Vandreferie i Sächsische Schweiz

Tyskland | Gruppevandreferie med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 2

Tag med på vores succesfulde tur til Sächsische Schweiz og Dresden i Østtyskland, og oplev formidable barokke bygninger, særprægede sandstensklipper og vilde landskaber formet af tidens tand.

In stock
Travel Code
VAG-019
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Historiske seværdigheder og fænomenale udsigter
blue encircled check Prøv den eneste sporvogn, der kører i en nationalpark
blue encircled check Indkvartering på Elbhotel med udsigt til Elb-promenaden
calendar icon4 afrejser
transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png Tog eller kør selv
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Tag med til Tysklands svar på Grand Canyon, hvor vi skal vandre i de romantiske bjerge i grænselandet mellem Tyskland og Tjekkiet. Området hedder Sächsische Schweiz (på dansk Saksiske Schweiz), men har trods sit navn ikke noget med Schweiz at gøre. Vi kommer til at se nogle af de flotteste steder i de særegne sandstensbjerge, og vi skal opleve Dresden, som trods bombardementer og ødelæggelse under 2. Verdenskrig står tilbage som måske Tysklands smukkeste by.

Vi er midt i et forrygende miks af kultur og natur i det tidligere DDR. Bjergene i Saksiske Schweiz er slebet og formet af vind og vejr gennem århundreder, og de blev tidligt et stort rejsemål for rejselystne romantikere og kunstnere, især 1800-tallets malere. Floden Elben skærer sig vej ind igennem bjergene, der strækker sig på begge sider af grænsen mellem Tyskland og Tjekkiet.

Vi slår os ned i Bad Schandau, en gammel kurby direkte ved flodens bredder, hvorfra vi hurtigt er inde ved de bedste af de 1200 kilometers vandreruter, der findes i området. Bad Schandau er et lille, men levende centrum for Nationalpark Saksiske Schweiz med små hyggelige cafeer og restauranter. Et klenodie af en elevator løfter folk op til den højtliggende bydel Ostrau, som er et besøg værd med sine smukke bindingsværk- og træhuse. Et andet klenodie er byens sporvogn, der faktisk slet ikke kører i, men ud af byen, fortrinsvis med turister op til vandfaldet Lichtenhainer Wasserfall. Det har den gjort siden 1898, og den er den eneste sporvogn, der kører i en nationalpark. På husene i Bad Schandau er der afsat mærker for, hvor højt vandet stod, da Elben løb over sine bredder i 2002, og der er også mærker efter andre store oversvømmelser, som har ramt området, hvor man har vænnet sig til at leve med den lunefulde flod. Alt i alt kan du glæde dig til vandring i et smukt område, hvor naturen er det altoverskyggende centrum.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Afrejse
Udrejse med tog fra København eller Aarhus via Hamburg til Bad Schandau. Deltagerne møder hinanden i toget senest i Hamborg. Der er togskifte undervejs. Efter ankomst i Bad Schandau tager vi båden over Elben og står af lige ved hotellet.

Dag 2. I tømmerflådernes fodspor
Aktiv vandretid: 4,5 timer,+455/-455 højdemeter, sværhedsgrad 2
Dagens tur går fra hotellet ad stien Flössersteig op gennem den smukke Kirnitzschtal. Stien har navn efter de arbejdere, som i svundne tider flådede tømmer ad Kirnitzschf-loden ned til Elben. Ved campingpladsen Ostrauer Mühle tager vi en afstikker ad ruten Malerweg til den kegleformede top Hohe Liebe, der stikker ud fra de øvrige højdepunkter i området. Herfra fortsætter vi ned gennem skoven og finder tilbage til Flössersteig. Vi gør holdt ved Lichtenhainer Wasserfald. Herfra kan man på egen hånd tage tilbage til hotellet med bus eller sporvogn. Eller man kan tage en rundtur op til den særegne klippeformation Kuhstall og derfra gå ned til dalen igen inden hjemturen til Bad Schandau, også med bus eller sporvogn.

Dag 3. På kanten af Tyskland
Aktiv vandretid: 4 timer,+400/-400 højdemeter, sværhedsgrad 2
Denne tur bringer os helt ud på yderkanten af Tyskland. Kun en lille bæk, Weissbach, skiller os fra Tjekkiet. Vi begynder og slutter i landsbyen Hinterheimsdorf, ca. 20 km fra Bad Schandau. Når vi har lagt landsbyens marker og enge bag os, går vi i dybgrøn skov ned gennem Weissbach-dalen, mens bækken pludrer og triller af sted ved siden af os, indtil den løber sammen med Kirnitzsch, der en biflod til Elben. Sandstensklipper og store rullesten, fortryllet af mos og væde, hæver sig langs siderne ved den brede sti, som vi følger. Efter frokost når vi frem til Obere Schleuse, hvor vi hopper ombord på en Kahn og bliver staget ned ad floden, der her er dæmmet op til en 700 m lang kunstig sø mellem høje klipper. Det er ikke sikkert, at vi forstår alle skippers skrøner, for det går i rivende tempo og på et tysk, der nok ikke helt ligner det, vi har lært i skolen, men gode historier bliver utvivlsomt en del af turen. Vi bliver sat af lige før slusen og stiger herfra hurtigt op til et udsigtspunkt ved Hermanseck, hvorfra vi får et flot vue ud over dalen. Herfra går turen videre opad gennem skoven, indtil vi igen nærmer os Hinterhermsdorf.

Dag 4. Dresden
Turen til Dresdens highlights i Altstadt og Neustadt er en appetitvækker til den gamle bymidte med dens vidunderlige barokbyggeri: Zwinger, Hofkirche og Brühlsche Terrasse. Vi skal også se de berømte bygningsværker Semperoperaen, slottet og den 102 m lange Fürstenzug (fyrstefrisen), der er lavet af 23.000 porcelænskakler fra Meissen. Og naturligvis Frauenkirche, der er genopført og genindviet i 2005, efter at den sank i grus efter bombardementer i 1945. Vi skal også et smut forbi Altmarkt og se, hvordan prestigebyggeri så ud i DDR-tiden. Efter frokost på restaurant i Altstadt (egen betaling) ser vi kontrasten på den anden side af Elben, i Dresden Neustadt, en charmerende og ung bydel med en afslappet atmosfære, spændende restauranter og cafeer og et broget gadeliv. Vi tager tog begge veje.

Dag 5. Fridag 
Dagen i dag er på egen hånd, og der er mulighed for at udforske nærområdet til fods eller leje en cykel og tage på cykeltur langs Elben på Elberadweg. Du kan også tage toget til Dresden, hvis du fik smag for byen på turen i går, eller bruge dagen på Spa, Wellness og Swimmingpool i Bad Schandaus Toskana Therme. Middag på egen hånd.

Dag 6. Store udsigterover Sächsische Schweiz
Aktiv vandretid: 4 timer,+440/-440 højdemeter, sværhedsgrad 2
Vi kører med sporvogn fra Bad Schandau til vandreturens udgangspunkt ved vandfaldet Beuthenfall. Turen går ad Affensteinweg, hvorfra der er udsigt til de maleriske sandstenklipper, som Sächsische Schweiz er berømt for, og som især bjergbestigere holder af. Vi drejer ind i skoven og skal op ad en lang stigning, inden vi kommer til kilden Feinsteinflössel og tager den sidste stigning op til et af områdets mest fantastiske udsigtspunkter i 458 meters højde. På turen nedad finder vi ind på stien ned mod grænsebyen Schmilka. Her gør vi holdt - og kan enten gå hjem langs Elben (7 km) eller tage en bus eller sejle det sidste stykke vej.

Dag 7. Bastei-klipperne og sandstensbjergene
Aktiv vandretid: 4 timer,+440/-440 højdemeter, sværhedsgrad 2
Det her er Sächsische Schweiz, når det er bedst: klippeformationer, der kun kan besejres af bjergbestigere, udsigter, der tager pusten fra en, stier, broer og udsigtspunkter, der skaber respekt om de ingeniører, der med et mesterligt anlægsarbejde gjorde området tilgængeligt for alle helt tilbage i 1851. Dagens vandretur begynder i Kurort Rathen, en lille by på Elbens nordlige bred. Vi går ud af byen og fanger en (trappe)sti, der hurtigt tager os i vejret op til Bastei, Saksiske Schweiz' mest berømte udsigtspunkt eller rettere udsigtspunkter. Her holder vi pause og får tid til at se os mætte på de flotte udsigter hen over floden og landskabet. På vejen videre går vi ind i skoven, forbi Steinerne Tisch, der er bord og bænke hugget i sten, som Sachsens kurfyrst August den Store fik lavet til et jagttaffel i skovene her i 1710. Vi går nedad mod Stadt Wehlen – og er igen nede ved Elben, som vi krydser. Herfra kan man på egen hånd tage toget tilbage til Bad Schandau eller man kan tage turen op igen og hen over bjergkammen Rauenstein ad Kammweg, en kilometerlang rute med stier og trapper. Herfra går vi tilbage til Kurort Rathen og tager toget tilbage til Bad Schandau.

Dag 8. Hjemrejse 
Vi spiser morgenmad i ro og mag og tager derefter til banegården. Vi kører med tog fra Bad Schandau tilbage til hhv. København og Aarhus. Der er togskifte undervejs. Vi er hjemme i hhv. København og Aarhus sidst på aftenen.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 2

down v arrow

Vandringerne foregår fortrinsvis på gode stier af forskellig karakter, grus, sten, skovbund og asfalt, der dog der kan være glatte i fugtigt vejr. Der er trapper undervejs i bjergene - også med længere stinginger og nedstigninger - men turene kan klares med almindelig god kondition - og pauser undervejs. Se angivelse af højdeforskelle under de enkelte dagsprogrammer. Vandrestave og vandrestøvler anbefales på alle vandringerne, undtagen turen til Dresden. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link.

Indkvartering

down v arrow

Der er indkvartering på  Elbhotel Bad Schandau i kurbyen Bad Schandau. Her er tale om et klassisk hotel med gode værelser med udsigt til Elb-promenaden eller by. Elbhotel var i 1920'erne en prestigefyldt adresse og et særdeles populært sted for den velhavende middelklasse, og den dag i dag byder det familiedrevne hotel os velkommen i en hjemlig atmosfære. Hotellets sauna kan benyttes gratis efter bestilling. Alle værelser er med eget bad, toilet, hårtørrer, telefon, radio og tv. Der er adgang med elevator til alle værelserne.

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage, undtagen på fridagen, hvor der kun er inkluderet morgenmad. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Vi benytter hotellets restaurant til de inkluderede middage, og er vejret godt, serveres middagen ofte udenfor på terrassen, hvor der også er mulighed for at få en forfriskning efter vandreturene. Restauranten benytter produkter fra lokale producenter og urter fra deres egen urtehave. Frokost er for egen regning og kan f.eks. tilkøbes og selv smøres på hotellet. Vores rejseleder vil informere mere om andre muligheder for frokost til de enkelte vandredage.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Sommeren byder generelt på gode vandretemperaturer. Der er i gennemsnit 8-10 regnvejrsdage om måneden året rundt, så regntøjet skal med i tasken hver dag.

Forventede togtider

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i togtider. De endelige tider sendes i afrejseinfoen senest 10 dage før afrejse.

Forventede togtider uge 18, 24, 30, 31 og 33:
København → Bad Schandau   Kl. 07:26 - 17:34
Aarhus → Bad Schandau   Kl. 07:45 - 17:34

Bad Schandau→ København  Kl. 10:25 - 21:34
Bad Schandau → Aarhus  Kl. 10:25 - 21:12

Forventede togtider uge 35:
København → Bad Schandau   Kl. 07:26 - 19:34
Aarhus → Bad Schandau   Kl. 07:45 - 19:34

Bad Schandau→ København  Kl. 10:25 - 21:34
Bad Schandau → Aarhus  Kl. 10:25 - 21:12

Togtider for fremtidige datoer følger senere på hjemmesiden.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 30: Startdato 21.07.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 31: Startdato 28.07.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 33: Startdato 11.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 12.498,- DKK

Uge 35: Startdato 25.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 10.498,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Togrejse fra København eller Aarhus til Bad Schandau t/r
 • 7 overnatninger
 • 7 x morgenmad
 • 6 x aftensmad
 • Alle programsatte transporter
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Frokost - guiden vil informere om frokostmulighederne ved velkomst møde. Medbring evt. en madkasse

 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)

 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes

Fradrag:

 • Fradrag for egen transport (se fradraget under "Bestil")

  Minimumstilslutning:
  Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

  Gå til toppen af siden