INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Donau, allersmukkest i Østrig

Cykelkrydstogt på Donau, Passau - Wien - Passau

Dette er den flotteste strækning af Donau med smuk natur og hyggelige landsbyer. Gode bilfri cykelstier. Turen sejles i 2019 af MS Normandie og MS Arlene II (kun mandage). 

In stock
Travel Code
KR-56
Det kan du glæde dig til

Det populære Donaukrydstogt med cykling og sejlads fra Passau til Wien i vidunderlige landskaber langs Donaufloden. Her oplever man fredelige, bilfrie cykelstier langs med flodbredden, hyggelige landsbyer, slotte, borge og hovedstaden Wien som sidste skønne etapemål før retursejladsen til Passau. 

I alt ca. 550 km flodsejlads krydret med daglige cykeletaper på 35-50 km i de smukkeste østrigske landskaber, hvor man overalt mødes med gæstfrihed af den lokale befolkning.

En ”magelig aktiv” ferie, hvor hele dagen er til din rådighed ude på cykelstierne med fornøjelige oplevelser som f.eks. små cykelfærger, der krydser floden flere steder. Hyggelige rastepladser, der indbyder til pauser og et glas skummende øl eller den lokale vin i landsbyer med gamle krogede gader som i den lille "perle" Dürnstein i Wachauområdet med de vidunderlige, grønne vinmarker. 

Desuden oplever du en af Europas flotteste hovedstæder, valsebyen Wien med de imponerende og flotte bygninger fra kejsertiden, som emmer af forgangen storhedstid. 

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

MS Normandie: 22. april, 6. og 20. maj, 3. og 17. juni, 1. og 15. og 29. juli, 12. og 26. august, 9. og 23. september, 7. oktober 2019

MS Arlene: 13. og 27. maj, 10 og 24. juni, 8. og 22. juli, 5. og 19. august, 2. september 2019 

Dagsprogrammet for de to både er næsten ens men der er små variationer i anløbshavne. 

1. dag. Ankomst til Passau 
Ankomst på egen hånd til Passau, byen hvor de 3 floder, Donau, Inn og Ilz løber sammen. Evt. sightseeing på egen hånd i Passau med en pragtfuld gammel bydel og barokdomkirken med et af verdens største orgeler. 
Check-in på båden ca kl. 16-17 med velkomstdrink og aftensmad ombord.
MS Arlene ligger til kaj i Passau natten over. MS Normandie sejler til Engelharszell - afgang kl 19.00  

2. dag. Med skibet Normandie - Engelhartszell-Untermühl "Great loop" - Linz, cykling ca. 35 km
Den første skønne cykelstrækning går forbi bjergene, som falder smukt og stejlt ned mod Donauflodens bredder. I Trappist-klosteret ved Engelhartszell kan I evt. få en forfriskning i form af en af de specielle likører eller øl, som de brygger her. Ved Schlögen slynger Donau sig 180 grader i et fantastisk betagende landskab, hvor vi sejler med en af de små cykelfærger over til den anden bred. I Untermühl går vi igen om bord på skibet for så at sejle den sidste strækning til Linz, denne store og smukke by, hvor vi har kajplads lige ved centrum og det fantastisk flotte torv, som ligger lige til en dejlig spadseretur. Mulighed for udflugt med det lille gule ”tog” Linzer City Express.

2. dag. med skibet Arlene - Passau "Great loop" – Linz, cykling ca. 52 km
Den første skønne cykelstrækning går forbi bjergene, som falder smukt og stejlt ned mod Donauflodens bredder. I Trappist-klosteret ved Engelhartszell kan I evt. få en forfriskning i form af en af de specielle likører eller øl, som de brygger her. Ved Schlögen slynger Donau sig 180 grader i et fantastisk betagende landskab, hvor vi sejler med en af de små cykelfærger over til den anden bred. I Obermühl går vi igen om bord på skibet for så at sejle den sidste strækning til Linz, denne store og smukke by, hvor vi har kajplads lige ved centrum og det fantastisk flotte torv, som ligger lige til en dejlig spadseretur. Mulighed for udflugt med det lille gule ”tog” Linzer City Express.

3. dag. Linz – Mauthausen - Grein, cykling ca. 36-42 km
Tidlig morgen sejler I til Mauthausen. Mulighed for at lave en afstikker op til Mauthausen konzentrationslejr der ligger på en bakketop over byen. Fra Mauthausen går cykelturen langs med Donaufloden igennem grønne engdrag, forbi campingpladser og typisk østrigske, blomstersmykkede huse. Ønsker I en lidt længere cykelrute, kan I cykle via borgen "Clam" i baglandet Strudengau. Hele dagen oplever I et afvekslende landskab forbi majsmarker og skov. Dagens etapemål er den lille, fortryllende by Grein med Østrigs ældste teater og borgen Greinburg. Mulighed for guidet rundtur på borgen Greinburg (tilkøbes ombord). 

4. dag. Grein – Melk - Tulln, cykling ca. 50 km
Dagens cykeletape går gennem det vildsomme Strudengau område, hvor floden flere steder er ret smal og med kraftige strømninger. I gamle dage en frygtet strækning af søfolk. Derfra gennem området Nibelungengau med gamle byer og borgruiner til de 2 byer Emmersdorf og Melk, som er forbundet med en bro. Melk er specielt kendt for det pragtfulde barokke kloster “Stift Melk”, som ligger højt og flot på bakkedraget ved byen. Fra Melk nyder I sejladsen og solnedgangen på vej gennem den flotte vindal Wachau til dagens destination blomsterbyen Tulln.

5. dag. Tulln – Wien/Nussdorf (eller Korneuburg), cykling ca. 35 km
En nem dagsetape ind til det smukke Wien. Umiddelbart før I kommer til hovedstaden, ligger Klosterneuburg som et pragtfuldt barokt bygningsværk med den 900 år gamle kuppel og et vidunderligt guldsmedehåndværk fra middelalderen. Kort før ankomst til skibskajen i Wien-Nussdorf kommer I til den lille "heurigen" landsby Kahlenbergerdorf, hvor I kan nyde en dejlig slentretur gennem vinmarkerne med en vidunderlig udsigt til millionbyen, Wien. Udflugt med bus og til fods rundt i Wien sen eftermiddag (tilkøb) 

6. dag. Fridag i Wien (Nussdorf/Korneuburg)
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en meget interessant, guidet cykeltur rundt i Wien med engelsk- eller tysktalende guide (tilkøb). I kan også vælge en bytur på egen hånd i Wien. Og/eller I kan tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Om aftenen kan I vælge tilbuddet om koncertbilletter inkl. bustransport til den populære Wiener-koncertaften med et potpourri af musik, opera og ballet. Om natten sejler båden til Krems.  

7. dag. Wachau - Emmersdorf / Pöchlarn, cykling ca. 35-39 km
I dag starter den sidste og utroligt smukke cykeletape igennem et af Østrigs allerflotteste landskaber. Her oplever I den gamle landsby, Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med de toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige Gasthöfe og heurigen. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor vi kan smage på den lokale Marillenlikør (abrikos) eller måske blot nyde stemningen her, før I i Emmersdorf eller Pöchlarn igen går om bord på båden for at sejle tilbage mod Passau. Denne sidste aften er der gallamiddag om bord.

8. dag. Passau. Check-ud 
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden I ankommer til Passau midt på formiddagen. 

Der tilbydes forskellige udflugter i ugens løb. Guidede ture i Wien enten på cykel eller i bus samt den populære koncertaften i Wien med bl.a. Straussmusik. Udflugterne beskrives i jeres afrejseinformationer men bestilles og betales først om bord på båden efter check-in og informationsmøde. Udflugterne er med tysk-/engelsktalende guide. 

Forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute og fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. På Donau kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis floden ikke er sejlbar. 

Sværhedsgrad 1

Den samlede cykelstrækning er på ca. 200 km. Dagsetaperne er fra ca. 35 til 50 km afhængigt af hvilke ruter I vælger. I cykler i virkelig nemt og fladt terræn langs med floden og det er kun hvis I vælger ruter væk fra floden at terrænet bliver kuperet. Cykelstierne er på næsten hele strækningen asfalteret og helt uden biltrafik. Kun få steder deler I vejen med biler. 
Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej på egen hånd. Desuden er der hver aften gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape af bådens rejseleder. 

Cykel og cykeludstyr

På denne tur kan man leje 7-gears cykler. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal - book i god tid). 
Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. 
Ved bestilling skal du oplyse din højde, så vi kan reservere en cykel i den rigtige størrelse til dig. 
Pga. den sparsomme plads ombord er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Skal bekræftes ved bestilling. 

I Østrig er det pligt at bære hjelm for børn op til 12 år. For voksne er det frivilligt.
Cykelhjelme af mærket Uvex I-vo kan købes ombord. Begrænset udvalg. 

Indkvartering

Båden MS Normandie har efterhånden sejlet denne tur i flere år. Normandie sejler turen hver anden uge fra april til oktober. De øvrige uger sejler Normandie turen der går helt til Bratislava og Budapest. 
Det er en nyere super flot båd med plads til 100 gæster. Båden er blevet moderniseret i 2011, og der er en hyggelig og familiær atmosfære om bord.

På øverstedæk er der den hyggelige Panoramasalon med bar, og på hoveddækket den smagfuldt indrettede restaurant. Hver kahyt er på ca. 11 m2, har eget bad/toilet. Alle har store vinduer, som giver et dejligt lys ind i kahytten.

Dækstyper: Begge dæk er beliggende over vandlinjen og alle kahytter er udvendige.  
Øverste dæk: Kahytterne har vinduer, der kan lukkes op og regulerbart klimaanlæg. Enkeltstående senge 
Hoveddæk: Alle kahytter med vinduer og regulerbar klimaanlæg. Enkeltstående senge.

Turen er med helpension, morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en min. 3-retters middag, hvor du de fleste dage kan vælge mellem to hovedretter. 

Når båden ligger i havn, er klimaanlæg som regel ikke tilsluttet.

Normandie Normandie Normandie soldæk
Standardkahyt Normandie Restaurant Normandie Soldæk Normandie

MS Arlene II som i 2018 sejler på Rhinen, vil i 2019 være at finde på Donau, hvor den hver anden uge fra maj til september vil sejle denne tur og hver anden uge turen helt til Bratislava og Budapest ("4 lande, 3 hovedstæder"). 
Skibet er i vinteren 2017-18 blevet renoveret til et 4-stjernet skib.

Skibet har et delvist overdækket soldækm hvor der er fin plads til gæsterne og til at se landskabet glide forbi. På dette dæk opbevares cyklerne også. 

Hoveddæk: På hoveddækket finder du restauranten (med aircondition). Her er der 24 2-sengs kahytter med mindre vinduer, som ikke kan åbnes. 
Øverstedæk: På øverste dæk ligger panorama-salonen (med aircondition). Her er der 8 suiter (premium kahytter) på ca. 15 m2 med fransk balkon, skydedør der kan åbnes. Desuden er der 16 standard kahytter, hvor vinduerne kan åbnes. 

Kahytterne har 2 enkeltsenge og har en størrelse på ca. 10-11 m². Alle kahytter er udstyret med eget bad og toilet, hårtørrer, tv, pengeskab (depositum) og central air-condition. Enkeltkahytterne ligger på øverste dæk og har en størrelse på 8-9 m².

Skibet har plads til 98 passagerer men pladsen føles aldrig trang da man som regel er spredt ud over hele skibets fællesarealer. Der vil være gæster fra mange forskellige nationer om bord. 

Premium Standard
Premium kahyt Standard kahyt
Hvordan kommer jeg frem?

Du skal selv arrangere din transport frem til Passau i Sydtyskland, hvor turen starter og slutter.

Ønsker du at flyve er München den nærmeste lufthavn. SAS og Lufthansa flyver direkte fra København. Fra Billund skal der skiftes fly undervejs. Videre transport med bus og tog til Passau, som er ca. 2 timers transporttid. Alternativt kan man flyve til Wien (direkte fly med Austrian Airlines). Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid. Find en samlet oversigt over flymulighederne på eksempelvis Momondo.

Du kan også tage toget fra Danmark, det tager cirka 15-18 timer afhængigt af antal Med tog fra Danmark tager det ca. 15-18 timer afhængigt af antal skift undervejs. Find priser og tider på eksempelvis Deutsche Bahn eller kontakt eventuelt DBS Udland. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht. efterspørgslen.

Hvis du vil køre i bil er der fra den dansk-tyske grænse ca. 10 timers kørsel til Passau. Du kan finde en kørevejledning på Google Maps
Inden afrejse formidler vi kontakt til parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften. Der følger mere information til online reservation i jeres afrejseinformation senest 3 uger inden afrejse. 

Jeres afrejseinformationer vil desuden indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse. 

Bestil

Uge 30: Startdato 22.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 31: Startdato 29.07.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 33: Startdato 12.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 34: Startdato 19.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 35: Startdato 26.08.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 36: Startdato 02.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 37: Startdato 09.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 6.498,- DKK

Uge 39: Startdato 23.09.2019 varighed 7 nætter

Fra 5.898,- DKK

Uge 41: Startdato 07.10.2019 varighed 7 nætter

Fra 4.998,- DKK
Praktiske Informationer

Ønsker du turen inklusiv fly fra Danmark, transfer til/fra båden og danske rejseleder har vi en gruppetur med afrejse den 5 august 2019: Donau gruppetur med MS Arlene II

Prisen inkluderer:

 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytrengøring
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kaffe og kage
 • 4-retters festmiddag og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer kr. 450 for personer over 12 år
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Prisgaranti

Tillæg:

 • Rejsen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Cykelleje 
 • Enkelt-kahyt (kun på forespørgsel og i begrænset omfang)
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn 1-1,5 euro pr. overfart
 • Drikkepenge til skibets besætning 
 • Afbestillings- og rejseforsikring

OBS:

Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours.
Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 
Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning.

Gå til toppen af siden