INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Altmühltals panoramasti

Vandreferie på egen hånd i Tyskland

Lad dig forføre af den uspolerede natur langs denne romantiske panoramarute i Tyskland. Du kommer forbi historiske skatte, storslåede udsigter og horisonter, der giver en unik følelse af frihed.

In stock
Travel Code
VAI-017

Det kan du glæde dig til

Tag med en fantastisk vandretur langs Altmühltal-Panoramaruten og oplev stejle, ujævne Dolomitklipper, bløde floddale og smukke skove. Den populære panoramarute er en smuk rute for både vandre- og historieinteresserde, da naturparken 'Altmühltal' er kendt for både sin romantiske natur og sine historiske og kulturelle skatte fra romertiden. Flere af disse skatte er endda på UNESCO’s berømte kulturarvsliste. Du vandrer forbi både slotte og paladser bygget af fortidens adelige, og flere rekonstruerede forter har en særlig gennemslagskraft i naturen undervejs på ruten.

Udover historisk arv byder Altmühltal-dalen også på mange kulinariske oplevelser med alt fra velsmagende pølsespecialiteter til skummende øl. Altmühltal-dalen har en rig tradition for hyrdekultur, som er med til at skabe det unikke landskab i naturparken.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Treuchtlingen
Du ankommer på egen hånd til den idyliske lille by, Treuchtlingen, der ligger i centrum af naturparken Altmühltal. Altmühltal er den næststørste naturpark i Tyskland. Brug ankomstdagen på at gå en lille tur i byen.

Dag 2. Treuchtlingen – Pappenheim (omegn)
Vandring: 4 timer, 14 km, højdemeter +280/-290m
Med udsigt over floden Altmühl, der slingrer sig gennem dalen, fortsætter du via ”Djævelens prædikestol” til Pappenheim. I går ned igen til floden Altmühl via udsigtspunktet Hollerstein og fortsætter langs floden til dagens slutpunkt Pappenheim, hvor du bliver mødt af det imponerende slot.

Dag 3. Pappenheim – Dollnstein (omegn)
Vandring: 5-6,5 timer, 25 km, højdemeter +650/-650m
Dagens tur starter på en sti i højderne, med en fantastisk udsigt går du over til Solnhofen, minestedet for de velkendte Solnhofer kalkstens plader og stedet for over 140 millioner år gamle fossiler. Kort efter venter en forbløffende og meget populær fotomulighed: naturmonumentet Zwölf Apostel', stejle kalkstensklipper indlejret i enebærhede. Ruten fører dig til Dollnstein ind i den oprindelige Donau-dal.

 
Dag 4. Dollnstein – Eichstätt
Vandring: 5 timer, 15 km, højdemeter +360/-340m
Du passerer Geo-monumentet ”Burgsteinfelsen” og fortsætter gennem skove og enebærheder. Senere kommer du til en bjergsti med fantastisk udsigt hele vejen til Eichstätt. Med Willibalds slot, der rager ud over denne by, er udsigten som taget ud af et komplet barok-kunstværk med prestigefyldte bygninger samt drømmende, små gyder.

Dag 5. Eichstätt – Kipfenberg
Vandring: 6 timer, 26 km, højdemeter +720/-740m
Dagens vandretur starter med en dejlig udsigt over det slående Osterberg-bjerg og det romerske fort ”Vetoniana”, mens du går til Buchenhüller mammutgrotte. Du kommer over vidunderlige stier over Altmühl, hvor du får en fantastisk udsigt over dalen og klippefladerne, mens du går på den panoramiske sti. Du går desuden også gennem Gugoldinger Wacholderheide, som er et fantastisk naturbeskyttelsesområde. Herefter kommer du forbi Arnsberger Leite og Limes vagttårn, inden du ender i Kipfenberg.

 
Dag 6. Kipfenberg – Beilngries
Vandring: 6 timer, 24 km, højdemeter +540/-550m
Turens sidste vandredag starter med en fantastisk udsigt til den smukke Anlauter-dal. Ved ankomst til Kinding bliver du mødt af byens imponerende befæstede kirke, og de hyggelige kroer indbyder til et velfortjent hvil. Herfra holder panoramstien igen sit løfte med en storslået udsigt til Altmühl-dalen med sine bizarre klippeformationer. Horistonten byder også på en flot udsigt udover Main-Donau-kanalen, inden turen ender med en stejl nedstigning til Beilngries.


Dag 7. Hjemrejse
Der er mulighed for at forlænge turen til Kelheim.

Sværhedsgrad 2

Denne tur er kategoriseret som en sværhedsgrad 2. Terrænet er let, og du går på velholdte vandrestier. Sværhedsgraden er forholdsvis let, men der anbefales alligevel et godt grundlæggende konditionsniveau.

Indkvartering

Undervejs på turen bor du på turistklassehoteller, der er rene og pæne af standard. De er 2 til 3-stjernede. Turen er inkl. morgenmad.

Vandring med hund

På denne tur er det muligt at medbringe sin hund. Dette kræver dog, at der er ledigt på de hoteller, som velkommer hunde. Der skal betales et gebyr for hunden lokalt, som ligger på ca. 8-15 EUR pr. nat. Hunden må ikke opholde sig længere tid alene på hotelværelset, og den skal føres i snor, når den er med på vandringerne. Herudover skal hunden have mundkurv på ved brug af offentlig transport og evt. liftsystemer, hvor folk står tæt. Kamp- og muskelhunde er ikke tilladte at have med.

Ved booking med hund skal vi kende hundens race og højde. Dette noteres i ”bemærkningsfeltet” ved booking.

Transport

Kør selv
Der er cirka 900 km fra den dansk/tyske grænse til den første by på turen. Det er muligt at parkere ved det første hotel mod betaling. Alternativt kan man parkere i byen tæt på togstationen.

Fly
Den nærmeste lufthavn er München, hvorfra man kan tage offentlig transport til startbyen.

Vejr og klima

Vejr og klima i Regensburg

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 5.298,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 4.098,- DKK
Praktiske Informationer

OBS! Det er muligt at afkorte turen til 5 dage/4 nætter eller forlænge turen til 9 dage/8 nætter


Mulige ankomstdage:

  • Daglig ankomstdato fra 4. april til 10. oktober 2021

 
Inkluderet i prisen:

  • 6 overnatninger inkl. morgenmad
  • Bagagetransport
  • Rutebeskrivelse samt kort
  • GPS-filer er mulige at få tilsendt (kontakt os for interesse)

Ikke inkluderet i prisen:

  • Transport fra/til Danmark
  • Turistskatter
  • Billetter til offentlig transport, hvis man ønsker at afkorte ruten

Tillæg:

Ekstra overnatninger


Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Eurohike og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om EuroHike. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden

Loading...