Tyskland

Legendariske floder, forunderlige klippeformationer, dramatisk krigshistorie og Oktoberfest

Tyskland er meget mere end et gennemkørselsland. Holder du dig fra motorvejene, vil du opdage, at den tyske natur byder på rolige floder, frodige skove og alpetoppe, som skaber perfekte rammer for en aktiv ferie.

Aktiv ferie i Tyskland – en historisk kulisse med utallige overraskelser i vente

Det er ikke altid nødvendigt at rejse langt væk fra Danmark for at finde de bedste feriedestinationer. Faktisk kræver det kun tur til Tyskland. Det er nemt og lige til, kræver hverken fly eller færge, og så tager det kun få timer på den tyske autobahn, før du er i mål.

Vores tyske nabo byder på en skatkiste af skønne rejseoplevelser, hvad enten du elsker kunst, kultur, historie eller natur. Det er et land, der emmer af dramatisk verdenshistorie og landskaber, som indbyder til aktive eventyr.

Vores udvalg af aktive ferier i Tyskland lover en verden af oplevelser og overraskelser. Forestil dig et malerisk cykelkrydstogt langs Rhinen gennem Alsaces vinmarker, en udfordrende vandretur i Tysklands svar på Grand Canyon, Sächsische Schweiz, eller en afslappet cykelferie langs Tysklands ældste cykelsti, der passerer forbi slotte, barokke byer og indbydende søer. Lyder det fristende?

Læs mere om vores mange aktive ferier i Tyskland og de mindeværdige oplevelser, der venter dig, nederst på siden.

Læs mere
Side
per side

Items 31-35 of 35

Sejl på fire floder i tre forskellige lande

Oplev de flotteste landskaber, historiske byer og frodige floddale i grænselandet mellem Tyskland, Frankrig og Luxembourg. Glæd dig til nogle dejlige dage ombord på et komfortabelt flodskib.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Tyskland | Cykelkrydstogt med MS Olympia | Sværhedsgrad 1

Scenisk cykelkrydstogt i betagende Alsace. MS Olympia sejler på Rhinen gennem både den franske og tyske del af Alsace, Strasbourg-Mainz og Mainz-Strasbourg. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Schweiz | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Tag på en let og smuk cykeltur i Schweiz, der kombinerer varm middelhavsstemning ved Bodensøen med spændende og kulturelle byer ved Zürichsee og Walensee.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Tyskland | Gruppevandreferie med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 2

Tag med på vores succesfulde tur til Sächsische Schweiz og Dresden i Østtyskland, og oplev formidable barokke bygninger, særprægede sandstensklipper og vilde landskaber formet af tidens tand.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog eller kør selv
 • 7 nætter
Forespørg
Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet | Rejs i april 2025

Sejl langs Atlanterhavskysten fra Lissabon til Hamborg, besøg steder, der er på UNESCOs verdensarvsliste og oplev Bretagnes rige historie og kultur, Baskerlandet og Galicien.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 11 nætter
Forespørg

Stort udvalg af aktive ferier i Tyskland – hvordan vil du udforske landet?

Aktive ferier i Tyskland er som skræddersyet til eventyrlystne sjæle og naturelskere. Fra Rhinens floddale fyldt med vinmarker til alpernes bjergrige natur tilbyder det tyske land en overflod af muligheder for dig, der elsker at udforske og være i bevægelse på din ferie.

Vores fantastiske udvalg byder på alt fra cykelferier og vandreferier til cykelkrydstogter og ekspeditionsrejser. Vi har gjort os umage for at gøre det så nemt for dig som muligt at udforske dette fascinerende land på lige den måde, du ønsker.

Læs mere vores forskellige typer rejser til Tyskland, og bliv inspireret herunder:

Cykelferier for alle

Berømt for sine veludviklede cykelruter og varierede terræn, er Tyskland det perfekte cykelland, uanset om du søger udfordrende bakker, romantiske floder eller charmerende kulturbyer.

Vores cykeldestinationer er nøje udvalgt til bestemte områder med hver deres unikke karakteristika. De eventyrlystne cyklister vil elske alperne, mens afslappede flodstier er ideelle for familier og seniorer. Livsnydere kan udforske vinmarker og nyde kulinariske oplevelser undervejs. Kort sagt, der er noget for enhver smag!

Er du klar til at nyde smukke tyske landskaber og opdage historiske seværdigheder på to hjul? Så tag et kig på alle vores cykelferier i Tyskland her.

Cykelferie i Tyskland Cykelkrydstogt i Tyskland Cykelferie i Tyskland

Vandreferier i gruppe eller på egen hånd

Med et utal af spændende vandreruter, der strækker sig fra Altmühltals romantiske panoramarute til de storslåede Bayerske Alper, er Tysklands landskaber et paradis for enhver vandringsentusiast.

Vi tilbyder både gruppevandreferier ledsaget af en dansk rejseleder og individuelle vandreferier, hvor du selv bestemmer dit tempo. Tag f.eks. med på vores gruppevandreferie til de ikoniske Bastei-klipper i Sächsische Schweiz, eller rejs på egen hånd til Harzen og følg "Heksestien" til Bloksbjerg.

Lyder det som noget for dig, kan du finde alle vores vandreferier i Tyskland her

Krydstogter med og uden cykel

Tysklands smukke floder, herunder Rhinen, Donau, Saar og Mosel, er som skabte til naturskønne flodkrydstogter. På vores nøje udvalgte flodkrydstogter kan du fordybe dig i Tysklands kulturelle rigdom ved at besøge charmerende tyske byer som Trier, Koblenz, Cochem, Heidelberg og Rüdesheim, der ligger langs floderne. Udforsk middelalderlige katedraler, slotte og historiske monumenter, der fortæller landets fascinerende fortid.

Du kan også kombinere dit flodkrydstogt med cykling og opleve landet både fra vandsiden og helt tæt på. Denne smarte ferieform byder på ro og afslapning ombord på skibet, og motion og udforskning, når du går i land med cyklen. Du får altså det bedste af begge verdener!  Se vores store udvalg af cykelkrydstogter i Tyskland her.

Vandreferie i Tyskland Vandreferie i Tyskland

Vandreferie i Tyskland

Udvalgte områder og seværdigheder 

Tyskland er ikke blot et land rig på historie og kultur, det vil også forbløffe dig med sin utrolige natur. Selvom vi kunne blive ved, har vi samlet blot en brøkdel af de steder og seværdigheder, vi mener, er værd at opleve på en aktiv ferie i Tyskland. 

Oplev efterskælvene fra 2. verdenskrig i Berlin

Når vi dykker ned i Tysklands historie, er det umuligt at komme uden om 2. verdenskrig. Landet bærer stadig arven fra de dystre dage med monumenter, mindepladser og museer, der vidner om de tragiske kampe og de pinsler, befolkningen blev udsat for. 

Hvis du er til storbyferie, er den tyske hovedstad, Berlin, det perfekte sted at dykke ned i historien. Den på én gang historiske og moderne by emmer af liv og er fyldt med historiske vartegn, herunder resterne af Berlinmuren, som blev opført fra 1961 for at adskille Øst- og Vestberlin, samt den ikoniske Brandenburger Tor, der repræsenterer byens genforening. Besøg også det fantastiske Holocaust-mindesmærke og Checkpoint Charlie, en tidligere grænseovergang mellem de to dele af byen under den kolde krig.

Er du sulten efter mere 2. verdenskrigs-historie, kan du også besøge koncentrationslejre som Sachsenhausen nær Berlin, der nu fungerer som et krigsmuseum, eller Dachau nær München, som var den første og mest berygtede nazistiske koncentrationslejr.

Tysklands mange (legendariske) floder

Tyskland er velsignet med et omfattende netværk af majestætiske floder, der ikke blot pryder landskabet, men også har spillet en vigtig rolle i Tysklands historie, økonomi og vinproduktion. Disse floder udgør ikke blot vandveje, du kan sejle på, men også idylliske stier, der inviterer til cykling og vandring langs de snoede bredder. 

Her er fire af de meste bemærkelsesværdige floder, du kan besøge på en aktiv ferie i Tyskland:

 1. Rhinen: Rhinen er en af Europas mest ikoniske floder, der strømmer gennem landet og danner den tyske grænse mod Schweiz og Frankrig. Floden er kendt for sine middelalderlige slotte, maleriske vinmarker, charmerende landsbyer som Köln, Mainz og Düsseldorf samt seværdigheder som Lorelei-klippen, du finder langs floden. 

 2. Elben: Elben, som var en del af den tysk-tyske grænse fra 1945 til 1989, udspringer i Tjekkiet og skærer gennem Nordtyskland. Floden byder på en række varierede oplevelser, fra det naturskønne Sächsische Schweiz til den pulserende storby Hamburg, som floden løber igennem.

 3. Donau: Donau er Europas næstlængste flod og har sit udspring i Sydtyskland. Denne flod slanger sig gennem i alt ti lande inklusiv Østrig, Ungarn, Slovakiet og Kroatien og tilbyder betagende udsigter, især gennem de bayerske alper og Donau-dalen, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

 4. Mosel: Mosel, der flyder gennem Vesttyskland, er kendt for sine terrasserede vinmarker, de snoede veje langs floden og charmerende byer som Trier og Cochem, der gør dette til et smukt og populært rejsemål.

Der er mange legender forbundet med de tyske floder. En af de mest kendte er historien om Lorelei, der eftersigende druknede sig selv i Rhinen på grund af ulykkelig kærlighed og blev til en havfrue. Legenden fortæller, at hun lokker sømand med hendes sang og får skibene til at kæntre. Du kan se hende i form af en statue, der er opsat på den strækning af Rhinen, der er dybest og sværest at passere.

Brandenburger Tor i Berlin Mosel-floden Flod i Tyskland

Sächsische Schweiz

I det østlige Tyskland finder du en sand naturperle, der tiltrækker rejsende fra hele verden. Sächsische Schweiz er et område, der er berømt for sine imponerende klippeformationer, især Bastei-klipperne, der giver en fantastisk udsigt over Elben-dalen og det omkringliggende, dramatiske landskab.

Området er et paradis for vandrere med et omfattende netværk af vandrestier, der fører gennem kløfter, skove og op til udsigtspunkter med betagende udsigter. En af de populære vandreruter er Malerweg (Malerstien), der fører gennem Sächsische Schweiz' smukke landskaber, som har inspireret kunstnere, forfattere og digtere i århundreder.

Oplev alt dette og meget mere på en vandreferie i Sächsische Schweiz med Ruby Rejser.

De Bayerske Alper

De Bayerske Alper er en bjergkæde, der strækker sig gennem Sydtyskland og danner en betagende kulisse for vandring med storslåede bjerge, frodige dale, krystalklare søer og landsbyer, der emmer af traditionel bayersk charme. Bjergkæden tilbyder utallige vandrestier til alle niveauer af erfaring, og hvis du har mod på bjergbestigning, venter der en formidabel udsigt på toppen.

Om vinteren forvandles de Bayerske Alper til et skiløberparadis. Især de populære skisportssteder Garmisch-Partenkirchen og Zugspitze, Tysklands højeste bjerg, tiltrækker skiløbere og snowboardere med velpreparerede pister og fantastisk sne i vintersæsonen.

Oktoberfest i München 

Oktoberfest er en af Tysklands mest ikoniske og folkekære traditioner. Denne gigantiske ølfestival fra 1810 finder sted i München og tiltrækker mere end seks millioner besøgende fra hele verden hvert år.

Festivallen begynder normalt i slutningen af september og varer i to uger. I disse uger fyldes en masse store festtelte i München med tusindvis af festglade mennesker, traditionel musik, dans, klassiske tyske retter som pretzels, bratwurst, schnitzel og sauerkraut – og selvfølgelig, masser af øl.

Selvom den største fest finder sted i Sydtyskland, bliver Oktoberfest også fejret i stor stil i resten af landet. Så hvis du rejser til Tyskland mellem september og oktober, kan du godt finde ølkrusset, lederhosen og festhumøret frem. 

Bastei-klipperne i Sächsische Schweiz De Bayerske Alper Oktoberfest i München

5 sjove facts om Tyskland

 1. Verdens største kødmarked: Tyskerne er kendte for deres kærlighed til pølser, så meget, at landet afholder verdens største kødmarked i byen Dortmund. Her kan lokale og besøgende komme og smage på mere end 1.000 forskellige slags pølser.

 2. Naboen med flest grænser: Tysklands centrale placering gør, at landet grænser op til hele ni andre lande. Dette er mere end noget andet land i Europa. 

 3. Det mest tændte land: Tyskerne er en frontløbere inden for grøn energi. Landet har blandt andet konsekvent slået rekorder for den mængde energi, der produceres gennem vedvarende kilder.

 4. Verdens ældste bryggerilov: Renhetsloven (Reinheitsgebot) blev indført i 1516 i Bayern og dikterer, at øl kun kan brygges med fire ingredienser: byg, humle, vand og gær. Denne lov danner stadig grundlaget for mange tyske øl i dag.

 5. Eventyrsskoven: Skovområdet omkring de tyske Harz-bjerge menes at være inspirationen bag flere af brødrene Grimms eventyr som "Rødhætte og ulven" og "Hans og Grete". Muligvis har det også relation til, at vi hvert år på sankthans sender hekse til Bloksbjerg, som er Harz' højeste bjerg.

Find din aktive ferie i Tyskland hos Ruby Rejser

Uanset om du leder efter en aktiv ferie i Nordtyskland, en kulturel ferie i Sydtyskland eller noget helt tredje, er du kommet til det rette rejsebureau. Med over 50 års erfaring med aktive ferier i Tyskland har vi opbygget et kæmpe katalog af forskellige rejsetyper, destinationer og afrejsetidspunkter. Vi tilbyder aktive ferier i Tyskland fra marts til oktober, hvilket betyder, at du kan tage på forårstur, efterårstur eller holde sommerferie i Tyskland med os. 

Har du brug for en mere detaljeret søgning efter rejser til Tyskland, kan du trykke på "find rejse" i topbjælken og vælge din ønskede destination, afrejsetidspunkt, rejseform, m.m. Her kan du også filtrere på transport og vælge mellem kør-selv-ferie og togrejser til Tyskland. 

Lykkes det ikke at finde lige den rejse, du drømmer om, er du altid velkommen til at kontakte os med en forespørgsel. Så vil vi gøre, hvad vi kan, for at få dine rejsedrømme til at gå i opfyldelse.