Den Franske Riviera via Alperne

Frankrig| Individuel vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Fantastisk og kontrastfyldt vandreferie som du kan tilføje til dine eventyr. Fra de spektakulære franske alpers bagland og maleriske landsbyer til rivieraens gyldne strande og pulserende feriebyer. 

In stock
Travel Code
VAI-080
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOplev 360˚ betagende udsigt, og indånd frisk alpeluft
blue encircled checkUdforsk den farverige by Olivetta, og smag på den lokale rosé
blue encircled checkNyd arkitektoniske skatte i Den Franske Riviera
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Côte d’Azurs, i folkemunde kaldet Den Franske Riviera, har en nærmest magisk tiltrækning, hvilket bl.a. skyldes strandene, de pastelfarvede badebyer og ikke mindst det fantastiske lys, som har inspireret så mange kendte kunstnere. Men Côte d’Azurs og de franske alper er også perfekte steder at vandre. På denne veltilrettelagte vandreferie bevæger du dig fra det bjergtagende bagland gennem nogle af Frankrigs skjulte og smukkeste alpelandsbyer til rivieraen, hvor et behageligt klima og Middelhavets friske briser byder dig velkommen.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Sospel
Ved ankomst til Sospel togstation bliver du mødt af en repræsentant, som kører dig hen til dit hotel (inkl.). Resten af dagen kan du udforske Sospel, som er en lille charmerende alpelandsby med krogede gader, pastelfarvede husfacader, fortovscafeer og smukke Vieux Pont de Sospel – en befæstet bro fra det 12. århundrede, som forbinder Sospels to bydele. Middag og overnatning på hotel i Sospel.

Dag 2. Breil sur Roya til Sospel
Vandring: ca. 15 km - 5,5 timer - +600m/-550m
Efter en kort transport til Breil sur Roya (inkl.) kan du påbegynde rejsens første vandring, og hvilken en tur du har i vente! Du følger en gammel vandresti forbi stenterrasser og oliventræer, til du når spøgelsesbyen Piène Haute beliggende tæt på den italienske grænse. Som du nærmer dig byen, kan du se det flotte, gamle kirketårn, der rager op over de smukke, gamle bygninger. Herefter går turen et smut ind i Italien og den farverige by, Olivetta, hvor du kan nyde et glas af den lokale og yderst velsmagende rosé inden du vender tilbage til Sospel og dit hotel, hvor middagen serveres.
Overnatning på hotel i Sospel.

Dag 3. Col de Casatillon til Sainte Agnes
Vandring: ca. 10 km – 4 timer - +/- 550m
Befinder du dig i Sospel på en torsdag morgen, kan du opleve byens ugentlige udendørs marked. Med taxa bliver du kørt til Castillon (inkl.), hvor dagens vandretur tager sin begyndelse. Efter en gradvis opstigning gennem smuk bøgeskov når du, i en højde af 1000 m.o.h., et udsigtspunkt, hvorfra du har et fantastisk panoramasyn over Middelhavet og de sydlige Alper. Du når dernæst frem til den fantastiske landsby Sainte Agnès, som rangerer som én af Frankrigs smukkeste. Byen er som taget ud af et sydfransk maleri med flotte stenhuse, brostensbelagte gader, kunstgallerier og et gammelt Maginot fort, som var datidens værn mod italienerne. Du overnatter på byens eneste hotel midt i byen. Hotellet er af enkelt standard, men en fantastisk måde at opleve byens autenticitet på, når dagsturisterne er taget hjem, og kun de lokale færdes i gaderne og på de hyggelige restauranter.
Overnatning i Sainte Agnés.

Dag 4. Cime d Baudon inkl. picnic
Vandring: ca. 15 km – 4,5 timer - +460m/-600m
Bjergtoppen Cime de Bausson er dagens mål. Med udgangspunkt i højtliggende Sainte Agnès vandrer du i et jævnt stigende terræn over Bausson-passet. I en god halv times tid følger du en lille bjergvej med en fantastisk panoramaudsigt over Middelhavet. Du når frem til Cime de Bausson, hvor endnu en spektakulær 360˚ udsigt venter dig. Fra toppen kan du spejde ud over hele regionen og de omkringliggende bjergtoppe, samt indånde den friske alpeluft alt imens du nyder den medbragte picnic. Når du er færdig med at nyde panoramaerne og Cime de Bausson, går turen ned igen til Sainte Agnès, hvor en dejlig aften i den charmerende by venter og overnatning på hotellet. 
Overnatning i Sainte Agnés.

Dag 5. Sainte Agnes til Menton
Vandring: ca. 14 km – 4 1/2 timer +250m /-950m
Du forlader igen Sainte Agnes. I dag vandrer du langs med en dyb og betagende dal, inden du når til landsbyerne Monti og Castellar. Glæd dig til at opleve de maleriske gader og hyggelige restauranter i Castellar. Ruten leder dig videre ind i hjertet af Menton, som er den smukkeste by i Den Franske Riviera. Det er svært ikke at blive opslugt af farverige gader, der snørkler sig rundt som en labyrint og leder til arkitektoniske skatte.
Overnatning i Menton.

Dag 6. Villefranche – St. Jean Cap
Vandring: ca. 11 km – 3 timer
Fra morgenstunden kan du besøge Mentons overdækkede marked, inden du tager toget til Villefranche (30 min.). I Villefranche efterlader du din bagage på hotellet, hvorefter du er klar til at påbegynde dagens vandretur. Ruten går rundt på den uspolerede og skovbeklædte halvø St. Jean Cap Ferrat, hvor du kan være heldig at spotte delfiner, der leger i det azurblå Middelhav. St. Jean Cap Ferrat har i mange år været kendt som de rige franskmænds eget feriested, hvorfor du vil se mange luksusyards- og pragtvillaer på din vej. Hvis ønsket, kan du tilføje ca. én ekstra times vandring ved at tilføje den østlige del af halvøen til din rute.
Overnatning i Villefranche.

Dag 7. Èze
Vandring: ca. 6 km – 2 timer - +400m/-400m
På en kun 5 minutters lang togtur, når du frem til den historiske middelalderby Èze, som ligger på en klippetop med smuk udsigt til Middelhavet. På en spadseretur rundt i byen oplever du bl.a. den flotte slotsruin og Jadin Exotique Panorama. Du kan også følge en sti til den lille badeby Èze-sur-Mer, hvor du kan tage et dyp i Middelhavet. Vil du forkæle dig selv yderligere, så kan et måltid på Michelin-restauranten, Chèvre d’Or anbefales (kræver bordreservation, som foretages direkte ved restauranten). Efter at have udforsket Èze, tager du toget retur til Villefranche.
Overnatning i Villefranche.

Dag 8. Hjemrejse
Det sydfranske eventyr lakker mod enden. Efter morgenmaden checker du ud fra dig hotel og siger ”Au revoir” til Côte d’Azurs.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

Turen foregår på en blanding af smalle og brede stier med forskelligt underlag. Nogle gange på jordstier, klipper og asfalt. Enkelte passager kan måske være udfordrende for nogle, men kan dog ikke karakteriseres som teknisk krævende. Distancerne er 5-15 km, hvilket kræver ca. 3-6 timers vandring pga. højdemeterne.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

down v arrow

Undervejs bor du på gode 2-3-stjernede hoteller. Indkvarteringsstederne er ikke fyldt med luksusfaciliteter, men her er, hvad du har brug for. Opholdet er inkl. morgenmad. Derudover er der inkluderet middag på 1 og 2 samt en picnic på dag 4.
På dag 1 og 2 skal du overnatte på La Chapelle Saint Gervais, herefter skal du på dag 3 og 4 overnatte på Hotel st. Yves i Sainte Agnés. På dag 5 skal i bo på det hyggelige Hotel Lemon i Menton og de sidste 2 nætter skal du bo på Le Provencal Hotel

OBS: disse er ikke en garanti, ved udsolgt på de nævnte hoteller, bookes andre af samme standard.Klima

down v arrow

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan flyve til Nice fra de største danske lufthavne direkte eller med én mellemlanding undervejs.

Husk at oplyse forventet ankomsttidspunkt til Sospel togstation af hensyn til videre transport.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 12.298,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 9.098,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • 2x middag (dag 1 og 2)
 • 1x picnic (dag 4)
 • Kort og rutebeskrivelse på engelsk
 • Bagagetransport (dag 2 og 5)
 • Transfers i henhold til programmet

Ikke inkluderet i prisen: 

 • Togbilletter dag 5 og 6
 • Transport mellem Danmark og Frankrig

Mulige tilkøb: (Se priser for tilkøb under "Bestil")

 • Ekstra nat:
  • Villefranche inkl. morgenmad

Vigtig information vedr. enkeltværelsesbestillinger:
Angivne eneværelsespris er baseret på, at min. 2 personer rejser sammen og derved også har fælles transport og bagagetransport undervejs på rejsen. Rejser du alene, og derved skal have egen transport og egen bagagetransport undervejs på rejsen, tillægges rejsen et gebyr på DKK 2500 oveni enkeltværelsesprisen.  

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Walk Inn, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Walk Inn. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden