Læs generelt om vandreferier

Vandreferie

Sværhedsgrader, vandretider og højdeniveau

Sværhedsgrader
Vi har inddelt sværhedsgraderne fra 1 til 5 som følgende:

1 Lette, flade ruter for begyndere – Turene her er både for dig, som er begynder i vandring, men også for dig, som foretrækker lette vandreture på gode stier uden de store udsving i højdemeter.

2 Let til middel – Disse ture svarer til en lang travetur på jævnt underlag, men med mulighed for stigninger og fald undervejs. Med et godt grundlæggende konditionsniveau kan man sagtens være med her.

3 Middel niveau – Vandringerne er mere krævende og med ca. 5 timers aktiv vandretid hver dag. Dagene kan byde på stejlere passager, og der kan være chance for et ujævnt og stenet terræn. Turene kan klares med en rimelig god kondition.

4 Krævende vandring – På dette niveau er vandringerne er ret krævende, og ruterne vil ofte byde på op til 6-7 timers aktiv vandretid. Turene er ikke nødvendigvis præget af konstante højdeforskelle, men kan byde på lange distancer i stedet. Vi anbefaler derfor, at man har en god kondition og er udholdende.

5 Meget krævende vandring – Vandreerfaring er på disse ture en nødvendighed. Der kan være svære passager med både op- og nedstigninger i kombination med ujævnt underlag. Visse strækninger kan kræve, at du tager hænderne til hjælp eller skal forcere store stenblokke. Vi anbefaler derfor, at din kondition og udholdenhed er virkelig god.


Sværhedsgraden vil ofte være en kombination af turens længde, terrænets beskaffenhed samt stigninger og fald. En lang vandretur i et meget let terræn kan derfor godt have en lavere sværhedsgrad end en kort tur med mange stigninger og fald.
Lange opstigninger kræver en god kondition, hvorimod lange nedstigninger især er belastende for knæene.
 
Vandretid
Den angivne tid er den effektive vandretid, hertil skal lægges pauser og transport.
Når der på nogle ture er angivet en kort vandretid, betyder det derfor ikke, at man kun er ude i naturen i kort tid. Alle vandredage varer som regel fra morgen til sidst på eftermiddagen.
 
Højdeniveau
De opgivne højdemeter er turens start- og slutpunkt samt dagens højeste punkt. Der vil derfor ofte forekomme flere stigninger og fald i løbet af dagen.


Udstyr
Vores erfarne ansatte, har skræddersyet en udstyrsliste til din næste vandretur

 

Generelt om gruppevandreture med guide

På vores gruppevandreture har du selskab af andre, som også ønsker aktiv ferie i naturen, og guiden sørger for at finde vej.
Der opstår hurtigt en hyggelig og social stemning under dagens vandreture og ikke mindst ved det veldækkede bord om aftenen på hotellet. Vi forventer at du på en gruppevandretur er indstillet på at være en del af dette fællesskab.
Du går uden den store bagage og skal kun bære en dagsturrygsæk.
Vores gruppevandreture er også meget benyttet af gæster, som rejser alene. Her skal du ikke selv tænke på at finde den rigtige sti, og du har andre at dele dine gode oplevelser med. Det meste er arrangeret for dig, så som komfortabelt hotel, vandringerne, transport og guide, så du kan koncentrere dig om at nyde den flotte natur i selskab med andre glade vandrere.
Du kan komme på gruppevandretur det meste af året, dog er udbuddet størst fra april til november. I vinterperioden tilbyder vi gruppevandreferier til destinationer, hvor temperaturerne er lune året rundt. Vi har blandt andet ferier til La Palma.

Ærlige grupperejsepriser
På vores rejser i Europa er frokosten normalt baseret på madpakke/picnic, hvor du køber brød og pålæg ind i en nærliggende butik. På vores ture udenfor Europa er der altid inkluderet madpakke, picnic eller frokost på et spisested, på vandredagene.
Samlet giver det en vandreferie af høj kvalitet, hvor næsten alle udgifter til ferien er inkluderet.
 
Indkvartering
Du bliver indkvarteret på gode hoteller, hvor alle værelser har eget bad/toilet. Vi tilstræber, at indkvarteringen og forplejningen afspejler den natur og kultur, vi befinder os i.
 
Enkelt- eller deleværelse
Enkeltværelser er på mange ture en mangelvare, så tidlig bestilling er en fordel. Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn, hvor du deler et dobbeltværelse. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg.
 
Transport til vandrestedet
Vandreturene inkluderer transport til destinationen med charter- eller rutefly. Du kan også vælge selv at transportere dig til udgangspunktet og derved få fradrag i prisen.

 

Generelt om vandring på egen hånd

Har du lyst til at opleve noget af Europas smukkeste natur i selskab med familie eller venner kan vi anbefale vores ”vandreture på egen hånd”. På disse ture vandrer du alene, altså uden turleder, mens din bagage bliver transporteret fra hotel til hotel. Vores individuelle vandreferier er som hovedregel uden transport frem til vandreturens start, oftest dog med tilbud om transfer fra nærmeste lufthavn; eller i det mindste gode informationer om hvorledes du kommer frem til turens start.

Du bor oftest på skiftende hoteller, og på næsten alle ture bliver din bagage transporteret. På vandringerne går du alene med den/de andre personer, som du har købt rejsen sammen med. Vi sørger for en detaljeret rutebeskrivelse, enten i form af kort, skriftlige rutevejledninger (roadbooks), og eventuelt GPX filer. Informationsmaterialet er dog forskelligt fra tur til tur, da de fleste ture sker i samarbejde med lokale partnere, da de har tættere kontakt med ændringer i vandremulighederne på turen, f.eks. forårsaget af kraftige regnskyl el. lign.

Vi anbefaler, at du kan læse og orientere dig efter kort. 

Gennem vores mange år som ”aktivt” rejsebureau har vi mødt mange engagerede lokale arrangører af vandreture – vi har udvalgt de bedste af disse ture til vores program.