Bestil

Donau, allersmukkest i Østrig

Østrig | Cykelkrydstogt på Donau, Passau - Wien - Passau | Sværhedsgrad 1

Dette er den flotteste strækning af Donau med smuk natur og hyggelige landsbyer. Gode bilfri cykelstier. Under opholdet bor du på et skønt sejlende hotel.

In stock
Travel Code
KR-56
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOplev dominerende Donau og klassiske koncerter i Wien
blue encircled checkBesøg et af verdens største orgler i barokdomkirken i Passau
blue encircled checkBilfrie cykelstier og hyggelige landsbyer, slotte og borge
calendar icon17 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Det populære Donaukrydstogt med cykling og sejlads fra Passau til Wien i vidunderlige landskaber langs Donaufloden. Her oplever man fredelige, bilfrie cykelstier langs med flodbredden, hyggelige landsbyer, slotte, borge og hovedstaden Wien som sidste skønne etapemål før retursejladsen til Passau. 

I alt ca. 550 km flodsejlads krydret med daglige cykeletaper på 35-50 km i de smukkeste østrigske landskaber, hvor man overalt mødes med gæstfrihed af den lokale befolkning.

En ”magelig aktiv” ferie, hvor hele dagen er til din rådighed ude på cykelstierne, med fornøjelige oplevelser som f.eks. små cykelfærger, der krydser floden flere steder. Hyggelige rastepladser der indbyder til pauser, og charmerende landsbyer med gamle krogede gader som i den lille "perle" Dürnstein i Wachauområdet, med de vidunderlige grønne vinmarker. Her kan du nyde et glas skummende øl eller den lokale vin.

Desuden oplever du en af Europas flotteste hovedstæder, valsebyen Wien, med de imponerende og flotte bygninger fra kejsertiden, som emmer af forgangen storhedstid.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Passau
Ankomst på egen hånd til Passau, byen hvor de 3 floder, Donau, Inn og Ilz løber sammen. Evt. sightseeing på egen hånd i Passau med en pragtfuld gammel bydel og barokdomkirken med et af verdens største orgler.
Check-in på båden ca. kl. 16-17 med velkomstdrink og aftensmad ombord. Skibet sejler til Engelhartszell først på aftenen. 

2. dag. Engelhartszell - Aschach - Brandstatt "Great loop" - Linz, cykling ca. 40-46 km
Den første skønne cykelstrækning går forbi bjergene, som falder smukt og stejlt ned mod Donauflodens bredder. I Trappist-klosteret ved Engelhartszell kan I evt. få en forfriskning i form af en af de specielle likører eller øl, som de brygger her. Ved Schlögen slynger Donau sig 180 grader i et fantastisk betagende landskab, hvor vi sejler med en af de små cykelfærger over til den anden bred. I Aschach eller Brandstatt går vi igen om bord på skibet for så at sejle den sidste strækning til Linz, denne store og smukke by, hvor vi har kajplads lige ved centrum og det fantastisk flotte torv, som ligger lige til en dejlig spadseretur. Mulighed for udflugt med det lille gule ”tog” Linzer City Express.

3. dag. Linz – Mauthausen - Grein, cykling ca. 36-40 km
Tidlig morgen sejler I til Mauthausen. Mulighed for at lave en afstikker op til Mauthausen koncentrationslejr, der ligger på en bakketop over byen. Fra Mauthausen går cykelturen igennem Machland regionen med grønne enge og typisk østrigske, blomstersmykkede huse. Ønsker I en lidt længere cykelrute, kan I cykle via borgen "Clam" i baglandet Strudengau. Hele dagen oplever I et afvekslende landskab forbi majsmarker og skov. Dagens etapemål er den lille, fortryllende by Grein, med Østrigs ældste teater og borgen Greinburg. Mulighed for guidet rundtur på borgen Greinburg (tilkøbes ombord).

4. dag. Grein – Melk - Tulln, cykling ca. 51 km
Dagens cykeletape går gennem det vildsomme Strudengau område, hvor floden flere steder er ret smal og med kraftige strømninger. I gamle dage en frygtet strækning af søfolk. Derfra gennem området Nibelungengau med gamle byer og borgruiner til de 2 byer Emmersdorf og Melk, som er forbundet med en bro. Melk er specielt kendt for det pragtfulde barokke kloster “Stift Melk”, som ligger højt og flot på bakkedraget ved byen. I sejler fra Melk sidst på aftenen og ligger til næste destination blomsterbyen Tulln tidlig morgen.

5. dag. Tulln – Wien/Nussdorf (eller Korneuburg), cykling ca. 32-38 km
En nem dagsetape ind til det smukke Wien. Umiddelbart før I kommer til hovedstaden, ligger Klosterneuburg som et pragtfuldt bygningsværk med den 900 år gamle kuppel og et vidunderligt guldsmedehåndværk fra middelalderen. Kort før ankomst til skibskajen i Wien-Nussdorf, kommer I til den lille "heurigen" landsby Kahlenbergerdorf, hvor I kan nyde en dejlig slentretur gennem vinmarkerne med en vidunderlig udsigt til millionbyen, Wien. Udflugt med bus og til fods rundt i Wien sen eftermiddag (tilkøb) 

6. dag. Fridag i Wien (Nussdorf/Korneuburg)
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en meget interessant, guidet cykeltur rundt i Wien med engelsk- eller tysktalende guide (tilkøb). I kan også vælge en bytur på egen hånd i Wien. Og/eller I kan tage på en cykeltur til wienernes bilfrie ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Om aftenen kan I vælge tilbuddet om koncertbilletter inkl. bustransport til den populære Wiener-koncertaften, med et potpourri af musik, opera og ballet. Om natten sejler båden til Krems.  

7. dag. Wachau - Pöchlarn, cykling ca. 40-50 km
I dag starter den sidste og utroligt smukke cykeletape igennem et af Østrigs allerflotteste landskaber. Her oplever I den gamle landsby, Dürnstein, med borgen på bjergtoppen og de krogede gamle gader med de toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige Gasthöfe og heurigen. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor vi kan smage på den lokale Marillenlikør (abrikos) eller måske blot nyde stemningen her, før I i Pöchlarn igen går om bord på båden for at sejle tilbage mod Passau. Denne sidste aften er der gallamiddag ombord.

8. dag. Passau. Check-ud 
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen, inden I ankommer til Passau midt på formiddagen. 

Der tilbydes forskellige udflugter i ugens løb. Guidede ture i Wien enten på cykel eller i bus samt den populære koncertaften i Wien med bl.a. Straussmusik. Udflugterne beskrives i jeres afrejseinformationer men bestilles og betales først om bord på båden efter check-in og informationsmøde. Udflugterne er med tysk-/engelsktalende guide. 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Den samlede cykelstrækning er på ca. 225 km. Dagsetaperne er fra ca. 35 til 50 km afhængigt af hvilke ruter I vælger. I cykler i virkelig nemt og fladt terræn langs med floden, og det er kun hvis I vælger ruter væk fra floden at terrænet bliver kuperet. Cykelstierne er på næsten hele strækningen asfalteret og helt uden biltrafik. Kun få steder deler I vejen med biler. 
Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej på egen hånd. Desuden er der hver aften gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape af bådens rejseleder. 

Indkvartering

down v arrow

MS Prinzessin Katharina

Krydstogtskibet MS Prinzessin Katharina fungerer som dit flydende hjem under din pragtfulde rejse til søs. Skibet er indrettet med 71 udvendige kahytter, og de er præget af et klassisk og elegant design, hvilket skaber en hyggelig og charmerende atmosfære ombord. Udover et lækkert design tilbyder krydstogtskibet flere forskellige faciliteter såsom en overdådig panorama-restaurant, bar, et hyggeligt boghjørne, et soldæk m.m. MS Prinzessin Katharina tilbyder dig en gloriøs pause fra den travle hverdag.

MS SE-Manon (sejler i uge 29, 30, 34 og 35 i 2024)

Du kommer til at bo på det eventyrlige krydstogtskib, MS SE-Manon , der kommer til at fungere som din base under rejsen, og det er det perfekte skjulested fra dagligdagens travlhed. Skibet er udstyret med 75 udvendige kahytter, der alle har et indbydende og hotellignende design. Derudover har MS SE-Manon en lang række skønne faciliteter såsom en spa, en hyggelig læsestue med bibliotek, en panoramarestaurant, et soldæk og meget mere. Glæd dig til en storslået sørejse, hvor mulighederne er uendelige.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

På denne tur kan man leje 7-gears cykler. Vælg mellem unisexcykel med kun håndbremser eller fod- og håndbremser. 
Det er også muligt at leje elcykel (begrænset antal - book i god tid). 
Cykellejen inkluderer forsikring og lån af vandafvisende cykeltaske. 
Pga. den sparsomme plads ombord er det kun muligt at medbringe egen cykel i begrænset omfang. Skal bekræftes ved bestilling. 

Cykelhjelm er ikke inkluderet i lejen. Det anbefales at man medbringer sin egen. 

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
München er den nærmeste lufthavn. Videre transport med bus og tog til Passau (ca. 2 timer).
Alternativt kan man flyve til Wien. Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.

Tog:
Muligt at tage toget fra Danmark, det tager cirka 15-18 timer afhængigt af antal skift undervejs. Se mere hos Deutsche Bahn eller DSB Udland.

Kør selv:
Der er ca. 10 timers kørsel til Passau fra den dansk-tyske grænse.
Før afrejse fremsender vi afrejseinformationer, med information om parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
               

Uge 17: Startdato 20.04.2024 varighed 7 nætter

Fra 5.298,- DKK

Uge 19: Startdato 04.05.2024 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK

Uge 21: Startdato 18.05.2024 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 26: Startdato 22.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 27: Startdato 29.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 28: Startdato 06.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 29: Startdato 12.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 30: Startdato 19.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 31: Startdato 27.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 32: Startdato 03.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 33: Startdato 10.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 34: Startdato 16.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 35: Startdato 23.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 36: Startdato 31.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 37: Startdato 07.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 38: Startdato 14.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 6.798,- DKK

Uge 39: Startdato 21.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 5.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytrengøring
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kaffe og kage
 • 4-retters festmiddag og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder ombord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer for personer over 12 år
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • GPS-ruter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Flodbåde når du skal krydse floden. Beregn omkring 6 EUR pr. overfart
 • Drikkepenge

Tillæg: (se priser under "bestil":

 • Cykelleje

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden