Hollandske Hansestæder - natur og kultur

Holland | Cykelkrydstogt fra Amsterdam og retur | Sværhedsgrad 1

Glæd dig til at udforske de historiske hansestæder på cykel! Oplev byerne, der dannede det engang så magtfulde handelsforbund, og cykl ad gamle veje langs middelalderlige bymure og gennem flot natur.

In stock
Travel Code
KR-110
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOplev Hollands autentiske byer og historie
blue encircled checkIntim oplevelse på et mindre skib
blue encircled checkUdsigt til Rhinens betagende flodlandskaber
calendar icon14 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På dette cykelkrydstogt oplever du bl.a. charmerende floder i det flade Holland, en god kombination med storbyatmosfære i Amsterdam og hyggelige middelalderbyer.

Turens omdrejningspunkt er de hollandske hansestæder som var en del af det magtfulde handelsforbund.
Hanseforbundet opstod i 1300-tallet, og fik afgørende betydning for handelen i Nordeuropa. I tiden inden, var byerne truet af usikre handelsruter, hvilket tvang hansestæderne til at slå sig sammen for at styrke deres handel og øge deres politiske magt.

Du har god tid både ude på cykelruten og i de spændende byer, hvor båden lægger til kaj for natten. Nyd betagende og afvekslende cykelruter, i et af Europas allerbedste cykellande. Du kan også altid vælge at blive ombord - dit flydende hotel følger med hele ugen - hver dag.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Amsterdam - sejlads mod Wijk bij Duurstede
Påmønstring på skibet fra kl. 12:30 i Amsterdam. Skibet ligger tæt på hovedbanegården, så det er nemt at finde, hvis du er i byen. Kl. 14 afgår skibet og sejler gennem Amsterdam-Rhin-Kanalen til Wijk bij Duurstede, en fortryllende by med et smukt middelaldertorv ved den nedre del af Rhinen. Efter aftenens middag kan du nyde en gåtur gennem byens gamle gader.

Dag 2: Wijk bij Duurstede - Wageningen - Arnheim/Doesburg
2024: Cykling: ca. 40 km
På denne dag kan du nyde en rolig morgenmad mens skibet sejler mod Wageningen, herefter starter du turens første cykeltur langs Rhinen. Senere cykler du igennem skov og hede i nationalparken Veluwe, som er hjemsted for mange planter og dyr. (Entre er ikke inkl. hvis du ønsker at besøge parken). Om eftermiddagen fortsætter din cykeltur videre gennem smukke parker indtil dagens cykeltur slutter i Arnheim.

2025: Cykling: ca. 47 km
Under morgenmaden sejler skibet mod Wageningen, her starter du turens første cykeltur langs Rhinen. Omkring middagstid cykler du gennem Arnheims historiske bymidte, senere på dagen fortsætter du langs IJssel floden til byen Doesburg. Alternativt kan du også vælge at forlænge cykelturen med ca. 15 km, hvor du cykler igennem skov og hede i nationalparken Veluwe, som er hjemsted for mange planter og dyr. (Entre er ikke inkl. hvis du ønsker at besøge parken)

Dag 3: Arnheim/Doesburg – Zutphen – Deventer
Cykling: ca. 45 km
Glæd dig til at følge Hanse-cykelruten, som tager dig gennem flere hyggelige ældre byer, som var en del af det historiske handelsforbund. Dagens destination er Zutphen, tårnenes by. Allerede på lang afstand kan du se de store og små kirketårne som præger byens udseende. Under middagen sejler skibet videre til Deventer, som var et centralt mødested for handelsforbundet og i dag er centrum for mange hyggelige caféer.

Dag 4: Deventer - Hattem/Zwolle – Kampen
Cykling ca. 50 km
Under morgenmaden sejler skibet til Wijhe, hvorfra dagens cykeltur starter. Kryds den flotte IJssel flod med færge (Billet ikke inkl.) og cykl gennem skov og det storslåede uspolerede landskab i den østlige del af Veluwe. Senere på dagen når du byerne Hattem og Zwolle. Begge byer er livlige hansestæder og har en charmerende middelalderlig gammel bydel. Under middagen tager vi på bådtur til Kampen, som har en af de bedst bevarede historiske bykerner i Holland. Byen er også hjemsted for det rekonstruerede Koggeskib, som er en skibstype handelsforbundet udviklede i middelalderen.

Dag 5: Kampen - Reevesluis – Harderwijk
Cykling ca. 45 km
Dagens cykeltur starter i Reevesluis, langs Veluwe-søen – her kan du spæde din cykeltur op med en badetur, hvorefter du cykler gennem et typisk hollandsk landskab til byen Elburg, en charmerende middelalder- og fiskerby. Har du tid, så tag og besøg den historiske gamle bydel. Turen ender i Harderwijk, hvor skibet ligger til kaj i den gamle fiskerihavn.

Dag 6: Harderwijk – Spakenburg
Cykling ca. 45 km
I dag går cykelturen gennem et fladt kystlandskab og gennem skov og hede. Hvis vejret er godt, kan du tage en badepause ved den lille strand, Strand Nulde. Langs floden cykler du til den gamle fiskerihavn i byen Spakenburg.

Dag 7: Spakenburg – Huizen – Amsterdam
Cykling ca. 35 km
Under morgenmaden sejler du til Huizen. Derfra cykler du til den vidunderlige fæstningsby Naarden og til slottet i Muiden. Langs en rolig rute når du Amsterdam. Eftermiddagen og aftenen kan du bruge på at udforske storbyen.

Dag 8:
Hjemrejse efter morgenmaden.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Denne cykelrute kategoriseres som sværhedsgrad 1. Dagsetaperne byder på et fladt terræn, som er let at cykle på. Med en grundlæggende kondition er turen intet problem. Dagsetaperne er på 35-50 km.

Ombord på båden får du udleveret kort og rutebeskrivelse af dagsetaperne på engelsk.
Holland har et velfungerende net af cykelstier, der er godt skiltet og nummererede knudepunkter "Knotenpunkte" samt røde skilte, der hver især henviser til specifikke ruter. Cykelstierne er desuden tydeligt markeret med et blåt skilt med en hvid cykel, som på hollandsk kaldes ”Fietspad”. Cyklister skal altid benytte cykelstierne, hvor disse ”Fietspad” er angivet.

Vi anbefaler at cykle med cykelhjelm, medbring din egen, da der ikke kan lejes en ombord. 

Indkvartering

down v arrow

2024:
Krydstogtskibet MPS Liza Marleen er dit hjem under denne dejlige rejse til søs, der både starter og slutter i den hyggelige storby Amsterdam. Under rejsen kan du gøre brug af skibets faciliteter, som bl.a. består af en restaurant, et hyggeligt sommerområde og et soldæk. Du bliver indkvarteret i en af de hyggelige udvendige kahytter - der har alt hvad du har brug for på dette cykelkrydstogt!

2025:
MS Wending er dit hjem på dette dejlige cykelkrydstogt gennem Hollands smukke floder. Under rejsen kan du nyde skibets faciliteter, som inkluderer en hyggelig salon/restaurant, en lille bar og et soldæk. Du bliver indkvarteret i en af de komfortable kahytter med eget badeværelse, aircondition og vindue.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

På denne tur kan du leje en unisex-cykel med 7 gear eller en elcykel med 8 gear.
Sammen med cyklen udleveres en cykeltaske, cykellås, samt 1 sæt med cykelpumpe og lappegrej pr. kahyt. Ønsker man at medbringe egen cykel, er dette på forespørgsel, da der er begrænset plads ombord. Dette skal bekræftes på forhånd.

Vejr og klima

down v arrow

Amsterdam

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Tog: Man kan tage toget fra Danmark til Amsterdam, det tager ca. 12 timer fra Aarhus. Se mere hos DSB
Når du ankommer til banegården i Amsterdam, er der ca. 15 minutters gang til skibet.

Fly: Flere flyselskaber flyver direkte til Amsterdam. Ankommer du med fly, er der togforbindelser fra lufthavnen til banegården.

Kør selv:
Hvis I ankommer i bil, kan I parkere i parkeringshuset Parking Centrum Oosterdok. Parkeringshuset ligger lige ved siden af banegården og koster ca. 45 € for 24 timer. (Kan ikke bookes på forhånd)

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
       

Uge 31: Startdato 25.07.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 32: Startdato 01.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 33: Startdato 08.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 34: Startdato 15.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 35: Startdato 22.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 28: Startdato 03.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 29: Startdato 10.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 30: Startdato 17.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 31: Startdato 24.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 32: Startdato 31.07.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 33: Startdato 07.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 34: Startdato 14.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 35: Startdato 21.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK

Uge 36: Startdato 28.08.2025 varighed 7 nætter

Fra 7.498,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatninger
 • Helpension (7x morgenmad, 6x madpakker til cykelturen og 7x 3-retters middag)
 • 6x kaffe eller te om eftermiddagen
 • Dagligt møde inden cykelturene
 • International turleder ombord (Engelsk og tysk)
 • Rutevejledninger og kort (1 pr. kahyt)
 • GPX-tracks
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengøring af kahyt, udskiftning af håndklæder og sengetøj efter behov
 • Alle afgifter for havne, broer og sluser

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Danmark
 • Parkeringsafgifter
 • Entreer og udflugter
 • Færgeafgifter
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer ombord

Tillæg:

 • Cykelleje

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser.

Depositummet er ifølge vores standard sats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om SE-Tours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden