Donau, allersmukkest i Østrig
INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt Passau - Wien - Passau

Donau, allersmukkest i Østrig

Åben for 2019-reservationer. Dette er den flotteste strækning af Donau med smuk natur og hyggelige landsbyer. Gode bilfri cykelstier. Turen sejles i 2018 af MS Normandie (lørdage) og MS Arkona (mandage), og i 2019 af MS Normandie og MS Arlene II (kun mandage) 

4.998,00 kr
In stock
Travel Code
KR-56
DONAU - allersmukkest i Østrig med MS Normandie eller MS Arkona/ MS Arlene II

Det populære Donaukrydstogt med cykling og sejlads fra Passau til Wien i vidunderlige landskaber langs med Donaufloden. Her oplever man fredelige, bilfrie cykelstier langs med flodbredden, hyggelige landsbyer, slotte og borge, og med hovedstaden Wien som sidste, skønne etapemål før retursejladsen til Passau. 

Ialt ca. 550 km flodsejlads krydret med daglige cykeletaper i vidt forskellige, østrigske landskaber, hvor man overalt mødes med gæstfrihed af den lokale befolkning.

En ”magelig aktiv” ferie, hvor hele dagen er til din rådighed ude på cykelstierne med fornøjelige oplevelser som f.eks. små cykelfærger, der krydser floden flere steder. Hyggelige rastepladser, der indbyder til pauser og et glas skummende øl eller den lokale vin i landsbyer med gamle krogede gader som i den lille "perle" Dürnstein i Wachauområdet med de vidunderlige, grønne vinmarker. 

Desuden oplever I en af Europas flotteste hovedstæder, valsebyen Wien med de imponerende og flotte bygninger fra kejsertiden, som emmer af forgangen storhedstid. 

Indkvartering på Normandie - lørdagsafgange 2018 - mandage 2019

Båden MS Normandie har efterhånden sejlet denne tur i flere år. I 2018 på lørdage og i 2019 bliver det mandage. Normandie sejler denne tur hver anden uge fra april til oktober. De øvrige uger sejler Normandie turen der går helt til Bratislava og Budapest. 
Det er en nyere super flot båd med plads til 100 gæster. Båden er blevet moderniseret i 2011, og der er en hyggelig og familiær atmosfære om bord.

På øverstedæk er der den hyggelige Panoramasalon med bar, og på hoveddækket den smagfuldt indrettede restaurant. Hver kahyt er på ca. 11 m2, har eget bad/toilet. Alle har store vinduer, som giver et dejligt lys ind i kahytten.

Dækstyper: Begge dæk er beliggende over vandlinjen og alle kahytter er udvendige.  
Øverste dæk: Kahytterne har vinduer, der kan lukkes op og regulerbart klimaanlæg. Enkeltstående senge 
Hoveddæk: Alle kahytter med vinduer og regulerbar klimaanlæg. Enkeltstående senge.

Turen er med helpension, morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en min. 3-retters middag, hvor du de fleste dage kan vælge mellem to hovedretter. 

Når båden ligger i havn, er klimaanlæg som regel ikke tilsluttet.


Normandie Normandie Normandie soldæk
Standardkahyt Normandie Restaurant Normandie Soldæk Normandie


Indkvartering på Arkona - mandagsafgange 2018

MS Arkona er en ny båd for sæsonen 2018. Pga. den store efterspørgsel på Donau-turene, hvor mange afgange allerede er udsolgt når vi når på den anden side af nytår, er denne båd sat ind på ekstra-afgangene på mandage. 

Skibet er i vinteren 2017-18 blevet ombygget til et 4-stjernet skib og fået 48 nyrenoverede kahytter. 

På øvre dæk finder I den smagfuldt indrettede salon med bar og en lys og indbydende restaurant. Det rummelige soldæk er delvis overdækket og har komfortable liggestole, hvorfra man kan nyde det forbipasserende landskab. Både hoveddækket og øvre dæk har komfortable og moderne indrettede kahytter på 11 m². Alle kahytter har separate senge, eget badeværelse med brusebad og hårtørrer, tv, pengeskab og individuelt styret klimaanlæg.

Øvre dæk: to kahytter med panoramavinduer, der kan åbnes, og 12 Premium kahytter med glasdøre og fransk altan.
Hoveddæk: 34 to-sengs kahytter med vinduer som ikke kan åbnes. 

Premium kahyt
Premiumkahyt med fransk balkon Arkona Standardkahyt Arkona

Arkona Arkona
Restaurant Arkona Arkona

Indkvartering på Arlene II - mandagsafgange 2019

MS Arlene II som i 2018 sejler på Rhinen, vil i 2019 være at finde på Donau, hvor den hver anden uge fra maj til september vil sejle denne tur og hver anden uge turen helt til Bratislava og Budapest. 
Skibet er i vinteren 2017-18 blevet renoveret til et 4-stjernet skib. På øverste dæk ligger panorama-salonen og på hoveddækket finder du restauranten (begge med aircondition). Det delvist overdækkede soldæk har fin plads til gæsterne til at se landskabet glide forbi og til opbevaring af cyklerne. Kahytterne har 2 enkeltsenge og har en størrelse på ca. 10-11 m². Alle kahytter er udstyret med eget bad og toilet, hårtørrer, tv, pengeskab (depositum) og central air-condition. Enkeltkahytterne ligger på øverste dæk og har en størrelse på 8-9 m². Alle kahytter på øverste dæk har store panoramavinduer, som kan åbnes, mens kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer, som ikke kan åbnes. 

Skibet har plads til 98 passagerer men pladsen føles aldrig trang da man som regel er spredt ud over hele skibets fællesarealer. 

Premium Standard
Premium kahyt Standard kahyt
Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Passau. Sejlads til Engelhartszell
Byen ved de 3 floder, Donau, Inn og Ilz. Evt. sightseeing på egen hånd i Passau med en pragtfuld gammel bydel og barokdomkirken med et af verdens største orgeler. 
Check-in på båden ca kl. 16.30 med velkomstdrink og aftensmad ombord mens der sejles til Engelhartszell. 
 
Dag 2. Engelhartszell – Untermühl – Linz, cykling ca. 35 km. 
Den første skønne cykelstrækning går forbi Mühlviertel bjergene, som falder smukt og stejlt ned mod Donauflodens bredder. Ved Schlögen slynger floden sig 180 grader i et fantastisk betagende landskab, hvor I sejler med en af de små cykelfærger over til den anden bred. I Untermühl går I igen om bord på skibet for så at sejle den sidste strækning til Linz, denne store og smukke by, hvor vi har kajplads lige ved centrum og det fantastisk flotte torv, som ligger lige til en dejlig spadseretur. Mulighed for udflugt med det lille gule ”tog” Linzer City Express.

Dag 3. Linz-Mauthausen-Grein, cykling ca. 36-42 km. 
Tidlig morgen sejler I til Mauthausen. Mulighed for at lave en afstikker op til Mauthausen konzentrationslejr fra 2. verdenskrig. Fra Mauthausen går cykelturen langs med Donaufloden igennem grønne engdrag, forbi campingpladser og typisk østrigske, blomstersmykkede huse. Ønsker I en lidt længere cykelrute, kan I cykle via borgen "Clam" i baglandet Strudengau. Hele dagen oplever I et afvekslende landskab forbi majsmarker og skov. Dagens etapemål er den lille, fortryllende by Grein med borgen, Greinburg og Østrigs ældste teater. Mulighed for guidet rundtur på borgen Greinburg (tilkøbes ombord).

Dag 4. Grein-Melk-Tulln, cykling ca. 50 km. 
Dagens cykeletape går gennem det vildsomme Strudengau område, hvor floden flere steder er ret smal og med kraftige strømninger. I gamle dage en frygtet strækning af søfolk. Derfra gennem området Nibelungengau med gamle byer og borgruiner til de 2 byer Emmersdorf og Melk, som er forbundet med en bro. Melk er specielt kendt for det pragtfulde barokke kloster “Stift Melk”, som ligger højt og flot på bakkedraget ved byen. Fra Melk nyder I sejladsen og solnedgangen på vej gennem den flotte vindal Wachau til dagens destination blomsterbyen Tulln.

Dag 5. Tulln – Wien/Nussdorf, cykling ca. 35 km. 
En nem dagsetape ind til det smukke Wien. Umiddelbart før I kommer til hovedstaden, ligger Klosterneuburg som et pragtfuldt barokt bygningsværk med den 900 år gamle kuppel og et vidunderligt guldsmedehåndværk fra middelalderen. Kort før ankomst til skibskajen i Wien-Nussdorf kommer I til den lille "heurigen" landsby Kahlenbergerdorf, hvor I kan nyde en dejlig slentretur gennem vinmarkerne med en vidunderlig udsigt til millionbyen, Wien. Udflugt med bus og til fods rundt i Wien sen eftermiddag (tilkøb)
På enkelte afgange vil båden lægge til kaj i Korneuburg i stedet for Nussdorf. 

Dag 6. Overliggerdag i Wien. 
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en meget interessant, guidet cykeltur rundt i Wien med engelsk- eller tysktalende guide (tilkøb). I kan også vælge en bytur på egen hånd i Wien. Og/eller I kan tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Om aftenen kan I vælge tilbuddet på koncertbilletter inkl. bustransport til den populære Wiener-koncertaften med et potpourri af musik, opera og ballet. Om natten sejler båden til Dürnstein eller Rossatz.

Dag 7. Wachau– Pöchlarn, cykling ca. 39 km. 
I dag starter på den sidste og utroligt smukke cykeletape igennem et af Østrigs allerflotteste landskaber. Her oplever I den gamle landsby, Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med de toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige Gasthöfe og heurigen. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor I også kan smage på den lokale Marillenlikør (abrikos) eller måske blot nyde stemningen her, før I i Pöchlarn igen går om bord på båden for at sejle tilbage til Passau. Denne sidste aften er der gallamiddag med underholdning om bord.

Dag 8. Passau. Check-ud. 
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden I ankommer til Passau sidst på formiddagen. Derefter individuel hjemrejse ca. kl. 11.00, men det anbefales, at man ikke bestiller evt. togbillet før tidligst kl. 13.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

Rejsefakta

MS Normandie og MS Arkona / MS Arlene II sejler på 2 forskellige ture, enten Passau-Wien-Passau, eller Passu-Wien-Bratislava-Budapest og retur. Turen som er beskrevet her er Passau-Wien-Passau. 
MS Normandie sejler hver lørdag og MS Arkona / MS Arlene II sejler hver mandag. 

På afgangen mandag den 25. juni 2018 har vi sat turen op som grupperejse og inkluderet fly fra København til München og bustransfer til/fra Passau. Med på rejsen er en dansk turleder. Læs mere om rejsen her. 

Se også den tilsvarende tur med MS Theodor Körner som sejler Passau-Bratislava-Wien-Passau. 

Turen er med helpension, morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, eftermiddagskaffe og om aftenen en min. 3-retters middag, hvor du de fleste dage kan vælge mellem to hovedretter.

Der tilbydes forskellige udflugter i ugens løb. Guidede ture i Wien enten på cykel eller i bus samt den populære koncertaften i Wien med bl.a. Straussmusik. 

Udflugterne beskrives i jeres afrejseinformationer men bestilles og betales først om bord på båden efter check-in og informationsmøde. Udflugterne er med tysk-/engelsktalende guide. 

Det er en international afgang, hvor Ruby Rejser råder over et antal kahytter, og der vil være gæster fra mange forskellige nationer om bord. Og meget tit knyttes der venskaber på tværs af alle grænser, når snakken går i baren efter dagens mange oplevelser.

Turprisen er eksklusive drikkepenge. På krydstogter er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 € pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrad og kort

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200 km i virkelig nemt og fladt terræn langs med floden. Dagsetaperne er fra ca. 35 til 50 km, hvor du tilmed har en overliggerdag i Wien.
Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Desuden er der hver aften gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape af bådens rejseleder. 

Cykelstierne er på næsten hele strækningen asfalteret og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene, klare luft fra cykelsadlen uden bilstøj. 
Og absolut et cykelkrydstogt, der kan anbefales til alle med forskellig kondition og krav til mere eller mindre afslapning og aktivitet i ferien. 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Hvordan kommer man frem

Du skal selv arrangere din transport frem til Passau i Sydtyskland, hvor turen starter og slutter.

FLY
München er nærmeste lufthavn. SAS og Lufthansa flyver direkte fra København. Fra Billund skal der skiftes fly undervejs. Videre transport med bus og tog til Passau, ca. 2 timers transporttid. 
Alternativt kan man flyve til Wien (direkte fly med Austrian Airlines). Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.
En samlet oversigt over flymulighederne finder I her: Momondo 

Ruby Rejser kan være behjælpelig med at booke flybilletter til dagspris plus et ekspeditionsgebyr på 300 kr. pr. billet. Billetten skal betales sammen med depositum og købes først ved registrering af betaling. Den opgivne pris vil derfor være med forbehold, indtil billetten er købt.

TOG

Med tog fra Danmark tager det ca. 15-18 timer afhængigt af antal skift undervejs.
Tjek tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht.  efterspørgslen.
Kontakt evt. Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for yderligere hjælp:
Eller ring til DSB Udland på 70 13 14 18

BIL
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Find kørevejledning på Google Maps
Inden afrejse formidler vi kontakt til parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften. 
Udendørs parkering koster 66 euro og indendørs parkering koster 77 euro pr. uge (2018-priser). Bestilles hjemmefra og betales lokalt. Link til online reservation kommer i jeres afrejseinformation senest 3 uger inden afrejse. 

Jeres afrejseinformationer vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse. 

Cykler og cykeludstyr

Der kan lejes fine 7-gears unisex-cykler med lav indstigning. Ved bestilling af rejsen opgiv venligst din højde og om du foretrækker cykel med fodbremse  frem for kun håndbremser.
Du kan også bestille el-cykel (uden fodbremse), hvis du har behov for lidt "ekstra kræfter" i pedalerne. Husk at opgive din højde.

Cykellejen inkluderer: cykeltaske, 1 sæt lappegrej, 1 sæt værktøj og 1 lås. 

Cykelhjelme kan købes ombord. Begrænset antal. Forudbestil eventuelt. 

I Østrig er det pligt at bære hjelm for børn op til 12 år. For voksne er det frivilligt.

Bestil rejse

Uge 34: Ankomstdato 20.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 35: Ankomstdato 25.08.2018 varighed 7 nætter

Fra 7.848,- DKK

Uge 36: Ankomstdato 03.09.2018 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 37: Ankomstdato 08.09.2018 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 39: Ankomstdato 22.09.2018 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 41: Ankomstdato 06.10.2018 varighed 7 nætter

Fra 4.998,- DKK

Uge 17: Ankomstdato 22.04.2019 varighed 7 nætter

Fra 4.998,- DKK

Uge 19: Ankomstdato 06.05.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.898,- DKK

Uge 20: Ankomstdato 13.05.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 21: Ankomstdato 20.05.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 22: Ankomstdato 27.05.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 23: Ankomstdato 03.06.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 24: Ankomstdato 10.06.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 26: Ankomstdato 24.06.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 27: Ankomstdato 01.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 28: Ankomstdato 08.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 29: Ankomstdato 15.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 30: Ankomstdato 22.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 31: Ankomstdato 29.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 32: Ankomstdato 05.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 33: Ankomstdato 12.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 34: Ankomstdato 19.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 35: Ankomstdato 26.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 36: Ankomstdato 02.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 37: Ankomstdato 09.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 39: Ankomstdato 23.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.898,- DKK

Uge 41: Ankomstdato 07.10.2019 varighed 7 nætter

Fra 4.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytrengøring
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kaffe og kage
 • 4-retters festmiddag og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer kr. 450 for personer over 12 år
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Prisgaranti

Tillæg:

 • Rejsen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Cykelleje, cykel med 7 gear: 525 kr. 
 • Cykellej, elcykel: 1250 kr. 
 • Enkelt-kahyt (kun på forespørgsel og i begrænset omfang)
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn 1-1,5 euro pr. overfart. 
 • Drikkepenge til skibets besætning. Ca. 5 euro pr. person/dag. 
 • Afbestillings- og rejseforsikring
OBS: Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning.

Gå til toppen af siden