7 millioner blomstrende tulipaner af 800 forskellige arter. Sidst på eftermiddagen er I tilbage på båden, som i mellemtiden er sejlet til ostebyen Gouda.

Dag 4. Gouda – Rotterdam – Delft – Den Haag – Scheveningen - Rotterdam, cykling ca. 35 / 85 km 
Sejladsen fra Gouda til Hollands største havneby Rotterdam nyder vi, mens der serveres morgenmad. Fra Rotterdam tilbydes der 2 forskellige dagsetaper på cykel. Den korteste tur går via den kendte porcelænsby Delft, og vælger du den længere rute går turen herefter til regeringsbyen, den Haag inden du kommer til den charmerende, gamle badeby Scheveningen ved Nordsøen. Du kan nu vælge at cykle tilbage, eller afkorte turen ved at tage toget retur til Rotterdam, hvor MS Sir Winston ligger ved kaj. Havnerundfart i Rotterdam kan tilkøbes. 

Dag 5. Rotterdam – Kinderdijk - Schoonhoven, cykling ca. 43 km
19 vindmøller på rad og række er synet, der møder os ved Kinderdijk på dagens cykeltur – en fantastisk og uforglemmelig oplevelse og ikke uden grund fredet som Unesco kulturarv. Det er en fin cykelstrækning til byen, Schoonhoven, der er kendt for en skøn og stemningsfyldt gammel bydel og ikke mindst sin sølvsmedekunst. Tag dig tid til en bytur rundt i denne herlige, gamle kulturby. 

Dag 6. Schoonhoven – Utrecht, cykling ca. 40 km
Denne dags cykeletape går  gennem smukke marskområder, inden vi når byen Oudewater. Herfra går turen gennem „Hollands gamle haver” - Hollands første havekolonier, som i tidligere tid var udflugtsmålet for Amsterdams beboere. Etapemålet er den kendte universitetsby, Utrecht, med en imponerende domkirke, som er kendt som en af de mest betydningsfulde i Holland. 

Dag 7. Utrecht - Amsterdam, cykling ca. 50 km
Cykelturen går langs den snoede flod Vecht gennem smukke landskaber. I passerer adskillige slotte og flotte villaer.
I Amsterdam tilbringer I nu den sidste aften ombord på MS Sir Winston, hvor der som regel serveres et festmåltid og måske lidt underholdning af bådens besætning. Tag eventuelt en kanalrundfart og oplev Amsterdams smukke kanaler. 

Dag 8. Hjemrejse
Det er blevet tid for hjemrejse. Check-ud efter morgenmaden. 

Forbehold:
Det er vigtigt at forstå at ovennævnte rejseplan er vejledende, og at der hver år er tilfælde, hvor båden af den ene eller anden grund er nødsaget til at lægge til i andre byer end de nævnte. Det kan være forhold relateret til vejret, vandstanden i floden, slusetrafik, anden skibstrafik, mv. Derfor kan cykeletapernes længde
også variere.

Indkvartering

MS Sir Winston er (som navnet egentlig siger) indrettet i en herlig engelsk klubstil med lædermøbler i spise- opholdssalon samt den tilstødende bar. Samtidig kan du også nyde sejladsen, den friske luft og de farverige landskaber fra det store soldæk, hvor du bare kan "flyde ud" og slappe af, mens båden stille glider ind og ud af floder og kanaler til lyden af bølgernes sagte skvulpen.

Der er plads til ca. 70 gæster ombord på MS Sir Winston og den tysk- og engelsktalende guide gennemgår hver aften morgendagens cykeletape og fortæller om de sightseeings, du passerer undervejs, men du sætter selv tempoet og bestemmer selv de pauser, du har lyst til at holde.

Båden sejler under hollandsk flag og har et personale, der servicerer dig på alle måder. Du har fuld pension under hele opholdet, som starter med en velkomstdrink. Derudover får du morgenbuffet, madpakke til cykelturen (eller lille frokost ombord), eftermiddagskaffe eller te, og 3-retters middag om aftenen. Der skiftes håndklæder og sengelinned efter behov, så alt fungerer helt som på et hotel, hvor du så bare skal nyde din ferie med opholdet ombord og lette, daglige cykeletaper.

Kahytterne:
Der er to dæk med kahytter, øverste dæk og hoveddækket, men ALLE Kahytter har vinduer, der kan åbnes og tilstødende eget bad/ toilet. De er ca.7-8 m2 og har på gulvet enkeltstående senge (over hjørne), safe og TV .
Kahytter på øverste dæk har desuden klimaanlæg, ligesom der er klimaanlæg i både spise- og opholdssalon.

Hele ugen er der en tysk- og engelsktalende guide ombord på båden. Ikke en decideret cykelguide, som følger med ud på ruten, men en person, der kender alle cykeletaper og som hver aften informerer detaljeret om morgendagens cykeletape.

MS Sir Winston Promenadedæk Hoveddæk
MS Sir Winston  Kahyt Promenadedæk Kahyt - Hoveddæk
Sværhedsgrad og kort

Turen kategoriseres som nem med en Sværhedsgrad 1. Hele ruten i fladt område uden bakker, så alle med normal kondi kan klare alle cykeletaper uden problemer af nogen art. 
Dagsetaperne er på 30-50 km med en enkelt dag hvor man kan vælge en lang etape på 85 km. Hele ruten er på mellem 200 og 300 km afhængigt af hvilke ruter man vælger. 

Ombord på båden får du udleveret rigtig gode oversigstkort og rutebeskrivelse på engelsk af dagsetaperne (de fleste ture har også materialet på tysk, så foretrækker du tysk, skal dette oplyses ved bestilling).
Holland har et særdeles veludbygget net af cykelstier. Skiltningen er fremragende med nummererede knudepunkter "Knotenpunkte" og overalt findes små 50 cm høje skilte med røde cykler, som alle henviser til specielle ruter. Cykelstierne er desuden mærket med et rundt, blåt skilt med en hvid cykel, der på hollandsk kaldes ”Fietspad”. Cyklister skal altid cykle på cykelstierne, hvor disse ”Fietspad” er angivet.

Guiden informerer hver dag på et lille  informationsmøde om morgendagens cykeltape.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

På denne tur kan man leje 7-gears cykler. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal - book i god tid). 
Sammen med cyklen udleveres en vandafvisende cykeltaske. 
Ved bestilling skal du oplyse din højde, så vi kan reservere en cykel i den rigtige størrelse til dig. 

Det er ikke noget krav at cykle med hjelm i Holland, men vi anbefaler, at du gør det. Medbring din egen hjelm. 

Cykeltur
Hvordan kommer man frem

Tog: En nem løsning vil være togrejse t/r fra Danmark til Amsterdam. Fra Kolding eller København er der direkte forbindelse til Amsterdam Centralstation, beliggende meget tæt på kajpladsen. (Gåafstand). En ca.-pris kunne være kr. 1200, men ofte kan der spørges efter de billige "orange"billetter eller en anden rabatform (gruppe, senior). Togbilletter er billigst, jo tidligere de bestilles. Kontakt DSB udland for yderligere information. 

Fly: Ankommer du med fly, er der togforbindelser (ca. hvert 10. minut) fra Amsterdams lufthavn, Schiphol til Centralstationen. 
Eksempler på flyselskaber med direkte afgang til Amsterdam (Shiphol):
SAS: www.sas.dk 
KLM: www.klm.dk 
Norwegian: www.norwegian.dk 
Bestil

Uge 30: Startdato 20.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 31: Startdato 27.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 32: Startdato 03.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 33: Startdato 10.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 34: Startdato 17.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 35: Startdato 24.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 36: Startdato 31.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.798,- DKK

Uge 37: Startdato 07.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.498,- DKK

Uge 38: Startdato 14.09.2019 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 39: Startdato 21.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 4.798,- DKK

Uge 40: Startdato 28.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 3.998,- DKK

Uge 41: Startdato 05.10.2019 varighed 7 nætter

Fra 3.798,- DKK
Praktiske Informationer

OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor, at du booker turen hos os, og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen. 

Forårsturene med afgang den 6. og 13. april kan kun købes som grupperejse, hvor vi har inkluderet fly fra Danmark, bustransfer til/fra båden, dansk rejseleder, cykelleje og udflugt med bus til Keukenhof. 
Læs mere her: 
Blomster, cykling og sejlads med Sir Winston


Prisen inkluderer:

 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Daglig kahytrengøring med skift af håndklæder/sengetøj ved behov
 • Velkomstdrink
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/te 
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt pr. kahyt (engelsk) 
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder ombord
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Havne- og slusegebyrer

Tillæg:

 • Leje af 7-gears unisexcykel, 525 kr. 
 • Leje af elcykel (uden fodbremse), 1240 kr. Begrænset antal.
 • Enkeltkahyt  (2 enkeltkahytter ombord uden pristillæg, ellers 50% ekstra tillæg)

Udflugter:
Tilmelding og betaling sker ombord på båden. Nærmere beskrivelse i afrejseinformationerne. 

Transport: 
På denne rejse skal du selv sørge for din transport fra Danmark til turens start- og slutsted. 

Drikkepenge:
Turprisen er eksklusive drikkepenge. Niveauet er ca. 5 € pr. person pr. dag. Information om betaling gives ombord en af de sidste dage.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser.
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de
Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden