Vandreferie i Italien

Gå på opdagelse i Italiens bjerge og langs landets kyster

Pilgrimsstier, bjergplateauer og maleriske byer. Mulighederne er mange, når du tager på vandreferie i Italien. Vi tilbyder dig ture på egen hånd, eller du kan tage med på en af vores interessante ture med dansk vandreleder.

Bella Italia – smukke vandreruter i vidt forskellige udformninger

Når du begiver dig ud på en italiensk vandresti, bevæger du dig også ud i de historiske fodspor, som først romerne og siden pilgrimme i hobetal har efterladt sig. Vi har nøje udvalgt vandreturene til din ferie med baggrund i mange års erfaring med at planlægge vandreferier i Italien.

Det italienske landskab byder på næsten alt, hvad du som vandrer kan drømme om. Her er maleriske søer, Dolomitternes utrolige tinder, små, idylliske byer, pilgrimsstier i Umbrien og Toscana, forrevne klippekyster langs Middelhavet og meget andet. Uanset hvilken vandreferie du søger, finder du næsten med garanti noget, der falder i din smag, når du kigger på ture til Italien.

Hos Ruby Rejser arrangerer vi både individuelle vandreture, hvor du på egen hånd kan opleve Italiens herligheder, og gruppevandreture, hvor du sammen med resten af gruppen bliver guidet igennem vandreoplevelserne af lokalt bosatte danske vandreledere.

5 gode grunde til at tage på vandreferie i Italien

 • Her finder du vandreture, som opfylder lige netop dine ønsker, uanset om det er historiske pilgrimsstier, bjergvandring eller kystruter, der er øverst på ønskelisten.
 • Det italienske køkken sørger for, at du får fyldt energikontoen op med lækre og delikate måltider, så du er klædt godt på til at klare vandreturene.
 • Generelt er der stor variation i vores vandreferier i Italien, og derfor finder du næsten med garanti en, der passer til dine evner, erfaring og kondition.
 • Du kan næsten altid få en svalende dukkert langs vandreruterne, hvad enten det er i søer inde i landet eller i Middelhavet.
 • Når du tager på en vores gruppevandreture, sørger vores lokalt bosatte danske vandreledere for at du får en oplevelse, som den gængse turist ikke finder frem til. 
Læs mere
View as Grid List

Items 11-15 of 15

Side
per side
Italien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på en fantastisk gruppevandretur i Italiens grønne hjerte, Umbrien. Vores danske turleder bor i lokalområdet, der byder på autentisk natur, kultur og madglæde udenfor den gængse turistrute.

 • 2 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 9.998,- DKK
Italien - Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på en unik vandreferie i denne kontrastfulde bjergregion. Her vil du opleve vild natur og frodige marker, få indblik i en tusind år gammel klosterkultur og i et liv som moderne dansk munk i Assisi.

 • 2 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH eller Billund
Fra 10.798,- DKK
Italien | Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Se frem til en fantastisk vandreuge fyldt med kultur og natur, når vores lokale, danske guide tager os med til seværdigheder som Ravello, Positano, Gudernes Sti "Sentiero degli Dei´", Vesuv og Pompei.

 • 2 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH eller Billund
Fra 10.998,- DKK
Italien - Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Dolomitterne anses af mange som værende verdens smukkeste bjerge - og med god grund! Tag med på en fantastisk vandreuge ledt af forfatter Preben Hansen, og oplev bl.a. Europas største sæter.

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørg
Italien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på en ægte Ruby klassiker, der byder på skønne vandreruter i et imponerende UNESCO-område. Vi bor på byens bedste hotel i rolige omgivelser og forkæles hver aften med en imponerende menu.

 • Ingen dato sat
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørg

5 skønne vandreområder i Italien

Amalfikysten

Syd for Napoli finder du den berømte kyststrækning Amalfi. Her vandrer du på gamle muldyrstier langs de billedskønne klippekyster, hvor du bevæger dig igennem de sirligt anlagte terrasser med vinranker og citrontræer. Amalfikysten er en del af UNESCO's verdensarvsliste, og lige i nærheden finder du vulkanen Vesuv og den berømte by Pompei, hvor de romerske indbyggere blev udslettet, da Vesuv i 79 f.v.t. begravede byen i aske og lava.

Cinque Terre

Længere mod nord i regionen Ligurien finder du en mindst lige så berømt kyststrækning som Amalfi, nemlig Cinque Terre. Her ligger fem små, pittoreske middelalderlandsbyer over en strækning på under 15 km, men lad dig ikke snyde af den korte distance, for vandrestierne går op og ned langs kysten. De fem byer hedder Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore, og her kan du kombinere eminent vandreferie med badning og afslapning til den store guldmedalje.

Umbrien

Italiens grønne hjerte. Det er det tilnavn Umbrien har fået med baggrund i den fabelagtige natur, hvor der både er bjerge, bløde grønne bakker og Italiens fjerdestørste sø. Foruden den exceptionelle naturoplevelse, får du på vandreture i Umbrien også mulighed for at stifte bekendtskab med etruskerne, som regerede i området før romerne. Siden hen har både romerne og særligt helgenen Frans af Assisi været prominente i regionen.

Toscana

Umbriens naboregion Toscana er yderst populær blandt turister, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Her kan du f.eks. tage på pilgrimsvandreferie ad Via Francigena mellem Lucca og Siena. Ruten er en del af den pilgrimsrute, som går hele vejen fra Canterbury i England og til Rom. I Toscana finder du en overflod af historiske byer, som foruden Lucca og Siena fx tæller Firenze, Pisa og Vinci, hvor den berømte kunstner og opfinder Leonardo da Vinci blev født.

Norditaliens bjerge og søer

Mod nord præger alperne det italienske landskab, og det giver nogle fantastiske muligheder for vandreferie i bjergene, hvor udsigten til sneklædte toppe krydres med flotte sætere og smukke bjergsøer. For foden af bjergene finder du en lang række berømte søer, hvor vi tilbyder dig rejser til både Como-søen og Garda-søen. Snyd ikke dig selv for at opleve det bjergrige Norditalien.

Vandrere på Amalfikysten Piazza del Campo i Siena Gruppe holder pause med udsigt i Umbrien

Andre muligheder i Italien

Italien er også oplagt for mange andre former for aktiv ferie som fx cykelferier, hvor du selv triller rundt i den smukke natur. Du kan også kombinere cyklingen med et flydende hjem under hele rejsen på en af vores cykelkrydstogter i det støvleformede land. 

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til vores rejser til Italien, kan du bare ringe til os på 86 15 35 99, så sidder vi klar til at hjælpe dig. Det gælder også, hvis du har særlige behov til din ferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse krav.

Er du på udkig efter alternativer til en vandreferie i Italien, kan du kigge på andre middelhavslande som Frankrig og Spanien, hvor vi også tilbyder en lang række underskønne vandreferier til. Du kan også finde vandreture til andre dele af Europa og Verden.