VÆLG FERIETYPE
VÆLG REJSEFORM
VÆLG UGE
VÆLG REJSEMÅL

Vandreferie

Aktive vandreferier i Europa

Ønsker du at komme på en aktiv ferie, hvor du udover motion får uforglemmelige naturoplevelser og et indgående kendskab til din destination? Vandreferien bringer dig i zen og helt tæt på naturen.

Den velkendte, taktfaste knasen af grus under støvlesålerne forstummer for første gang. Du stopper op ved en rislende bjergbæk og indånder den tynde, rene luft. Panden er fugtig af sved, som du tørrer væk, inden du sætter dig på en klippeblok ved bækken og skuer ud over landskabet. Du behøver ikke ord for at beskrive udsigten, for kollagen af græs- og blomsterklædte bjergsider vil for altid være indprentet på din nethinde. Dit hjerte får blodet til at strømme ud i dine muskler, som er aktive og spændte efter to timers vandring op mod naturens storslåede og majestætiske trone.

Mens du fylder feltflasken med drikkeklart kildevand, dukker en stenbuk op på et klippeplateau og varmer sig i solens morgenstråler. Du får et anerkendende og inviterende nik med hovedet fra bjergets konge, inden han vender sig og forsvinder ad den sti, som du om lidt fortsætter videre på. Du rejser dig og retter på den lille tætpakkede vandrerygsæk, inden du tager første skridt mod det næste stræk, rejsens slutdestination.

Kan du se dig selv i denne scene, og ønsker du at komme på en aktiv ferie, hvor du samtidig får uforglemmelige naturoplevelser og et indgående kendskab til din destination? Så gå på opdagelse i Ruby Rejsers store udvalg af vandreferier. Vi hjæler dig gerne på en vandreferie ved de endeløse vinmarker i Italien, på frodige Azorerne eller ad pilgrimsruterne på Caminoen.

 

Læs mere
Se et udvalg af vores rejser herunder
Side
per side
I Van Goghs fodspor gennem Frankrigs skønneste landskaber

I Sydfrankrigs østlige hjørne, hvor Rhônefloden snor sig gennem lavendelmarkerne og olivenlundene, har et utal af kunstnere fundet inspiration i de smukke landskaber og sandfarvede middelalderbyer. 

 • 7 afrejser
 • 6 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 5.998,- DKK
Vandreferie på egen hånd på Istrienhalvøen – Kroatien

Oplev Kroatiens ubestridte ferieparadis, Istrien, til fods. Frodig natur, vinmarker, oliventræer og historiske middelalderbyer er blot lidt af det, du oplever på turen fra Buje i vest til Lovran i øst.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.698,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Frankrig

Find vandrestøvlerne frem og tag med på en pragtfuld vandreferie på egen hånd i Sydfrankrig, hvor du bl.a. kan opleve skøn natur, historiske byer og smagfulde vine. Mere fantastisk bliver det ikke!

 • Individuel afrejsedag
 • 5 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 4.498,- DKK
Frankrig - Vandreferie på egen hånd

Fantastisk og kontrastfyldt vandreferie som du kan tilføje til dine eventyr. Fra de spektakulære franske alpers bagland og maleriske landsbyer til rivieraens gyldne strande og pulserende feriebyer. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 7.998,- DKK
Spanien - vandreferie på egen hånd

Kom med på en unik vandreferie til de to smukke øer Tenerife og El Hierro. Oplev spektakulær natur og utrolige udsigter, når de vulkanske landskaber udfolder sig for dine fødder.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 8.998,- DKK
Irland - Vandreferie på egen hånd

Tag vandrestøvlerne på og glæd dig til en fantastisk vandretur ad Great Western Way. Oplev de dramatiske klipper, uspolerede øer og pragtfulde, grønne landskaber, som Irland bærer præg af.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 7.398,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Tyskland

Oplev den berømte rute, Harzen Witches Trail, hvor du kommer forbi bjerget Bloksbjerg. Det er her, vi sender hekse ned hvert år til Sankt hans. Turen ender i UNESCO’s verdensarvsby, Quedlinburg. 

 • Individuel afrejsedag
 • 6 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 4.898,- DKK
Portugal - Vandreferie på egen hånd

Glæd dig til at opleve alt fra lokale vingårde til fænomenale landskaber, når vandreturen går til en af Portugals fantastiske vinregioner. Gå ikke glip af denne kulturelle tur!

