Loading...

VÆLG FERIETYPE
VÆLG REJSEFORM
VÆLG UGE
VÆLG REJSEMÅL

Cykelkrydstogt

Cykelkrydstogt på Europas frodige floder

Bo på et flydende hotel, der funger som din faste base og fragter dig i land udvalgte steder, så du har mulighed for at udforske de omkringliggende landskaber fra cykelsadlen.

Tag med på et af vores dejlige cykelkrydstogter rundt i Europa, hvor du kommer til at nyde både betagende udsigter fra båden og cyklen. Der er mange destinationer at vælge imellem. Oplev blandt andet Belgien med de mange gastronomiske specialiteter, Holland med nemme og flade strækninger, Kroatien med et bjergrigt landskab, Østrig med den smukke Donau-flod, Frankrig med de mange vinmarker, Italien med Venedig som et af flere højdepunkter, Tjekkiet med masser af sightseeings og Tyskland med utallige smukke floder og kanaler. 

Mulighederne er mange, og de stopper ikke ved én destination. På flere af Ruby Rejsers krydstogter kan du kombinere flere destinationer på én og samme rejse. Kom med os ud og oplev verden!

På et cykelkrydstogt får du muligheden for at kombinere en bådferie med en cykelferie. På de fleste ture rejser du rundt på et flodkrydstogt i Europa, hvor du lægger til ved forskellige havne langs de floder, skibet sejler på. Undervejs på rejsen har du altså muligheden for at cykle rundt og opleve, hvad flodområderne har at byde på. På en cykel kan man komme langt omkring, men når du kombinerer cykelturene med sejlads, kommer du endnu længere rundt. Hver cykelrejse har sit eget program planlagt, og vi lover dig, at du ikke kommer til at kede dig!

Har du altid haft en drøm om at prøve at sejle med et krydstogt, men kunne du godt tænke dig at kombinere krydstogtets bekvemmeligheder med noget aktivt? Så er et cykelkrydstogt den oplagte rejseform til din næste ferie.

 

Læs mere
Se vores udvalg herunder
View as Grid List

Items 21-30 of 34

Side
per side
Cykelkrydstogt i naturskønne Kroatien

Øhop på cykel på de Dalmatiske øer i det sydlige Kroatiske øhav.
International gruppe med engelsktalende cykelguide.

 • 26 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.798,- DKK
På cykel og med hotelbåd i Tjekkiet

Oplev den gyldne stad Prag, og cykel langs floderne Vltava og Elben. Dette skønne cykelkrydstogt starter og slutter i Prag.

 • 12 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 5.698,- DKK
Cykelkrydstogt i Tyskland fra Koblenz til Saarburg

Oplev den pragtfulde Moseldal ombord på hotel-flodbåden MS Patria. Frisk luft, let cykling, grønklædte, stejle vinbjerge og herlig stemning ombord. Turen starter i Koblenz og slutter i Saarburg.

 • 8 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 3.798,- DKK
Cykelkrydstogt med MS Olympia

MS Olympia sejler på Rhinen gennem både den franske og tyske del af Alsace, Strasbourg-Mainz og Mainz-Strasbourg. 

 • 4 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 7.298,- DKK
Cykelkrydstogt i Kroatien med dansk turleder

Tag med på et smukt cykelkrydstogt med øhop og opdagelse i Kroatiens turkisblå hav. Du besøger de ufatteligt skønne øer i Kvarnerbugten og har dansk cykelguide med undervejs.

 • 1 afrejse
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 11.998,- DKK
Besøg Østrig, Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Serbien

En forrygende ferie-cocktail med sejlads ombord på MV Carissima. Du cykler gennem 5 lande og 4 hovedstæder i Puszta, Balkan og paprika-området og imponeres af dramatisk natur undervejs. 

 • 5 afrejser
 • 14 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 11.398,- DKK
Cykelkrydstogt: Passau - Bratislava - Budapest - Wien - Passau

Oplev højdepunkterne langs Donau på et dejligt hotelskib. Nyd de vidunderlige landskaber og de 3 skønne hovedstæder: Bratislava, Budapest og Wien.

 • 27 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 5.398,- DKK
Cykelkrydstogt på Donau, Passau - Wien - Passau

Dette er den flotteste strækning af Donau med smuk natur og hyggelige landsbyer. Gode bilfri cykelstier. Under opholdet bor du på et skønt sejlende hotel.

 • 10 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 4.598,- DKK
Cykelkrydstogt i Tyskland med MS Patria

Rhinen med den berømte Loreleyklippe og vinbyerne Rüdesheim, Heidelberg og Nierstein. Traktorkørsel i vinbjergene med vinsmagning som en ekstra oplevelse.

 • 6 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.898,- DKK
Cykelkrydstogt i Tyskland og Holland med MS Olympia

Nyd en herlig og oplevelsesrig cykelferie med båden MS Olympia som dit flydende hotel. Undervejs kommer du gennem den smukke natur i Tyskland og Holland, og oplever UNESCO verdens kulturarv.

 • 3 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 7.298,- DKK

Hvad er et cykelkrydstogt?

På et cykelkrydstogt bor du hele ferien ombord på en dejlig båd og cykler om dagen. Du har altså en fast base, men har samtidig friheden til at opleve rejsedestinationen på nært hold.

Nogle ture er skiftevis fra A til B og B til A, mens andre ture starter og slutter samme sted. 

Hvorfor vælge et cykelkrydstogt frem for at cykle fra hotel til hotel? 

Der er flere gode grunde til, at du skal kaste blikket efter et cykelkrydstogt. Her får du 3 af slagsen:

 1. Du bor i samme kahyt på hele turen, hvilket betyder, at du ikke skal pakke ind og ud hver dag.
 2. Er stængerne lidt trætte efter gårsdagens "etape"? På et cykelkrydstogt er det nemt at tage en fridag fra cyklingen og i stedet nyde landskaberne fra soldækket ombord på båden.
 3. De fleste ture er med helpension, så du skal ikke forholde dig til valg af restaurant.

Hvis du ikke er overbevist om, at et cykelkrydstogt er noget for dig, skal du ikke fortvivle. Hos Ruby Rejser tilbyder vi også cykelferier, hvor du ikke er indlogeret på gyngende grund. Nogle af vores cykelferier går til de samme lande og områder som cykelkrydstogterne. Her kan vi blandt andet fremhæve charmerende Østrig, det mangfoldige Frankrig og Italien med alle dets fristelser.

Hvordan vælger man det rette cykelkrydstogt?

Der er forskel på, hvilke prioriteringer man har, og hvad der er det rette cykelkrydstogt for den enkelte gæst. Nogle vælger ud fra omådet, mens andre fokuserer mere på sværhedsgraden eller båden.

De fleste cykelkrydstogter langs floderne er meget nemme i fladt terræn og med relativt korte etaper. Andre cykelkrydstogter går ind i landet fra floderne i mere bakket terræn, mens turene i Kroatien til tider byder på mere bjergrige ruter.

Sværhedsgrader

For at hjælpe dig har vi opdelt vores cykelkrydstogter ud fra følgende vejledende sværhedsgrader:

 1. Nemt terræn med få bakker (som i Danmark). Dagsetaper på 30-50 km (dog kan en enkelt dagetape på 60 km forekomme). Kan klares af alle med lyst til at cykle.
 2. Lettere bakker. Almindelig god kondition og lav gearing anbefales. 
 3. Lettere og middelsvære bakker. Rimelig kondition og lav gearing anbefales.
 4. Krævende bakker. God kondition anbefales.
 5. Meget krævende etaper. God kondition er en nødvendighed.

Sværhedsgraden vil ofte være en kombination af turens længde og hvor mange, hvor stejle og hvor lange bakker, der skal forceres. Ved nogle rejser står de dagligt kørte højdemeter angivet. Dette kan gøre sammenligningen af rejserne nemmere.

Cykelkrydstogt, Donau Cykelkrodstogt, cykler, natur Cykelkrydstogt, Bratislava, flod

Hvilken cykel skal jeg køre på?

På alle cykelkrydstogter kan du vælge mellem en almindelig cykel og elcykel. Cykeltyperne og antallet af gear varierer fra tur til tur. Nogle cykler er med fodbremse og en håndbremse, og andre cykler er kun med håndbremser. Elcykler findes i begrænset omfang og skal derfor bestilles i god tid. På nogle rejser er det også muligt at medbringe egen cykel efter aftale, hvis der er plads på båden.  

Hvilken båd skal jeg vælge?

Der findes både små både med ca. 20 gæster ombord og større både med 100-150 gæster ombord. Der er nye både og ældre både. Fællesnævneren er et højt serviceniveau. Uanset størrelsen på båden vil helhedsoplevelsen blive af den mest naturskønne kaliber.

Hvordan finder jeg vej?

De fleste cykelkrydstogter er selv-guidede. Det betyder, at du får udleveret kortmateriale og rutebeskrivelser, når du kommer ombord på båden. Dette materiale er som regel på engelsk, men på mange både kan det også fås på tysk.
Hver dag vil bådens turleder lave en briefing og forklare om næste dags cykeltur.

På nogle cykelkrydstogter er bådens turleder også cykelguide og følger med ud på ruten og viser vej og fortæller om seværdigheder. På de fleste ture er dette inkluderet i prisen. Cykelguiden vil i mange tilfælde være engelsktalende, men i nogle tilfælde taler guiden også tysk.

På udvalgte afgange laver vi gruppeture med dansk turleder. Enten har vi chartret hele båden, eller også har vi købt et antal kahytter på en international afgang med deltagere fra hele verden. Vores danske turleder følger med ud på ruten, og man kan vælge at følges med turlederen eller cykle på egen hånd i mindre grupper eller alene. Vores turleder er ikke lokalguide i traditionel forstand, så han/hun fortæller ikke nødvendigvis om seværdigheder undervejs.

Hvornår skal jeg booke?   

Cykelkrydstogter er utroligt populære, og især oversøiske gæster booker i vældig god tid. Derfor bliver mange afgange tidligt udsolgt. Især hvis I er flere, der rejser sammen, eller I er låst fast af fastlagte ferieuger, anbefaler vi, at I booker i rigtig god tid. Det vil sige, at I gerne skal booke i løbet af efteråret, hvis I vil afsted den efterfølgende sæson, som løber fra april til oktober.

Fly eller kør selv?

På flere af vores rejser indgår flyrejsen som en del af en samlet rejsepakke. På nogle rejser skal du i stedet selv sørge for transport til og fra krydstogtet. Her kan du selv bestemme, om det giver bedst mening for dig at booke fly eller selv køre til destinationen. Læs mere om alle de praktiske informationer under hver enkelt rejse.