VÆLG FERIETYPE
VÆLG REJSEFORM
VÆLG UGE
VÆLG REJSEMÅL

Cykelkrydstogt

Cykelkrydstogt på Europas floder

Bo på et flydende hotel og tilbring dagene på cykel i smukke landskaber.

Tag med på et af vores cykelkrydstogter rundt i Europa. Der er mange destinationer at vælge imellem - Heriblandt Belgien med de mange specialiteter, Holland med nemme og flade strækninger, Kroatien med et bjergrigt landskab, Tyrkiet med små hyggelige landsbyer, Østrig og smukke Donau, Frankrig med deres mange vinmarker, Italien med Venedig som et af flere højdepunkter, Tjekkiet med masser af sightseeings og Tyskland med utallige smukke floder og kanaler. 

Mulighederne er mange, og mulighederne stopper ikke kun ved én destination. På flere af vores krydstogter hos Ruby Rejser har du muligheden for at kombinere flere destinationer på en og samme rejse. 

På et cykelkrydstogt får du muligheden for at kombinere en bådferie med en cykelferie. På de fleste ture rejser du rundt på et flodkrydstogt i Europa, hvor du lægger til ved forskellige havne langs de floder, skibet sejler på. Undervejs på rejsen har du altså muligheden for at cykle rundt og opleve, hvad destinationen har at byde på. Hver cykelrejse har sit eget program planlagt, og vi lover dig, at du ikke kommer til at kede dig!

Har du altid haft en drøm om at prøve at sejle med et krydstogt, men din anden drøm er også cykelrejser i sig selv - så har du nu chancen for at få alle dine ønsker opfyldt! Kom med os ud og oplev verden, hvor du på din cykel kommer langt omkring, men hvor du på din cykel kombineret med et krydstogt kommer endnu længere omkring.

Oplev de forskellige destinationer her og bliv klogere på, hvilke krydstogter der involverer hvilke destinationer:  

● Belgien ● Tyrkiet ● Italien
● Holland ● Østrig ● Tjekkiet
● Kroatien ● Frankrig ● Tyskland 

Læs mere
Se vores udvalg herunder
View as Grid List

Items 21-30 of 31

Side
per side
Cykelkrydstogt i cykelnationen som ikke overgås af noget andet land i Europa

Sydruten med MS Sir Winston går igennem Hollands smukke landskaber, små hyggelige kanaler, forbi vindmøller, gennem kulturbyer og duftende, farverige blomstermarker.

 • 26 afrejser
 • 7 nætter
 • Kør selv
Fra 3.798,- DKK
Cykelkrydstogt gennem det flade Holland og Flandern

To af Europas flotte kulturbyer, Amsterdam og Brügge krydret med daglige cykelture i cykellandet Holland og franskpræget charme i Flandern med de gamle byer som bl.a. Gent og Brügge. Det klassiske skib MS Fluvius er dit flydende hotel. Med cykelguide. 


 • 24 afrejser
 • 7 nætter
 • Kør selv
Fra 7.298,- DKK
Pioner-eventyr i bugterne omkring Marmaris i Tyrkiet

En spændende pionertur til Tyrkiet, hvor du vil udforske landets skønne landskaber, tyrkisblå hav og små øer på cykel og til vands. På turen fra Marmaris til Datca bor du på en dejlig 4-5 stjernet yacht. 

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • Fly fra København
Pris på forespørg
Cykelkrydstogt med 4-stjernede MS Arlene – Gruppetur

Oplev de tre skønne hovedstæder Bratislava, Budapest og Wien på dette populære cykelkrydstogt langs Donau. Undervejs cykler og sejler du gennem både Tyskland, Slovakiet, Ungarn og Østrig.

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • Fly fra CPH eller Billund
Pris på forespørg
Cykelkrydstogt i det nordlige Holland med MS Serena – Gruppetur

Et nemt cykelkrydstogt, hvor du cykler på helt fantastiske cykelstier, gennem utrolig smuk natur og gamle fiskerbyer, der får dig til at føle dig på et frilandsmuseum. Rejsen er med dansk turleder.

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • Kør selv
Pris på forespørg
Cykelkrydstogt i det nordlige Italien

Oplev Po-flodens imponerende delta mellem Venedig og Mantova, og bo midt i Venedigs lagune ombord på båden Vita Pugna. 
Rejsen er inkl. fly, transfer og engelsktalende cykelguide. 

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • Fly fra København
Pris på forespørg
Cykelkrydstogt fra Paris til Montargis eller omvendt

Flot rejse tilbage i tiden med smukke landskaber foreviget af lokale og tilrejsende kunstnere gennem århundreder. 
Med engelsktalende cykelguide. 

 • 7 afrejser
 • 7 nætter
 • Kør selv
Fra 9.898,- DKK
Cykelkrydstogt i Tyskland og Holland med MS Arkona

Nyd en herlig og oplevelsesrig cykelferie med båden MS Arkona som dit flydende hotel. Undervejs kommer du gennem den smukke natur i Tyskland og Holland, og oplever UNESCO verdens kulturarv.

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • Kør selv
Pris på forespørg
Cykelkrydstogt med fly og dansk rejseleder

Skøn gruppetur med fly og bustransfer, sejlads på Mosel og Saar, let cykling og dejlig hotelbåd med højt serviceniveau. Afslapning på soldækket og socialt samvær på MS Patria.
Inklusiv fly og dansk rejseleder.

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • Fly fra København
Pris på forespørg
Cykelkrydstogt i naturskønne Kroatien

Ø-hop på cykel på de Dalmatiske øer i det sydlige Kroatiske øhav.
International gruppe med engelsktalende turleder. 

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • Kør selv
Pris på forespørg

Cykelkrydstogt som koncept 

På et cykelkrydstogt bor man hele ugen ombord på en båd og cykler om dagen.  
De fleste ture er 8 dage med på- og afmønstring om lørdagen (enkelte ture søndag eller mandag). Vil du være afsted i 15 dage kan to forskellige ture kobles sammen på Rhinen. 
Nogle ture er skiftevis fra A til B og B til A. Andre ture starter og slutter samme sted. 

Hvorfor vælge et cykelkrydstogt frem for at cykle fra hotel til hotel? 

Man bor i samme kahyt på hele turen og skal ikke pakke ind og ud hver dag.
Nemt at tage en fridag fra cyklingen og i stedet nyde landskaberne fra soldækket.

De fleste ture er med helpension, så man skal ikke forholde sig til valg af restaurant.

Hvordan vælger man det rette cykelkrydstogt?

Der er forskel på hvilke prioriteringer man har, og hvad der er det rette cykelkrydstogt for den enkelte gæst. Nogle vælger ud fra omådet, sværhedsgraden eller båden. 
De fleste cykelkrydstogter langs floderne er meget nemme i fladt terræn og med relativt korte etaper. Andre cykelkrydstogter går ind i landet fra floderne i mere bakket terræn, mens turene i Kroatien er i mere bjergrigt terræn. 

Sværhedsgrader

1: Nemt terræn med få bakker (som i Danmark). Dagsetaper på 30-50 km (dog kan en enkelt dagetape på 60 km forekomme). Kan klares af alle med lyst til at cykle.
2: Lettere bakker. Almindelig god kondition og lav gearing anbefales. 
3: Lettere og middelsvære bakker. Rimelig kondition og lav gearing anbefales.
4: Krævende bakker. God kondition anbefales.
5: Meget krævende etaper. God kondition er en nødvendighed.

Sværhedsgraden vil ofte være en kombination af turens længde og hvor mange, hvor stejle og hvor lange bakker, der skal forceres. Ved nogle ture står de dagligt kørte højdemeter angivet. Dette kan gøre sammenligning af turene nemmere.

Cykelkrydstogt, Donau Cykelkrodstogt, cykler, natur Cykelkrydstogt, Bratislava, flod

Cykler

På alle ture kan man vælge mellem almindelig cykel og elcykel. Cykeltyper og antal gear varierer fra tur til tur. Nogle cykler er med fodbremse og en håndbremse, og andre cykler er kun med håndbremser. 
Elcykler findes i begrænset omfang og skal bestilles i god tid. 
På nogle rejser er det også muligt at medbringe egen cykel efter aftale, hvis der er plads på båden.  

Valg af båd

Der er små både med ca. 20 gæster ombord og større både med 100-150 gæster ombord. Der er nye både og ældre både. Fællesnævneren er et højt serviceniveau. Uanset størrelsen på båden vil det give dig en fornemmelse af en flodferie og en sejlferie, hvilket bidrager til helhedsoplevelsen af din ferie.

Hvordan finder jeg vej?

De fleste cykelkrydstogter er selv-guidede. Dvs. man får udleveret kortmateriale og rutebeskrivelser (om bord). Dette materiale er som regel på engelsk – kan på mange både også fås på tysk.
Hver dag vil bådens turleder lave en briefing og forklare om næste dags cykeltur.

På nogle både er bådens turleder også cykelguide og følger med ud på ruten og viser vej og fortæller om seværdigheder. På de fleste ture er dette inkluderet i prisen. Se turene i Frankrig, Italien og Kroatien. Cykelguiden taler engelsk (og måske tysk).

På udvalgte afgange laver vi gruppeture med dansk turleder. Enten har vi chartret hele båden eller købt et antal kahytter på en international afgang med deltagere fra hele verden. Vores danske turleder følger med ud på ruten, og man kan vælge at følges med turlederen eller cykle på egen hånd i mindre grupper eller alene. Vores turleder er ikke lokalguide i traditionel forstand, så han/hun fortæller ikke nødvendigvis om seværdigheder undervejs.

Hvornår skal jeg booke?   

 Cykelkrydstogter er utroligt populære, og især oversøiske gæster booker i vældigt god tid. Derfor bliver mange afgange tidligt udsolgt. Især hvis I er flere, der rejser sammen, eller I er låst fast af fastlagte ferieuger, anbefaler vi at booke i rigtigt god tid. Dvs. i løbet af efteråret, hvis I vil afsted den efterfølgende sæson, som løber fra april til oktober.

Fly eller kør selv

På flere af vores rejser indgår flyrejsen som en del af en samlet rejsepakke. På nogle rejser skal du i stedet selv sørge for transport til og fra krydstogtet - Her kan du selv bestemme, om det giver bedst mening for dig at booke fly eller selv køre til destinationen. Læs mere om alle de praktiske informationer under hver enkelt rejse.