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 8.198,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Spanien

Vulkansk landskab, panoramaudsigter og nydelige vandreruter. Sæt kurs mod Lanzarote og La Graciosa, to af de smukke øer, beliggende mod nord i den kanariske ø-gruppe i Atlanterhavet.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 5.998,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Spanien

Snør vandrestøvlerne og begiv dig ud på 6 skønne vandreruter på den unikke ø, La Gomera, der byder på naturskønne omgivelser, henrivende udsigter og idylliske landsbyer.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 5.198,- DKK

                 

Vandreferier for alle

Vi har vandreferier for alle – uanset niveau og præferencer! Med varierende længder og varighed vil sværhedsgraden være forskellig fra tur til tur, og vi tilbyder med sikkerhed vandreferier, der kan tilfredsstille alle lige fra begynderen til den øvede vandreveteran.

Omdrejningspunktet på vores vandreferier er altid de helt store og smukke naturoplevelser, som i samspil med en hyggelig base og et godt fællesskab skaber det bedste grundlag for en ideel ferieoplevelse. Derudover er det altid vigtigt for os med et tæt samarbejde med de lokale, så dit ferieophold bliver mere autentisk og nærværende.

Som en lille hjælp til vandreferien giver vi dig her vores 5 bedste råd, som bidrager til, at din vandreferie bliver en succes:

 1. Hav nogle kilometer i benene – med overskud bliver oplevelserne bare bedre.
 2. Dine fødder er alfa og omega – sørg for at have fodtøjet i orden, og du vil takke dig selv senere.
 3. Lag på lag er vejen frem – på denne måde kan du vandre komfortabelt i løbet af dagen.
 4. Har du tænkt på vandrestave? Vandrestave aflaster knæ og led og minimerer risiko for skader.
 5. Uden mad og drikke duer helten ikke – sørg for at have rigeligt med væske og snacks ved hånden.

Hvis du er i tvivl om, hvad der skal pakkes har vi en vejledende pakkeliste.

Vandreferie Vandreferie i Cinque Terre Sommer i Umbrien

Du får de bedste vandreferier hos os

Hos Ruby Rejser gør vi altid alt, hvad vi kan for at give vores gæster den bedst mulige vandreoplevelse.

Det betyder, at vi tilbyder forskellige former for vandreferier. Prøv bl.a. vores individuelle rejser, hvor vi skaber rammerne for dig, der gerne vil gå selv og opleve destinationen på egen hånd. Du kan også kaste dig over vores gruppevandreferier, der er for dig, som er mere til fællesskab og socialt samvær. Her styrer vores erfarne vandreledere gruppen gennem spændende vandredage med historier og anekdoter om områderne, vi kommer forbi. Her kan du glæde dig til at dele vandreoplevelserne med ligesindede, der også holder af at trække i vandrestøvlerne og begive sig ud i den friske luft.

Vi har utallige muligheder for vandrerejser, og du kan både komme med til smukke sætere i Østrig, langs Rhinen i Tyskland, til charmerende landsbyer i Frankrig, gennem storslåede vulkanlandskaber på De Kanariske Øer, på skønne vandreture i dejlige Danmark og meget meget mere.

 

Gruppevandreferie

På vores gruppevandreferier er fællesskabsfølelsen og det sociale i højsædet, og en god gruppedynamik kan gøre en god ferie til en fantastisk ferie. Når det er sagt, er der dog ingen regler for, hvor meget og hvor tit, du skal deltage i de fælles aktiviteter undervejs. Selvom det er en grupperejse, er der altid mulighed for at tage nogle stunder for sig selv, og der er plads til alle på vores grupperejser – hvad end du rejser med andre eller alene.

På vores gruppevandreture sørger vi for fly- eller togtransport fra Danmark tur/retur og transfer til/fra vores endelige destination. Her bliver du på vores rejser altid mødt af vores egne danske rejseledere, som er lokalt kendte og kan være behjælpelige med at besvare spørgsmål knyttet til vandring og omgivelserne.


Kort om gruppevandring

- Vi arrangerer transport fra Danmark tur/retur til destinationen

- Vi har samarbejde med hyggelige, lokale hoteller på destinationerne

- Vi sørger for planlagte og veltrådte vandreruter ledt af vores egne vandreledere

- Vi arrangerer lokal transport i forbindelse med turen

- Vi sender en dygtig og erfaren rejseleder med, der koordinerer og guider på turene

- Gruppevandreferier er for alle, og de er ideelle for dig, der rejser alene og ønsker, at fællesskabet er i fokus

Hvad du kan forvente dig af en ægte gruppevandredag?

Dagen starter med et solidt morgenmåltid, der ligger bunden for en god dag på stierne. Vi holder jævnligt pauser for at få pusten, nyde udsigten og måske smage lidt på de medbragte snacks i dagsrygsækken eller lokale delikasser, som vi falder over på vejen. Find dit eget tempo og en god rytme, der passer dig. På denne måde får du den bedste oplevelse, og vi mødes altid til pauserne, så gruppen samles igen. Vores vandreledere kender de bedste frokoststeder, så vi holder en længere frokostpause sammen. Dagen afsluttes tilbage på hotellet med fælleshygge.

 

 

Vandregruppe i Mols Bjerge Smuk dal på La Palma Vandrer i Tyskland langs Rhinen

 

Vandreferie på egen hånd

På vores individuelle vandreture sætter vi rammerne for ferien, men hvordan dagene udfyldes, er helt op til jer selv. I får vores bedste anbefalinger, gode idéer og vigtigste erfaringer med i bagagen sammen med vandrebeskrivelser, detaljerede kort og relevant rejseinformation.

I står som udgangspunkt selv for at komme frem og tilbage fra Danmark, men vi er selvfølgelig altid behjælpelige med at finde den rette transportform til jer. Efter ankomst til det første hotel finder I en vandrepakke med alle relevante oplysninger om turen.

Under hele vandreferien er vi aldrig længere end et opkald væk. Skulle der opstå problemer, eller farer I vild i de smukke landskaber, har vi en lokal partner i området, som vil kunne hjælpe jer med at komme på rette kurs igen. På vores selv-guidede vandreferier får du med andre ord friheden ved at sætte tempoet selv og tage på dine egne detours samt trygheden ved at have et erfarent rejsebureau og lokale partnere i ryggen. 

Skal tempoet lidt op på den aktive ferie, kan du med fordel kigge mod vores individuelle cykelferier, hvor udvalget, ligesom ved vandreferierne, er stort og bredt.

 

Kort om vandreture på egen hånd

- Vi booker alle overnatninger med inkluderet morgenmad

- Vi sørger for transport af bagage mellem hotellerne

- Du får en vandrepakke med kort, vandrebeskrivelser m.m.

- Vi kan være behjælpelige med booking af transport, halvpension, ekstra nætter og transfer

- Du får et nødnummer til vores lokale partnere – og hvis partneren ikke kan løse problemet, kan du ringe til os

 

Hvad du kan forvente af en vandredag på egen hånd

Dagen starter med morgenmad og klargøring til dagens vandretur. Bagagen vil typisk blive hentet, hvor I bor, omkring klokken 9.00, men I vælger dog selv, om I forlader hotellet før eller efter, bagagen er afhentet. Jeres bagage vil typisk være på næste hotel inden klokken 17.

Vandringen begynder med instruktioner hentet fra vores vandrebeskrivelser. Hvor nøje I vil følge disse, og hvor I holder pauser og spiser frokost, er helt op til jer selv. Såfremt det er nødvendigt at medbringe madpakke til dagens tur, vil det fremgå af informationen.

Aftenenerne er til fri disposition, og der er rig mulighed for at udforske de nye omgivelser omkring hotellet.

 

Smuk udsigt på tur i Schweiz Vandrer med udsigt over norske fjorde Vandring på Sierra de Aitana i Spanien

Sværhedsgrader

Sværhedsgrader er en subjektiv størrelse og kommer an på form og udholdenhed. Vi har dog alligevel givet vores bud på sværhedsgraden af vores forskellige vandreferier og de enkelte vandredage.

Sværhedsgrad 1 er den letteste, mens 5 er den mest krævende.

 1. Let – Korte, lette vandringer på gode stier.
 2. Let til middel – Længere traveture på jævnt underlag med stigninger og fald.
 3. Middel – Mere krævende vandring med stejlere passager, hvor underlaget kan være ujævnt og stenet. Kan klares med rimelig god kondition.
 4. Krævende vandringer – Vi anbefaler at have en god kondition. Der kan forekomme passager, hvor hænderne tages til hjælp for at forcere stenblokke.
 5. Vandreerfaring er nødvendig – Svære passager. Kondition og udholdenhed skal være virkelig god.

 

Ofte stillede spørgsmål
Hvor er det bedst at tage på vandreferie?

Dette er et spørgsmål vi ikke kan svare på. Der findes utallige fantastiske vandredestinationer og de har alle hver deres unikke natur og oplevelser at tilbyde. Det afhænger altså af dine præferencer og drømme. 

Hvor god form skal man være i for at vandre?

Der findes vandreferier til alle niveauer, og kravet varierer derfor. På alle vores rejser kan du læse om turens sværhedsgrad og gennemsnitlige etaper, det er dog altid en god ide med nogle kilometer i benene på forhånd.

Kræver det specielt udstyr at vandre?

Fodtøj, beklædning og en behagelig rygsæk er alfa og omega for en god vandreoplevelse. Find for noget der passer til dine behov. Vandrestave er for mange også en stor hjælp da det aflaster knæ og led. 

Har i vandreture i Danmark? 

Ja vi har nogle fantastiske ture i Danmark. Vi tilbyder bl.a. et vandrekursus i Mols Bjerge hvis du gerne vil lære mere om hvad vandreferier kræver af både udstyr, teknik og træning, eller oplev den flotte natur på Sydfyn.