INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Istrien - hjertet af Europa

Kroatien | Cykelkrydstogt i Istrien- og Kvarnerbugten | Sværhedsgrad 2-3

Oplev et eventyrligt cykelkrydstogt til øen Cres og Kroatiens grønne hjerte, hvor bølgende landskaber og smukke kystbyer med farverige venetianske huse venter dig.

In stock
Travel Code
KR-106

Det kan du glæde dig til

På denne rejse kan du både se frem til en aktiv og afslappende ferie, hvor du kommer vidt omkring til flere spændende destinationer uden at skulle pakke din kuffert hver dag. Et cykelkrydstogt fungerer nemlig som dit flydende hotel og faste base under hele ferien.

Halvøen Istrien, der ligger mellem Triestebugten og Kvarnerbugten, tilbyder mangfoldige oplevelser i Kroatiens grønne hjerte med mange fine, små stier og veje, som er perfekte til en cykeltur. Cykeletaperne går gennem et alsidigt natursceneri fra bølgende, grønne landskaber, middelhavsvegetation, vinmarker og olivenlunde til den nedlagte gamle jernbanestrækning, Parenzana, gennem fyrreskov og over smukke middelalderbroer.

Uforlignelige kystbyperler som Cres, Porec og Rovinj med hyggelige kroede gader, små torve samt restauranter og caféer. Mange af de pittoreske byer har en rig kulturarv med romerske bygninger og historiske seværdigheder såsom det velbevarede amfiteater i Pula. Du kommer rundt til både kendte og mindre kendte byer, hvor du bl.a. kan beundre de karakteristiske venetianske huse.

Kort

Dagsprogram

Dag 1: Omisalj  – Cres
På den vidunderlige ø Krk, der ligger godt beskyttet i den krystalklare Kvarnerbugt mellem halvøen Istrien og det kroatiske fastland, tager cykelkrydstogtet start fra kystbyen Omisalj. Krk er forbundet med fastlandet via den 1,4 km lange Krk bro, så det er nemt at komme frem til startbyen. Der er check-in på det dejlige krydstogtskib kl. 14. Kort, og herefter stævnes der ud på den første sejlads mod en af de største øer i Kvarnerbugten, Cres, som er dagens endestation. Hvis vejret tillader det, kan du tage en lækker dukkert i det krystalklare hav. Ved aftenstid er der rundtur i den fine, gamle fiskerby Cres, der emmer af venetiansk arkitektur efter venetianerne gjorde byen til deres hovedkvarter i det 15. århundrede.

Dag 2: Cres – Liznjan – Pula, cykling ca. 47 km
Fra morgenstunden af sejler du over den smukkke Kvarnerbugt til Liznjan, der ligger på den sydøstlige side af Istrien. I denne gamle fiskerby med en lille, hyggelig havn er du klar til at drage ud på de første eventyr fra cykelsadlen. Allerede i selve Liznjan kan du se, at du nu befinder dig i et vinområde, for her ligger både vinbarer og vinkældre. Du fortsætter ad stille, små landeveje i det skønne landskab gennem små, idylliske landsbyer til Istriens hovedby Pula, der med en rig historie ligger smukt lige ud til det klare Adriaterhavet. Her har du god tid til at udforske den spændende by, der bærer præg af at have været under romersk herredømme i flere århundreder. Det store imponerende amfiteater, også kaldet Pula Arena, er Kroatiens bedst bevarede monument. Opførelsen startede i år 27 f. Kr., og når du står helt inde i Arenaen, føler du dig hensat til en anden tid og kan nemt forestille dig, hvordan de mægtige riddere kæmpede her. Fra samme tidsalder kan du også opleve det velbevarede, romerske Augustustempel, som var dedikeret til den romerske kejser Augustus. Efter en begivenhedsrig dag kan du træt og mæt falde i søvn under stjernerne på dækket eller i din kahyt i Pula havn.

Dag 3: Pula – Vrsar – Porec, cykling ca. 39 km
Igen lægges der tidligt fra land med kurs mod Vrsar, og under rejsen har du kan du beundre den smukke kyst. Ved kajen i Vrsar, hvor den berømte forfører Casanova gentagne gange opholdt sig, tager dagens cykeltur sin start. Turen går først langs Limski-kanalen længere ind i baglandet til Klostar, som bærer navnet efter stedets gamle kloster. Her holdes en velfortjent pause, hvor det bl.a. er muligt at stille sulten med den lokale, spidstegte pattegris. På jernhesten fortsættes der videre forbi olivenlunde, gennem den uspolerede natur i baglandet nordpå og ud til kystbyen Porec. Cyklen parkeres, og du kan nu lade dig guide rundt til fods i den maleriske og livlige by med farverige venetianske huse, der får de fleste til at knipse med kameraet. Her er noget for enhver smag med caféer, konditorier, barer, restauranter, butikker og gallerier, hvor portrætter af lokale kunstnere udstilles. Du oplever også det eurasiske katedralkompleks i byen med de fine mosaikker, som er en del af UNESCO verdensarv.

Dag 4: Porec –Novigrad – Vrsar, cykling ca. 65 km
Imens du lader op til turens længste cykeletape med en god morgenmad, sejles der videre nordpå langs Istriens vestkyst til Novigrad, som blot ligger 25 km fra den slovenske grænse. Novigrad er kendt for sine velbevarede bymure som du straks bemærker ved ankomsten, da de grænser helt ud til havet. Du befinder dig nu i Mirna bugten, og den lille kystby byder dig velkommen med smalle gader, små torve, rester af gamle tårne fra middelalderen samt farverige venetianske huse. Herfra sætter du dig i sadlen og er klar til at lade dig beruse af de uendelige vinmarker og olivenlunde på vej til den maleriske by Buje. Buje kaldes også Istriens vagtpost, da den ligger smukt på en grøn bakketop og troner med sin fine panoramaudsigt ud over det frodige landskab. Du fortsætter på Parenzana ruten, hvor du cykler på en nedlagt jernbanestrækning over flotte gamle middelalderbroer og gennem grøn fyrreskov. Fremme i kunsterbyen Groznjan er der tid til at dvæle lidt ved nogle af de mange små gallerier, der ligger gemt rundt omkring i de små gyder i hyggelige, gamle stenhuse. Efter en velfortjent pause cykler du videre gennem små landsbyer i det frodige landskab og ud til kysten og Vrsar, hvor natten tilbringes i den beskyttede havn.

Dag 5: Rovinj, cykling ca. 17 km
Efter en kort sejltur ned langs kysten til den livlige havn Rovinj er du klar til at sætte dig i sadlen og tage hul på dages korte cykeletape, der starter langs kystpromenaden og fortsætter rundt i yderkanten af Rovinj. Inden du returnerer til skibet, kan du sagtens nå en dejlig svømmetur. Om eftermiddagen er der rundtur i den pittoreske, gamle, bilfri bydel med toppede brosten. Her får du et klart indtryk af, at man har forsøgt at klemme så mange bygninger ind som muligt på den sparsomme plads på den lille halvø, hvilket giver en helt særlig charme. Kronen på værket er den smukke, hvide kirke på toppen af halvøen – ikke underligt, at mange kunstnere gennem tiden har været tiltrukket af byen. Rundt omkring kan du opleve deres kunst på små gallerier. Tilbage ombord kan du slappe af med en forfriskning og nyde den smukke solnedgang med udsigt til de mange lokale fiskerbåde, der vugger i havnen.

Dag 6: Rovinj – Fazana – Rabac, cykling ca. 35 km
I dag cykles der sydpå langs kysten primært ad naturstier og gennem skovstykker til den mere lokale og uberørte kystby Fazana. Her leves et mere stille liv blandt de smukke facader i den røde, gule og blå farveskala. Dit flydende hotel venter på dig i den rolige havn med den smukke havnepromenade. Mens du læner dig tilbage og tager dig et velfortjent hvil med en kølig forfriskning på udsigtsdækket, sejles der videre sydover forbi den istriske halvøs sydspids og op langs den mindre kendte østside, der ligger i Kvarnerbugten. Her ligger næste stop, kystbyen Rabac, som især er kendt for sine store strande og krystalklart hav. Gå på opdagelse i den lille fiskerby og sæt dig f.eks. på en restaurant, hvor du kan forkæle din smagsløg med den meget smagfulde og populære istriske ret, fuzi s tartufima, som er pasta med hvid istrisk trøffel.

Dag 7: Rabac – Omisalj, cykling ca. 37 km
Turen sidste cykeletape afsluttes med manér, hvor der startes med en længere opstigning, men dine anstrengelser belønnes, når du kommer til den funklende juvel på toppen: landsbyen Labin. Herfra kan du i kaffepausen nyde panoramaudsigten over Rabac og det azurblå hav i Kvarnerbugten. Den gamle bydel er særdeles idyllisk og helt særlig med sine krogede gader og små pladser med de typiske farvestrålende venetianske middelalderhuse. Du fortsætter i det fortryllende bagland gennem flere små landsbyer i det bølgende, grønne landskab og tilbage til Rabac. Til søs igen kan du mærke den behagelige milde vind i Kvarnerbugten på den sidste eftermiddagssejlads tilbage til Omisalj. Turen afrundes her på den sidste aften i godt selskab med dine medrejsende og besætningen til en dejlig festmiddag.

Dag 8: Omisalj
Efter morgenmaden forlades skibet senest kl. 9 og du er nu tanket op med en masse dejlige oplevelser og uforglemmelige billeder på din nethinde

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Indkvartering

Den charmerende motorsejler, Linda , blev ombygget specielt til øhop krydstogter i 2006. Linda har 14 kahytter (8-9 m2), som er træbeklædte og udstyrede med en dobbeltseng (140 x 200 cm) eller 2 enkeltsenge (2 x 80 cm), aircondition, hårtørrer og et badeværelse. 11 kahytter er beliggende over dæk med vindue, og 3 kahytter er under dæk med koøje.

Sværhedsgrad 2-3

Rejsen er for alle. Hvis du vil have det fulde udbytte af cykeletaperne, der når op på 50 km, bør du være vant til at cykle og have en almindelig god grundform. Det daglige antal højdemeter, der skal forceres, svinger fra 200 til 800.

Hovedparten af cykelturene er på asfalt i bakket terræn, mens resten af strækningerne er på gode skov- eller grusstier.

En engelsktalende cykelguide følger med ud på alle cykelturene, og der cykles i et komfortabelt tempo, som sættes efter deltagerne på almindelige cykler, så hvis du er på elcykel, kan du forvente et ekstra pusterum indimellem. Det er altid tilladt at stå af cyklen undervejs og trække lidt, hvis du har brug for det.

Cykel og cykeludstyr

Du kan leje en hybrid-cykel med 21 gear inkl. bagtaske og vandflaskeholder. Cyklerne er gearet og udstyret til kørsel på veje, der visse steder byder på stejlere passager og ujævnt underlag. Der kan også lejes elcykler og børnecykler fra 130 cm højde. Cykelforsikring mod skader og tyveri kan tegnes ombord. Alternativt kan du medbringe egen cykel, det er dog ikke muligt at medbringe egen elcykel. Cykelhjelm er obligatorisk. Det anbefales at medbringe cykelhjelm hjemmefra.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Du kan flyve til Rijeka eller Zagreb. Omisalj ligger kun 4 km fra Rijeka lufthavn og 168 km fra Zagreb lufthavn.

Der kan bestilles fællestransfer på turens start- og slutdag fra Zagreb centrum eller lufthavn til/fra Omisalj. På startdagen er der afgang fra Zagreb til Omisalj centrum kl. 11.30 og kl. 12.15 fra Zagreb lufthavn. Retur på slutdagen fra Omisalj kl. 8 mod Zagreb centrum og lufthavn. Nærmere information om dette formidles i afrejseinformation, som tilsendes inden afrejse.

Kør selv:
Der kan bestilles parkering i Omisalj. Der skal bestilles hjemmefra og det afregnes lokalt.

Vejr og Klima

Porec klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 25: Startdato 16.06.2023 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 28: Startdato 07.07.2023 varighed 7 nætter

Fra 8.598,- DKK

Uge 30: Startdato 21.07.2023 varighed 7 nætter

Fra 8.598,- DKK

Uge 32: Startdato 04.08.2023 varighed 7 nætter

Fra 8.598,- DKK

Uge 34: Startdato 18.08.2023 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 36: Startdato 01.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 8.998,- DKK

Uge 38: Startdato 15.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 8.598,- DKK

Uge 40: Startdato 29.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 8.598,- DKK
Praktiske Informationer

OBS:
Alle kahytter er på forespørgsel. Vi anbefaler derfor at du booker turen hos os, og afventer bekræftelse på turen, før du arrangerer transport fra Danmark til destinationen.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatning i kahyt
 • 2 x helpension, 5 x halvpension (mulighed for picnic til frokost)
 • Guidede cykelture og sightseeing 
 • Engelsktalende cykelguide
 • Oversigtskort over dagens cykeltur (ombord)
 • Sengelinned og håndklæder
 • Turistskat

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge til besætning og guide
 • Flaskevand og drikkevarer om bord (betales ombord)
 • Øvrige drikkevarer og måltider
 • Transport fra Danmark til Omisalj t/r
 • Entré til seværdigheder

Mulige tilkøb (se prisen under "Bestil")

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Transfer mellem Zagreb lufthavn og Omisalj havn: bookes hjemmefra
 • Forsikring mod tyveri og skade på cykel/elcykel
 • Parkeringsplads i Omisalj

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Island Hopping, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Island Hopping. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden